Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi szólnátok, hogyha a lányoto...

Mi szólnátok, hogyha a lányotok elakarna menni utazgatni hónapokra és addig az iskolát félbe hagyná?

Figyelt kérdés

A lányom (18) és a barátja (18) jövő tavasszal halasztani szeretnének az iskolában és egy ilyen európai körútra akarnak menni kocsival.

Ez nagyjából az útitervük.

[link]

Azt mondják körülbelül 3 hónapig tartana a dolog, de ez bizonytalan. A fiú szerint addig tart amíg az utuk végére nem érnek. A pontos útvonal is bizonytalan. Minden bizonytalan. Csak elindulnának nagyjából ezen az útvonalon aztán majd jönnének valamikor.

A fiú szülei elég vagyonosak, ők adnák ehhez a kocsit és az anyagiakat is állnák. Sőt! Még biztatják is őket, hogy igenis menni kell. Világot kell látni, blablabla.

Én nagyon nem örülök ennek! Egyrészt nagyon veszélyesnek tartom. Még olyan fiatalok és tapasztalatlanok. Másrészt az iskola miatt is. Annak kellene az elsőnek lennie! ÉN nagyon azon gondolkozom, hogy kerek perec megmondom a lányomnak, hogy nem engedem el!

Nektek mi a véleményetek?

2013. aug. 25. 11:07
1 2 3 4 5 6
 51/55 anonim ***** válasza:
89%

44-es vagyok. Nem feltétlenül jut eszébe anyukának tesztelni a gyerekét. 18 éves voltam, amikor egy csapat idegen közé készültem két és fél hétre EGYEDÜL Svédországba táborozni. Van egy bátyám, anyukám nálam már mindenre fel volt készülve. Egy kérdése volt csupán.

Mit teszek ha bajba kerülök? Szólok a hozzám legközelebb eső embernek, hogy segíten. És ha ez nem elég? Felhívom a rendőröket! És ha nem tudnak segíteni? Akkor fordulok a magyar nagykövetséghez és megvillantottam előttük a követség telefonszámát és címét. :D Anyu teljesen el volt ájulva, hogy még ez is eszembe jutott és nyugodt szívvel elengedett.

Próbálj olyanokra kilyukadni, hogy eszébe jut-e a nagykövetség végső megoldásként, amikor minden kötél szakad? Ha ellopják a bankkártyáját eszébe jut-e az, hogy le kell tiltatni? Eszébe jut-e, hogy fontosabb telefonszámokat írjon fel máshova is, ne csak a telefonjába tartsa? Bármi ilyesmi, ami arra utal, hogy azért egy ilyen helyzetben tudna mit reagálni...

A jogsi... Én azért amondó vagyok nem ugyanaz a gyerekemet Magyarországon egy másik városba elengedni valakivel és nem ugyanaz körbeutazni Európát. Nem mindegy, hogy itt szenved balesetet a lányom, vagy Spanyolországban. A te lelked miatt meg pláne nem mindegy, hogy azonnal tudsz-e rohanni a kórházba, vagy csak napokkal az eset után. Az ördögöt inkább nem is festem a falra.

A srácnál sem mindegy, hogy tud-e pl kereket cserélni? Nem csak elméletben, gyakorlatban is. Vagy legalább tud-e egy sárga angyalt hívni? Az is egy jó kereszt kérdés, hogy mit csinálnak, ha lerobbannak egy autópálya közepén!?

2013. aug. 25. 19:38
 52/55 anonim ***** válasza:
59%

Biztos elmennék, a suli meg kit érdekel? Úgyse jó semmire. Világot látni meg nem mindenkinek adatok meg. Ez egy óriási lehetőség.

Akár hogy döntesz, remélem a lányod nem fogja érdekelni és elmegy.

2013. aug. 26. 00:15
 53/55 anonim ***** válasza:
84%

Nem értem egyesek "logikáját". Két 18 éves együtt van, szeretik egymást, nyilván élnek szexuális életet. Aztán kitalálják, hogy beutaznák Európát - ettől a ponttól a nő egy pénzéhes k....a, aki csak az utazásért teszi szét a lábát????

Kérdező, én engedném a lányom. Engem sem engedtek a szüleim, mégis elmentem. De csak rövid e-maileket írtam nekik, nem mertem felhívni őket, utána nem tudtunk beszélni erről.

A lányod így is, úgy is menni fog. Nem éri meg haragban elválni. Induljon el úgy, hogy tudja, bármi van téged hívhat, te hazavárod.

2013. aug. 26. 08:59
 54/55 anonim ***** válasza:
100%
És az adott országok nyelvei közül hányat beszélnek és milyen szinten? Mert az angol elég kevés, elég sok nép van, aki csak a saját nyelven hajlandó megszólalni! És elég komoly nyelvtudás kell, ha akármi is történik! Ez is fontos szempont!
2013. aug. 26. 09:49
 55/55 anonim válasza:

Mennyire szánalmasak vagytok itt sokan!

Kérdező!

Elkell engedned. Nem tilthatod neki meg igazából. Ez így is van jól! Menjenek csak!

Arra azért mindenképpen próbált rábeszélni, hogy az iskolát ne halassza.

2013. aug. 31. 12:38
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!