Ti vállalnátok így közös gyereket?
Van már a nőnek egy 17 és egy 15 éves gyereke, a férfinak egy 17 és egy 12 éves. Mind a négy velük él.
Egyik gyerek sem szeretné, ha lenne kistestvérük, a szülők viszont szeretnének közös gyereket.
Ti mit gondoltok?
Azért egy 37-38 éves nőt ne temessünk már, könyörgöm, 20 év múlva még csak 57-58 éves lesz, az még nem az a szenilis aggkor. Valaki írta, hogy ha történik valami a szülőkkel, akkor a tesóknak kell felnevelni. És aki 28 évesen szül és nincs tesója a gyereknek azt ki neveli fel?
Komolyan itt látszik mennyire csak a fiatalokra van szabva a világ, egy kb 35 éves már kezdjen lapátolni, vége lekésett mindenről. Közben lassan 70 év lesz a nyugdíjkorhatár. Ha ezt nézzük van egy cirka 35 év ami alatt nem vagy jó semmire...
Miért a gyerekek döntik el, hogy lehet-e kistesó vagy sem? A gyerekeknek ehhez a döntéshez igazán semmi köze nincsen.
Ha szeretnének közös gyereket, akkor legyen, ha nem szeretnének, ne legyen. Ezt gondolom.
1. A gyereket soha nem szabad a tesóknak szülni, aki így gondolkodik, ne szüljön.
2. Mivel nem nekik születik, így nem is szólhatnak bele a döntésbe.
"Akkor utolsohoz hozzafuznem a 3. pontot: Ne is kerje, hogy torodjon a kistesoval."
Jézusom!Már miért ne kérhetné meg erre a szülő?:D Vagy csak akkor, ha engedélyt kapott a gyerekeitől előtte a szüléshez?
Milyen emberek válaszolnak itt?:D
Persze, hogy meg kell beszélni mind a 4 gyerekkel ezt a dolgot, de nem ők fogják eldönteni. Elég fordított világban élnek néhol, ahol a szülőnek csak kötelezettségei, míg a gyereknek csak jogai vannak.
Ha mind az 5 gyereknek meg lenne mindene, elég nagy házban élnénk, nem jelentene gondot a nagyobbak továbbtanulása és a kicsinek beszerezni mindent, akkor igen, vállalnék még gyereket, de ezt csak nagyon elméleti síkon írom, mert 30 felett vagyunk egy gyerekkel, aki sokáig váratott magára.
Persze, nyilván fontos a nagyobb gyerekek véleménye, de nem ez a döntő ebben a kérdésben.
Én kihasználásnak tekintem egyébként, amikor a testvéreknek kötelező jelleggel rendszeresen segíteni kell a kicsik körül. Anyuka ne arra alapozzon, hogy a 4 gyerek majd besegít. Ha ebben a formában meg tud adni mindent az összes gyereknek, akkor szüljön nyugodtan.
Nálunk sógornőméknél van, hogy van egy nagyobb gyerek, és van egy közös kicsi. A nagynak mindenben kötelező segíteni, plusz csesztetik mindig a tanulás miatt. Szerintem ez gáz... Szereti a testvérét, de nem az ő dolga lenne vigyázni rá.
Ha szívesen és önként segítenek a nagyok, akkor tegyék jó szívvel, de elvárni tőlük elég önző dolog.
Szóval én ezeket a dolgokat mérlegelném.
21 - én írtam! :) de úgy gondoltam, ha nincs más! Mert előfordul :)
De azért elég rossz úgy felnőni, hogy a testvéreid utálnak, nem akarnak látni és nem is a te hibád, hogy "megszülettél"... Ez tudom milyen érzés, pedig nekem csak egy ilyen testvérem van, neki meg 4 lesz ha lesz!
Másrészt én nem írtam olyan ellenszenves választ. Írtam is hogy simán változhat, mert a rokonaimnál is ez volt.
Igazából a kérdező nem is írta(legalábbis nem láttam, akárhogy kerestem), hogy mennyi idősek lennének ők! Lehet hogy 50 év körül vannak, lehet, hogy még a 30as éveik végén járnak, szóval eközött is van különbség!
"Elég fordított világban élnek néhol, ahol a szülőnek csak kötelezettségei, míg a gyereknek csak jogai vannak.'
De nehogymar kotelezettseg legyen egy gyereknek a gyerekneveles! Az a szulo dolga es nem a testvere, ax segithet, de nehogymar kotelezo legyen. Biztos ut a testver gyulolethez.
#25 "Jézusom!Már miért ne kérhetné meg erre a szülő?:D Vagy csak akkor, ha engedélyt kapott a gyerekeitől előtte a szüléshez?" - Valahogy így gondolnám én is.
"Milyen emberek válaszolnak itt?:D" - talán olyanok, akik azt gondolják, hogy a jogoknak és a kötelezettségeknek/felelősségeknek együtt kellene járniuk...
"De nehogymar kotelezettseg legyen egy gyereknek a gyerekneveles! Az a szulo dolga es nem a testvere, ax segithet, de nehogymar kotelezo legyen. Biztos ut a testver gyulolethez."
Ezek szerint te úgy gondolod, hogy a kérdező esetében is a testvérek nevelnék a gyereket? Vagy honnan veszed ezt? :D
Bírom, amikor valaki már megjósolja a jövőt is a kérdezőnek anélkül, hogy ismerné őt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!