Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti vállalnátok így közös...

Ti vállalnátok így közös gyereket?

Figyelt kérdés

Van már a nőnek egy 17 és egy 15 éves gyereke, a férfinak egy 17 és egy 12 éves. Mind a négy velük él.

Egyik gyerek sem szeretné, ha lenne kistestvérük, a szülők viszont szeretnének közös gyereket.

Ti mit gondoltok?

2013. okt. 1. 12:52
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/80 anonim ***** válasza:
53%
#49, persze, a szülők dönthetnek így is, törvény nem tiltja, csak hát minden tettünknek van következménye is, minden érmének van MINDIG egy másik oldala is...
2013. okt. 1. 14:30
 52/80 anonim ***** válasza:
57%

Hát nem tudom....engem sem kérdeztek meg anno anyámék, de mégsem mentem világgá,nem lázadtam. Nem ordítottam, nem sajnáltattam magam.Tudtam, hogy én vagyok a gyerek, anyámék a felnőttek. Segítettem mindenben a háztartásban és a gyerekek körül is. Pedig voltak gondok a családban, nem is kicsik.

Egészséges felnőtt ember lettem mégis,párkapcsolattal, munkával.

2013. okt. 1. 14:30
 53/80 anonim ***** válasza:
41%
Miért szerinted engedélyt kellene kérniük? Vicc. A szabad akaratukból úgy döntenek, ahogy akarnak. Egy csecsemőt is megkérdeznél adott esetben, mit szól a kistesóhoz?
2013. okt. 1. 14:32
 54/80 anonim ***** válasza:
35%

#52 "Tudtam, hogy én vagyok a gyerek, anyámék a felnőttek. " - tudod, van aki tűri a tekintélyelvűséget és van aki nem tűri... az viszont itt egyértelműen lejön a kérdésből, hogy ez a 4 gyerek inkább az utóbbiak közé tartozik, hisz határozott véleményt fogalmaznak meg a dologról.

Viszont bejósolható, hogy ha a szülők mégis a gyerekvállalás mellett döntenek, az nagyon szépen egységfrontba fogja kovácsolni a 4 gyereket...

2013. okt. 1. 14:35
 55/80 anonim ***** válasza:
35%

#53, igen, egyértelműen, tudod, azért ne vegye már se anyám, se apám a bátorságot arra azért, hogy az enyémmel verje...

És nem, a csecsemőt nem, annak ugyanis nincsenek még a nyakán külső teljesítmény-kényszerek. Mondjuk iskolás kortól, a maga szintjén...

2013. okt. 1. 14:38
 56/80 anonim ***** válasza:
33%

Atyaég! Hát nem a gyerekekkel akarják gondoztatni, meg neveltetni a kicsit! Na, ha nekem ilyen gyerekeim lennének, azt hiszem, elsüllyednék szégyenemben. Azt esetleg ne kérdezzék meg tőlük, hogy élhetnek-e házaséletet?

Szerinted egy kisiskolás fel tudja mérni a nyilván stabil értékítéletével, meg masszív élettapasztalatával, mi egy ilyen döntés súlya? Hát ha már ez nem magánügy, két ember intim titka és szándéka, akkor semmi sem az.

2013. okt. 1. 14:48
 57/80 anonim ***** válasza:
72%
#56, nincs itt semmi "atyaég", ha az a szülő biztosítani, garantálni tudja, hogy annak a meglévő gyereknek nem jár ez semmiféle többlet-teherrel, akkor nyugodtan megmaradhat az ő "intim titka"... az viszont nyilván nem lehet semmiféle "magánügy, intim titok", ami mások életére is döntő befolyással lehet...
2013. okt. 1. 14:53
 58/80 anonim ***** válasza:
22%

Garantálni? Milyen alapon? Persze, hogy többlet-vállalással jár? És? Kinek mi baja származik ebből? Gondolom, nem az éhhalál szélén tántorognak!

Ha mindenki a te fejeddel gondolkodna, akkor csak egykék vigyorognának a hátsó ülésen, ők is csak azért, mert jól mutatnak ott. És kb. olyan önző alakok lennének, mint amilyen a te véleményed.

2013. okt. 1. 14:58
 59/80 anonim ***** válasza:
39%
#58 "Persze, hogy többlet-vállalással jár? És? Kinek mi baja származik ebből? Gondolom, nem az éhhalál szélén tántorognak!" - az akaratod ellenére rád kényszerített kötelezettségből már nem "kinek mi baja származik", hanem az maga a nagy baj, mert okszerűen rombol. Az éhhalál meg nem tudom, hogy jön ide, itt a gyerekekről van szó.... és nem, nem vigyorognának egykék, van egy rakat gyerek (kisebb és nagyobb), aki testvért SZERETNE. Mint említettem, a kérdésre nem csak NEM-et lehet mondani, hanem IGEN-t is...
2013. okt. 1. 15:08
 60/80 anonim ***** válasza:
18%
Abszurdnak tartom, hogy egy pár azon az alapon gondolkozzon a gyermekvállalásról, hogy mit szólnak ehhez a már megszületett gyerekei. Ismétlem, a csecsemőket, kisdedeket stb. a kutya nem kérdezi meg a dologról (oktalanság is volna ez), hanem, ha úgy tetszik, a fejük fölött döntenek a kérdésről.
2013. okt. 1. 15:18
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!