Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti vállalnátok így gyereket?

Ti vállalnátok így gyereket?

Figyelt kérdés
Párom három gyereket szeretne, az a baj, hogy nálunk csak ovi van ezért sokáig kell otthon maradnom a gyerekekkel. Ami azt jelenti, hogy kb 12-13 évig amíg a nagyra rá nem tudom bízni a kissebbet. A nagyszülők dolgoznak ezért nem tudnának vigyázni rájuk.
2013. aug. 27. 15:51
1 2 3 4 5 6
 11/59 A kérdező kommentje:

Nem költözünk mert a páromnak itt van munkahelye ahol jól keres.

Egy hét éves gyerekre nem bízhatok egy öt és egy három éves kicsit.

2013. aug. 27. 16:06
 12/59 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nem kellene úgy tervezni, hogy majd a nagy minden nap, éveken keresztül megoldja HELYETTETEK a problémát. Lehet hogy lesz délutáni elfoglaltsága, szakkör, sport, zenetanulás, bármi. Akkor mi lesz? Nem járhat majd semmire, mert ott vannak a kicsik?

Amúgy válaszolva a kérdésedre: igen, vállalnék, de nem hármat.

2013. aug. 27. 16:10
 13/59 anonim ***** válasza:
100%

Alapvetően ez nem tartana vissza, mert ez abszurdum, hogy 12-13 évig otthon kellene lenni. Szülsz egyet, otthon vagy egy évet vagy kettőt, szülsz mégegyet, 3 évesen mehet oviba, csókolom, 4-5 évig voltál otthon ebben az esetben.

Én így sem feltétlenül vállalnék, inkább költöznék jobb adottságú környékre, nem csak magam miatt (én 1 év után már szeretnék visszamenni részmunkaidőben legalább, itt külföldön ez a normális), hanem azért is, mert ha a férjed bármilyen okból kevesebb fizetést hoz majd haza a jövőben és nem tudsz tovább otthon maradni, akkor mi lesz a gyerekekkel?

Persze ha 3-4 éveket vársz a szülések között meg 3-4-et is akarsz, akkor kihúzhatod életed végéig is, hogy ne kelljen dolgozni, de mi értelme?

2013. aug. 27. 16:10
 14/59 anonim ***** válasza:
100%

"Mivel reggel hattól este hatig dolgozom"

Most igen, de ha úgy képzeled, hogy rád 12 évet fog várni a munkaadód... különben 3 gyerekkel már otthonmaradhatsz főállású anyának.

2013. aug. 27. 16:11
 15/59 anonim ***** válasza:
Szerintem úgy gondolta, hogy ha kell akkor a 12-13 éves gyerekére rábízhatná a kisebbet amíg például vacsorát csinál vagy épp dolgozik. Az igaz, hogy ez jól jönne, de a gyerekek között ekkora korkülönbség nem nagyon jó, mert az is lehet, hogy a kisebbel nem nagyon akar majd később törődni az idősebb, mert a kamaszkorban az ciki ha a jóval fiatalabb hugod vagy öcséd a nyakadon lóg. Inkább 2-3 év legyen közöttük, de ne több ha a legnagyobb lesz 6 a legkisebb meg pár hetes az még "megengedhető" mert a unokatesóim között is 6 év van és most így hogy az egyik 18 a másik 13 nagyon jól kijönnek a hülyeség témakörben :D Viszont az anyum amikor 11 volt akkor született a kishuga és ő foglalkozott vele, otthon sütött palacsintát meg ilyeneket, de az idősebb testvére le sem fütyülte a kicsit és sütni sem tudott. Szóval itt az a kérdés, hogy te meddig szeretnél "munkanélküli lenni". Gondolom hogy ha a legkisebb 3 éves körül lesz akár bébiszittert is felfogadhatsz vagy egy olyan barátodat megkéred, aki alapból szereti a gyerekeket és kiskorukban sokat voltak együtt. Vagy akár a testvéredet vagy a párod testvérét (persze ha van). Bármi megoldható, akár már akkor is elmehetsz dolgozni amikor a legkisebb már óvodába jár és az idősebb(ek) iskolában akár napközibe járhat(nak).
2013. aug. 27. 16:11
 16/59 anonim ***** válasza:
100%

Keresel olyan munkahelyet,ami jobban megfelel.

Egyébként meg nem hiszem hogy minden nap 6-6ig dolgozol,nem dolgozhatsz annyit.

amikor nem dolgzol,elviszed te őket.

amikor dolgozol,párod 7 előtt elviszi őket,oviba is lehet vinni,egy időben mi is fél7re vittük,muszáj volt,délután pedig biztosan akad aki elhozza őket és vigyáz rájuk 2 órát amig dolgozol,persze nem ingyen.

De 12-13 év hülyeség,nem kell 3 év közéjük,elég másfél és akkor nem kell otthon ülnöd addig.

2013. aug. 27. 16:13
 17/59 anonim ***** válasza:
100%

"Szerintem úgy gondolta, hogy ha kell akkor a 12-13 éves gyerekére rábízhatná a kisebbet amíg például vacsorát csinál vagy épp dolgozik."

vagyis minden nap, mivel írta hogy 6-ig dolgozik... mire hazaér, az jobb esetben is lehet 1/2 7/-7... Tehát egy 12 éves MINDEN HÉTKÖZNAP be lenne táblázva, hogy kb 5-7-ig pesztrálja a kistesót, nem mehet különórára, osztálytárshoz tanulni, stb.

2013. aug. 27. 16:14
 18/59 A kérdező kommentje:
Reggel fél ötkor kell indulnom a munkába buszal és este fél nyolc mire hazaérek.
2013. aug. 27. 16:18
 19/59 anonim ***** válasza:
100%
Haha, mert szerinted miután megszültél 3 gyereket, nem fognak kikuglizni a jelenlegi munkahelyedről? Biztos várnak majd 9-13 évet, hátha méltóztatsz visszamenni a pozíciódba amit majd őriznek neked, mint a hímes tojást. Ébresztő! 13 év múlva lehet, hogy már a céged sem lesz meg sehol! Eladják, csődbe megy, ki tudja. Szóval kár erre alapozni ezt a 13 éves baromságot. És szerintem is szemétség lenne a nagyra bízni a kicsit. Nekem van 10 évvel fiatalabb öcsém. Sokat vigyáztam rá, de sosem volt kötelező. Persze majd még én vittem volna oviba, nem? Ha egy gyereket rendszeresen oviba akarok hordani, akkor szülök egyet, vagy hármat MAGAMNAK ÉS A FÉRJEMNEK.
2013. aug. 27. 16:20
 20/59 anonim ***** válasza:
100%
Aha. És mikor fogsz foglalkozni a gyerekekkel? Tanulni, társasozni, beszélgetni velük, játszótérre menni, rajzolni, gyurmázni, megvigasztalni ha az oviban/iskolában összevesznek valakivel stb?
2013. aug. 27. 16:24
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!