Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti ehhez mit szólnátok?...

Ti ehhez mit szólnátok? Nektek nem lenne elegetek?

Figyelt kérdés
Ma mentem el a barátnőmmel sétélni. A szüleimmel megbeszéltük hogy nyolc körülre hazaérek. Késtem fél órát és egyből lecsesztek hogy hol voltam, meg elakarták venni a mobilomat is. Elismerem hogy késtem, de nyáron 14 éves létemre most először.mentem el azzal a barátnőmmel sétálni akit már nyolc éve ismerek. Szóval nem járok sehova, és most tényleg jól éreztem magamat, de ők most le akarnak tiltani egész nyàrra hogy nem mehetek sehova. A hugom pár évvel fiatalabb nálam, hat helyett hat óra tízkor jött meg, nem mehet sehova egész nyáron. Ráadásul jó tanulók vagyunk, megvízhatöak, jók, nem ku*vásak és mégis ilyenek. Az oké hogy leszidnak, de hogy ennyire? Ti mit tennétek a helyembe? (idáig mindig pontosan jöttem meg)

2013. aug. 2. 22:53
 1/9 anonim ***** válasza:
18%

Igazuk van mert ha megbeszéltek egy időpontot hogy mikor érsz haza akkor haza is kell érned. Ha meg van mobilod akkor hívd fel őket inkább hogy bocsi de késel mert egy béna sz@r vagy aki nem képes figyelni az időt.

Igazuk van a szüleidnek ilyenkor bármit gondolhatnak, főleg azt hogy elrabolnak, kint fekszel valahol az utcán stb... Ma már annyi ilyen van jogos hogy féltenek.

2013. aug. 2. 22:58
 2/9 A kérdező kommentje:
kis városba lakunk, nem budapesten, itt szinte nincs is bűnözés. És elismerem hogy késtem, de ennyire megbüntetni minek kell? Így is nehezen illeszkedek be, önvizalomhiányom van, most az egyszer jól éreztem magam. Mások meg se kérdezik, annyit mondanak hogy szia anya elmegyek majd jövök. És nekem nem csak ebbe ilyen szigorúak....
2013. aug. 2. 23:04
 3/9 anonim ***** válasza:
64%

Ismerős a helyzet. Én egy kis faluban lakok ahol a rokonom a polgármester. Mégis ezt csinálják. Nincs mese haza kell érni sajnos. Nekem az összes barátom addig marad ameddig akar nem hívják őket,de engem viszont igen. Nagyon ciki.

16/L

2013. aug. 2. 23:11
 4/9 anonim ***** válasza:
72%
Látszik a stílusodból is, hogy egy okos, megbízható srác vagy. Szerintem is indokolatlan volt ez a fajta kitörés, és ha volt nálad mobiltelefon miért nem hívtak fel? A késésért jogos a letolás, de ilyen szintű szankciókat talán nem indokol egy fél órás késés. Ha ilyen okos srác vagy, szerintem ülj le a szülőkkel és kérdezz rá, hogy miért bántotta ennyire őket az a fél óra..? (Persze tedd hozzá, hogy megérted miért szidtak le, csak a miért ennyire..) Egyébként tény, hogy a fiúgyerekekkel mindig szigorúbban bánnak a szülők, a lányokkal előzékenyebbek, mondván, hogy ők "érzékenyebbek".
2013. aug. 2. 23:17
 5/9 anonim ***** válasza:
48%

Az egy dolog hogy kisvárosban vagy faluban laktok, de nem tudhatod hol van bűnözés vagy éppen hol kapnak el. Én is egy kisvárosban lakom egy nagyon jó környéken igaz én már elmúltam 20 éves, de itt sokáig nem volt bűnözés, pedig nem egy gazdag negyed ez ahol élünk, és mégis volt rá példa hogy 2 hete 3 helyre is betörtek 1 hét alatt. meg egyszer a barátnőm télen este 7 kor jött hozzám munka után és a szomszéd utcába meg akarta erőszakolni valami idióta, de szerencsére az ott lakók a segítségére siettek, így ne lett belőle semmi szerencsére, de jobb vigyázni tényleg.

