Ti vállalnátok így közös gyereket?
Van már a nőnek egy 17 és egy 15 éves gyereke, a férfinak egy 17 és egy 12 éves. Mind a négy velük él.
Egyik gyerek sem szeretné, ha lenne kistestvérük, a szülők viszont szeretnének közös gyereket.
Ti mit gondoltok?
#60 "Abszurdnak tartom, hogy egy pár azon az alapon gondolkozzon a gyermekvállalásról" - akkor lehet, hogy csak meg kéne barátkozni a gondolattal, gondolj bele, nem túl régen még azt is tök abszurdnak vélték, hogy egy nő szavazhasson, vagy bármiben is dönthessen az apja, majd a férje nélkül...
És mint említettem már, a csecsemőn, a kisdeden nincs külső teljesítmény-kényszer, tehát őt max pillanatnyilag érinti negatívan a kisebb testvér dolga, nem hosszú távon...
Lehet rosszul gondolom, de én úgy tippelem, hogy a kérdést valamelyik nagyobb gyerek tette fel.
Ha valósak a félelmeitek, akkor az nem járható út, hogy elköltöztök a másik szüleitekhez?
Anyuka gyerekei apukához, apa gyerekei anyukához.
Így mindenkinek lenne egy kis ideje tisztán látni, hogy érdemes-e.
Szülők rájönnek, hogy ugrik a mindig kéznél lévő, ingyen bébi-szitter sereg, és akkor tud mérlegelni, hogy csak magukra alapozva is akarja-e.
ti pedig szintén tudtok dönteni, hogy mennyire hiányzik a velük való együttélés. Annyira azért nem vészes egy kistesó. Nekem is rengeteget kellett gondoskodni húgomról, én hordtam haza oviból, plusz az összes szünetben ketten voltunk otthon. Néha nem mondom, hogy nem akadtam ki (én sem voltam még azért olyan nagy), de igazi gondjaim nem voltak vele, és a mai napig nagyon jó testvéri kapocs van közöttünk.
Bár az is igaz, hogy ismerek egy családot,ahol a 3 nagyobb lány ahogy tette lelépett otthonról, mert elegük lett abból, hogy az anyukájuk nekik vállalt még egy kisebbet. Az egyik lány évek óta nem is beszél a szüleivel emiatt.
Szerintem megbeszélés kérdése, illetve fel kel mérni, hogy ki hogy áll hozzá. Nekem fontos a szüleim boldogsága (fele szülőé is), tehát valamilyen szinten szívesen hoznék én is áldozatot, ha ő ebben látja a boldogságát. De ha olyannak ismerném, hogy csak rám, vagyis ránk alapoz az új gyerekkel, akkor valószínű én is tiltakoznék, és ha mégis vállalná, akkor úgy lennék vele, hogy egye meg amit főzött.
De ha normálisan állnak hozzá,akkor én biztos támogatnám őket a döntésükbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!