Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi szólnátok, hogyha a lányoto...

Mi szólnátok, hogyha a lányotok elakarna menni utazgatni hónapokra és addig az iskolát félbe hagyná?

Figyelt kérdés

A lányom (18) és a barátja (18) jövő tavasszal halasztani szeretnének az iskolában és egy ilyen európai körútra akarnak menni kocsival.

Ez nagyjából az útitervük.

[link]

Azt mondják körülbelül 3 hónapig tartana a dolog, de ez bizonytalan. A fiú szerint addig tart amíg az utuk végére nem érnek. A pontos útvonal is bizonytalan. Minden bizonytalan. Csak elindulnának nagyjából ezen az útvonalon aztán majd jönnének valamikor.

A fiú szülei elég vagyonosak, ők adnák ehhez a kocsit és az anyagiakat is állnák. Sőt! Még biztatják is őket, hogy igenis menni kell. Világot kell látni, blablabla.

Én nagyon nem örülök ennek! Egyrészt nagyon veszélyesnek tartom. Még olyan fiatalok és tapasztalatlanok. Másrészt az iskola miatt is. Annak kellene az elsőnek lennie! ÉN nagyon azon gondolkozom, hogy kerek perec megmondom a lányomnak, hogy nem engedem el!

Nektek mi a véleményetek?

2013. aug. 25. 11:07
1 2 3 4 5 6
 21/55 anonim ***** válasza:
25%

van már érettségijük? ha még nincs, akkor max utána engedném el a lányt. a középsuli utáni nyáron mehet amerre szeretne, az sem baj ha belecsúsznak az őszbe, max kihagy 1 évet, és csak utána kezdi a felsőoktatást.

ha van a lányod előtt némi tekintélyed, és értelmesen elmagyarázod neki hogy miért nem mehet, akkor kicsit jegelni fogja ezt az utazásos témát.

mondjuk az tényleg szép, hogy a fiú szülei ennyire el vannak eresztve, h állják az egész utat mindkettőjüknek. én nem merném magam ennyire kiszolgáltatni senkinek.

2013. aug. 25. 13:44
 22/55 A kérdező kommentje:

Miért ne fogadhatná el a lányom?

Az egy dolog, hogy átlag emberek számára ez rengeteg pénz. Nekik viszont nem az! Elhihetitek, hogy nem az utolsó forintjaikat költik erre az útra.

Nekik ezt az utat fizetni a lányomnak körülbelül annyit jelenthet mint ha mi a fiukat meghívnánk valahova vacsorázni!

Nekem nem ezzel a részével van problémám. Hanem azzal, hogy még túl fiatalnak gondolom őket egy ilyen úthoz. Valamint az iskola része aggaszt.

2013. aug. 25. 14:05
 23/55 anonim ***** válasza:
34%
Mert tegyük fel összekapnak, a srác felkapja a vizet és otthagyja valahol, akkor a lányod nem tud hazajönni se!
2013. aug. 25. 14:06
 24/55 anonim ***** válasza:
100%

Nekem hasonló a tervem, annyi módosítással, hogy én nem halasztani akarok, hanem érettségi után. Addig van még két évem, gyűjthetek, tervezhetek, hogy ha neki indulok minden jól menjen. Hozzá teszem én egy évet szeretnék adni magamnak több kevesebb megszakítással (ha úgy alakulna közben azért szeretnek haza is jönni). Ismerkedni, világot látni, tapasztalatokat szeretni, kultúrákat, más más országokat, világokat megismerni. Tanácstalan vagyok ami a jövőmet illeti, így ez nagyon sok támpontot adhatna. Igaz az én szüleim nem tudnák ezt támogatni hatalmas összegekkel meg autóval és hasonlókkal, épp ezért, gyűjtök, dolgozom és tanulok. Felesleges a halasztás főleg a gimi vége felé. Érettségi után szabad a világ, és ha hazaértek, még mindig el lehet dönteni, hogy merre tovább.

Én megpróbálnám velük megbeszélni, hogy ne most menjenek. Ha érettségi után is együtt lesnek, akkor senki nem állítja meg őket, 19-20 évesen együtt már neki lehet vágnia világnak és nincs "időkorlát sem". Nem utolsó sorban a lemaradást nem olyan könnyű pótolni...

18 L

2013. aug. 25. 14:30
 25/55 anonim ***** válasza:
65%

"Miért ne fogadhatná el a lányom? "

Azért, mert fiú szülei pénzelik őt, csak azért, mert együtt hál a szemük fényével, ez pedig igencsak .. nem érzed? Ők pénzzel és autóval járulnak hozzá a többhónapos szórakozáshoz, te semmivel, a lányod a szolgáltatásaival. De mondom, te tudod, mit nevelsz a gyerekedből, nem az én lányomra fogják rákiabálni, hogy a pucér fenekén kívül semmi mást nem adott a kapcsolatba.

2013. aug. 25. 14:37
 26/55 A kérdező kommentje:

Utolsó!

Borzasztó korlátolt és szűklátókörű a gondolkozásod! Úgy is mondhatnám, hogy egyszerű vagy mint a szög!

2013. aug. 25. 14:54
 27/55 anonim ***** válasza:
39%

Akkor te meg mit pattogsz, hogy halaszt? Te miért vagy ilyen szűk látókörű, hogy csak az iskola van? Menjenek világot látni!

(Ha szerencséje van a lányodnak terhes lesz és az élete meg volt oldva :D)

2013. aug. 25. 14:56
 28/55 anonim ***** válasza:
54%

Hát azért.. nem sokban különbözik ez a helyzet attól, amikor a gazdag vállalkozó odanyom egy halom pénzt szex után az alkalmi barátnőjének, hogy "tessék kicsim, vegyél magadnak valami szépet". Csak itt nem is a srác gazdag, hanem a szülei. A lány viselkedése igencsak élősködés, te meg még bíztatod is, még azon is elgondolkodtál és mások véleményét kérted, hogy ragadjon-e a lány a pénzeszsákra mindenáron, akár még a tanulás rovására is.

Szerintem kérdező, te ne aggass jelzőket másokra, már csak azért sem, mert te kérted ki a véleményeket, azt nem kötötted ki, hogy csak olyanok írhatnak, akik mohók és szívesen kihasználnak másokat.

2013. aug. 25. 15:38
 29/55 anonim ***** válasza:
32%
Szerintem a lanynak még nincs érettsegije nem a fősulin halasztana. És igen a 3 millió az csak alsó hangon ha szórakozni is akarnak meg nem májkrémen élni akkor inkabb 5 millió minimum. Arra nemmválaszoltál hogy megtudnád adni a lanyodnak ezt az élmnyt ha ezt kihagyja? Szerintem élni kell a lehetőséggel!
2013. aug. 25. 16:17
 30/55 A kérdező kommentje:

Most kezdik az egyetemet és jövőre a második félévet halasztanák.

Azt hittem ez egyértelmű lesz.

2013. aug. 25. 16:25
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!