Bárhol lehet baj, és sok olyan dolog van amiről nem tudsz mert vagy eltusolják a dolgot, vagy egyszerűen félnek lépni és magukba fojtják.

Mi városunkban is volt pedig egy kis városról van szó, volt amikor a főúton elég forgalmas helyen vertek meg egy srácot csak úgy poénból. Volt amikor állítólag meztelenre vetkőztettek egy lányt egy sötét utcába majd arra kényszerítették hogy fusson körbe az utcán, közbe mindenét elvették a kezét hátrakötötték kivitték a város határba és otthagyták beragasztott szájjal, az árokba megkötözve meztelenül.

Igaz ez elég régen volt 10 éve talán, nem tudok részleteket de akkor mindenki egy nyugis helynek hitte és ez lett belőle. Meg ezen kívül ugyan az a banda akik szintén gyerekek voltak még, másokat is terrorizáltak.

meg ugye nemrég a barátnőm is majdnem megerőszakolták, be is törtek pár helyre, 1-2 éve ide is bejött valami cigány az udvarra aki a motoromat akarta elvinni a hátsókertből, de nem sikerült neki csak összetörte a hülyéje.

Nem tudhatod mikor van bűnözés, figyelj oda legközelebb ha késel hívd fel a szüleidet ne aggódjanak mert okkal aggódnak még ha nem is történik semmi akkor is.

engem is féltettek pedig akkor még más világ volt de akkor is volt bűnözés ugye a meztelenül megkötözött lány igaz hogy én akkor csak 12 éves voltam még nem nagyon mászkáltam de vigyázni kellett.

2013. aug. 2. 23:18
 6/9 anonim ***** válasza:
49%

Nem sértésnek szánom, de látszik, hogy csak 14 éves vagy. Elhiszem, hogy a te szempontodból egyszerűen vérlázító ahogy a szüleid reagáltak szaros fél óra miatt, de hidd el, hogy teljesen igazuk van és maximálisan megértem őket. Ami neked egy röpke 30 perc az nekik szinte 10 év tömény aggodalom, de neked erről most még fogalmad sincs, ami nem baj, de majd idővel megérted.

Az is igaz amit előttem írtak: ha van mobilod akkor miért nem csörögtél haza; "-Szia Anyu, szia Apu! Olyan jól érzem magam, engedjétek meg, hogy fél 9-ig maradjak! Köszi, puszi."

És még egy szó arra amit te írtál. Azt gondolod, hogy azok a gyerekek, fiatalok akiket hiába várnak haza azok mind budapestiek voltak? Nem csak a fővárosban vannak pedofilok, pszichopaták és még felsorolni is borzasztó lenne. Inkább örülj neki, hogy vannak szüleid akik szeretnek és aggódnak érted, még ha ez most nehéznek tűnik is.

2013. aug. 2. 23:19
 7/9 anonim ***** válasza:
32%
Ha azt akarod, hogy ne gyerekként kezeljenek, ne viselkedj úgy! Mert most azt teszed, fáj volna írni egy smst, vagy felhívni őket, hogy késel?
2013. aug. 2. 23:29
 8/9 anonim ***** válasza:

Inkább most tanuld meg, hogy a tetteknek következményei vannak, mint hogy majd kirúgjanak a munkahelyedről a jövőben, mert késel.

A szabály az szabály. Telefonálhattál volna, aztán megengedik, vagy nem.

2013. aug. 3. 11:54
 9/9 anonim válasza:

Ne add oda nekik a telefonodat,se semmit.Mond meg a hugodnak is:

Szökjetek ki,akármit is mondanak.

Sz.rd le,mit mondanak,ha te ki akarsz menni,ki is fogsz!Nehogy már nyáron is parancsolgassanak!!

2013. aug. 18. 10:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!