Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti vállalnátok így gyereket?

Ti vállalnátok így gyereket?

Figyelt kérdés
Párom három gyereket szeretne, az a baj, hogy nálunk csak ovi van ezért sokáig kell otthon maradnom a gyerekekkel. Ami azt jelenti, hogy kb 12-13 évig amíg a nagyra rá nem tudom bízni a kissebbet. A nagyszülők dolgoznak ezért nem tudnának vigyázni rájuk.
2013. aug. 27. 15:51
1 2 3 4 5 6
 1/59 anonim ***** válasza:
94%

Mi van? Van óvoda, akkor milyen 12-13 évről beszélsz? 3 éves kortól mehetnek!

Vagy költözhettek olyan helyre, ahol van bölcsi/ovi/iskola

2013. aug. 27. 15:54
 2/59 anonim ***** válasza:
88%
ha a páromnak jó keresete van,biztos állása,tudunk félre rakni, és abba is biztos vagyok ha elküldik akkor talál másikat és nem zavarja hogy csak neki kell dolgozni te otthon vagy olyan sokáig akkor simán vállalnék gyereket ilyen helyzetben.
2013. aug. 27. 15:54
 3/59 anonim ***** válasza:
100%

12-13 év az hogy jön ki? Miért kéne a nagyobbra bízni a kicsit? Szülők milliói nem bízzák a nagyobbra a kicsit, elviszik reggel oviba, suliba, aztán kész.

De mindegy is, tulajdonképpen. Ezt nektek kell átbeszélni, az tény, hogy sokat maradnál ki a munkából, ezzel a karrier esélyed nullára csökken, az elhelyezkedési esélyeid pedig rosszak a harmadik gyerek után.

Nyilván függ attól, mennyit keres a párod, meg tudnátok-e élni, megbízol-e benne annyira, hogy ezt bevállald, stb.stb.

2013. aug. 27. 15:55
 4/59 anonim ***** válasza:
100%
Akárhogy is nézem, nem tudom hogy jön ki nálad a 12-13 év... Arra biztos nem alapoznék, hogy majd a nagyra bízom a kicsiket, ezt minden erőmmel igyekszem elkerülni, mert én is így nőttem fel. Szóval én nem vállalnék, de én amúgy sem akarnék 3 gyereket. De ezt nektek kell megbeszélnetek.
2013. aug. 27. 15:58
 5/59 A kérdező kommentje:
Mivel reggel hattól este hatig dolgozom ezért addig otthon kell a gyerekekkel maradnom amíg a nagyobbik akkora nem lesz, hogy egyedül eltud menni az iskolába és a kissebbeket elvigye. Párom szintén reggel héttől este hétig dolgozik.
2013. aug. 27. 16:01
 6/59 anonim ***** válasza:
97%

"ezért sokáig kell otthon maradnom a gyerekekkel."

Te tudod, hogy ezt megengedhetitek-e magatoknak, mennyi a bevételetek.

" amíg a nagyra rá nem tudom bízni a kissebbet."

Így viszont ne vállalj gyereket, mert nem a másiknak szülöd. Egy nagyobb gyereknek lehetnek más programjai (nem csak bulizás, hanem tanulás, különóra), nem neki kell a tesóhoz igazítani az életét. Persze az rendben van, hogy besegít időnként, ha ideje engedi.

De más az, hogy egy délutáni programot se tervezhet, mert minden nap ő rohan a testvéréért, vagy pedig pl. szerdánként ráér és olyankor ő megy el a kicsiért az oviba, hogy nektek ne kelljen rohanni.

2013. aug. 27. 16:01
 7/59 anonim ***** válasza:
78%

Az 9 év... 3 éves kortól mehetnek biztosan.

Bár unokatesóm a kislányát oviba úgy tette be, hogy 2,5 volt. Tehát amikor azok kezdték az ovit akik ugyanabban az évben kedték mint ő. Nagyrészt betöltötték már a 3 at a kiscsaj nem. /azthiszem januárba tették be ő meg következő szeptemberbe töltötte be a 3-at/

Aztán a középsőt kétszer járta a kislány...

Így is meglehet próbálni.

2013. aug. 27. 16:02
 8/59 anonim ***** válasza:
100%
Hol laktok? Miért nem költöztök? Arra ne alapozz, hogy majd a nagyoknak ez lesz a legfőbb gondjuk, hogy megy a kicsi iskolába. Amúgy ha elsős lesz, miért ne mehetne a többi környékbeli gyerekkel, busszal iskolába?
 9/59 anonim ***** válasza:
100%

Milyen 12-13 év?

Mondjuk 3 évente születnek, akkor mikor a legkisebb 3 évesen oviba meg, még "csak" 9 éve leszel otthon. Ha kevesebb a korkülönbség, akkor még kevesebbet.

"amíg a nagyra rá nem tudom bízni a kisebbet" - na ez elég nagy szemétség. Magatoknak szülj gyereket, ne a nagyobb gyereknek. Neki is lesz saját élete, főleg 12-13 éves korában, nem arra fog vágyni hogy a kisebbeket pesztrálja.

10/59 anonim ***** válasza:
100%
Kell keresni egy ismerőst, aki otthon van (nyugdíjas, rokkantnyugdíjas, tanuló, munkanélküli), ő minimális összegért fog segíteni.
2013. aug. 27. 16:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!