Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti vállalnátok így közös...

Ti vállalnátok így közös gyereket?

Figyelt kérdés

Van már a nőnek egy 17 és egy 15 éves gyereke, a férfinak egy 17 és egy 12 éves. Mind a négy velük él.

Egyik gyerek sem szeretné, ha lenne kistestvérük, a szülők viszont szeretnének közös gyereket.

Ti mit gondoltok?

2013. okt. 1. 12:52
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/80 anonim ***** válasza:
64%

Miért ne szólhatnának bele a gyerekek? Talán az ő életüket nem befolyásolja? Most vannak abban a korban amikor legfontosabb a tanulás, mindjárt érettségiznek, hogy tegyék meg ezt egy ordító csecsemő mellett. Az anyák saját maguk hangoztatják nagy kedvvel, hogy ők évekig zombik szoktak lenni a kisgyerek mellett, ilyenkor nem így van?

Én például csakis síri cösndben tudok koncentrálni, és ha nem alszom el időben pár nap után olyan fejfájásom lesz, hogy beledöglök, szóval megértem, hogy ekkora gyerekek már nem akarnak mégegyet a nyakukra.

A kicsi is elég magányos lenne, tapasztalatból mondom mint legkisebb, ugyanolyan korkülönbséggel.

2013. okt. 1. 13:09
 12/80 anonim ***** válasza:
50%
Mi az hogy a gyereknek nincs beleszólása?Milyen család az olyan, Te jó ég?Nem a középkorban élünk.
2013. okt. 1. 13:09
 13/80 anonim ***** válasza:
77%

Nekem a nagybátyáméknál volt ugyanez a helyzet. 2 gyerek mind2 oldalról. Egyik se akart testvért, aztán mégis lett :) és amelyik a legjobban nem akarta, ő foglalkozik vele a legtöbbet. Persze elég furcsa, mert a lány már simán anyuka is lehetett volna amikor még az anyukája szült.

De biztos van olyan helyzet is, ahol nagyon nem akarják, esetleg nem is "békültek ki" egymással a mostohatesók, akkor nem hiszem, hogy egy gyerek javítana ezen, inkább csak rosszabb lenne. Gondolkozzatok el azon, hogyha megszületne a gyerek, mégis melyik tesójára számíthat.

Amibe még nagyon bele kell gondolni: hogy ha veletek történne valami, akkor szegény gyereket valószínű, hogy valamelyik testvérének kellene felnevelni.. az meg nem valami szép dolog, ha ők nagyon nem akarták. Szóval ilyen szempontból van elég nagy beleszólásuk a gyerekeknek is!

2013. okt. 1. 13:10
 14/80 anonim ***** válasza:
57%
Miért lenne egy gyereknek abba beleszólása, hogy mikor lesz vagy nem lesz kistetvére. Nehogy már a farok csoválja a kutyát. Annak idején a 17 éves sem lett megkérdezve, hogy jöhet e a kistestvér.
2013. okt. 1. 13:11
 15/80 anonim ***** válasza:
48%
Ez milyen marhaság már, hogy a nagyok lennének a bébiszitterek? Ezt miből gondolják akik ilyet írnak anélkül, hogy ismernék a kérdezőt és családját? Nem hiszem, hogy az anya azért szülne, hogy a többi gyerek foglalkozzon a kicsivel. Ezzel az erővel azt is kérdezhetnénk, ha majd jönnek az unokák, a nagyszülők beleszólhatnak, hogy ők nem akarják pesztrálni a kicsit, úgyhogy ne szüljön a lányuk?
2013. okt. 1. 13:12
 16/80 anonim ***** válasza:
53%
Azért a gyerekek között van különbség, egy pár évesnek tényleg nincs beleszólása, de azért egy majdnem felnőtt embert ne kezeljünk már egy szinten egy kisbabával. Amikor az eddigi testvérek születettek még alig volt korkülönbség.
2013. okt. 1. 13:13
 17/80 anonim ***** válasza:
68%
A nagyszülők és az unoka jó esetben nem élnek egy fedél alatt, így tényleg nincs beleszólásuk. A kistestvér viszont nekik is el kell viselni mert ugyanott élnek.
2013. okt. 1. 13:14
 18/80 anonim ***** válasza:
81%

Nem tudom, sokaknak miért evidens, hogy anyuka helyett a nagyok babáznának. Én sem bízom a nagyra a kicsit, ő is gyerek és nem ez a dolga.

A 40 éves korban való szülésről olvasgasson már, aki ettől tart, milyen komplikációk, amikor agyon-vissza vizsgálgatják őket? Ismerős 27!! évesen szült Down-szindrómás babát. Ha ő is idősen szült volna, több vizsgálattal biztosan dönthettek volna, akarják-e, így meg hibaszázalék lett a kicsi.

Amíg nem voltak modern fogamzásgátlók, szültek a nők a változókorig, többet között a nagyszüleim is.

Egy 40 éves még nem vén csoroszlya, és gyanítom, a gyerekek sem fognak 20 évesen szülni, főleg, hogy az átlag 28 évesen szül, még várhat az unokára.

Igen, lehet lepontozni, nem veszem a szívemre :)

2013. okt. 1. 13:15
 19/80 anonim ***** válasza:
59%
Én biztosan szülnék,ha nagyon vágynék rá,sőt,ha a természet engedi,szülni is fogok én is ,pedig 40 vagyok,igaz "csak " 2 gyerekem van,de a párommal mi i szeretnénk közös babát.Ha a nagyobbik lányomra hallgattam volna,a kisebbik most nem lenne,még sincs semmi probléma köztük.
2013. okt. 1. 13:16
 20/80 anonim ***** válasza:
76%

"Ez milyen marhaság már, hogy a nagyok lennének a bébiszitterek? Ezt miből gondolják akik ilyet írnak anélkül, hogy ismernék a kérdezőt és családját? "

Nos, en pl onnan, hogy nem egy kerdest olvastam mar itt, ahol a nagyobb gyerek panaszkodott, hogy neki kell vigyaznia a kisebbre, volt akinek pelenkaznia is kellett. A masik maradando emleku kerdes az volt, ahol anyuka haborgott, hogy a 13 vagy 14 eves gyerek nem akarja reggel ovodaba vinni a kistesot, delutan hazahozni es vigyazni ra este hatig.

Baxus ha valaki szul, maganak meg a parjanak kell megoldania, nem a masik gyereknek. Erre az utobbi kerdesre a valaszadok kilencven szazaleka azt irta, a nagyobb gyereknek KOTELESSEGE segitenie, vigyaznia a gyerekre. Hetfotol pentekig, mindennap, az segitseg... nem kihasznalas....

2013. okt. 1. 13:18
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!