Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi szólnátok, hogyha a lányoto...

Mi szólnátok, hogyha a lányotok elakarna menni utazgatni hónapokra és addig az iskolát félbe hagyná?

Figyelt kérdés

A lányom (18) és a barátja (18) jövő tavasszal halasztani szeretnének az iskolában és egy ilyen európai körútra akarnak menni kocsival.

Ez nagyjából az útitervük.

[link]

Azt mondják körülbelül 3 hónapig tartana a dolog, de ez bizonytalan. A fiú szerint addig tart amíg az utuk végére nem érnek. A pontos útvonal is bizonytalan. Minden bizonytalan. Csak elindulnának nagyjából ezen az útvonalon aztán majd jönnének valamikor.

A fiú szülei elég vagyonosak, ők adnák ehhez a kocsit és az anyagiakat is állnák. Sőt! Még biztatják is őket, hogy igenis menni kell. Világot kell látni, blablabla.

Én nagyon nem örülök ennek! Egyrészt nagyon veszélyesnek tartom. Még olyan fiatalok és tapasztalatlanok. Másrészt az iskola miatt is. Annak kellene az elsőnek lennie! ÉN nagyon azon gondolkozom, hogy kerek perec megmondom a lányomnak, hogy nem engedem el!

Nektek mi a véleményetek?

2013. aug. 25. 11:07
1 2 3 4 5 6
 11/55 anonim ***** válasza:
54%

A sulit mindenkeppen fejezze be. Aztan majd a nyaron, vagy legyen egy ev szünete az egyetem elött.

En elengednem a lanyomat, mert olyanra nevelnem, hogy meg tudjak bizni benne. De a te lanyodat te ismered.

Azert nezesd meg vele elötte a Taken cimü filmet...

2013. aug. 25. 11:25
 12/55 anonim ***** válasza:
65%
Ha fizeted a tandíjat neki, akkor beszéld le róla, ha viszont államis és jól tanul, akkor nem hal bele senki egy halasztásba. Ki tudja, mikor lesz lehetősége még egy ilyen útra, én megengedném neki.
2013. aug. 25. 11:28
 13/55 anonim ***** válasza:
30%
Egy félévet halasztani még nem akkora probléma. Meg 18 éves, egyetemista, elég nehezen tilthatod meg neki, hogy elutazzon a barátjával. Nekem inkább az furcsa, hogy a 18 éves, felnőtt lányod elfogadná ezt a fiú szüleitől, hiszen ez nem két fillér. Már csak az útiköltség sem, de gondolom valahol aludni is akarnak, na meg enni, szórakozni. Ez nem egy két hetes nyaralás, a pofám leégne, ha valaki 3-4 hónapnyi külföldi utazásomat finanszírozná. A fiúnak pedig van egy max egy éves jogsija, ezzel fogja körbevezetni egész Európát?
2013. aug. 25. 11:38
 14/55 anonim ***** válasza:
40%

18 éves, tehát vagy az egyetem első félévét halasztaná vagy érettségi előtt. Ez utóbbi esetben nem engedném én sem.

De ha már leérettségiztek és a fiúban megbíztok, komoly a kapcsolatuk akkor szerintem menjenek. Mikor tegyék, ha nem most?

Miért nem nyáron mentek egyébként?

2013. aug. 25. 11:38
 15/55 anonim ***** válasza:
60%

Azért engem más aggasztana jobban, mint az az egy halasztott félév. 18 évesen egy srácnak milyen vezetési tapasztalata lehet, hogy elmerjem vele így engedni a lányomat? Jó, ha fél éve kapta kezébe a jogsiját, nem biztos, hogy egy ekkora útra jó szívvel elengedném őket már most.

Félévet halasztani nem muszáj. Ha egyetemisták, akkor május közepén vége a szorgalmi időszaknak. Két hét alatt lezavarják a vizsgaidőszakot és június elején már indulhatnak is. A szeptember pedig még általában laza, ha abba is belecsúsznak, hát istenem.

Esetleg kérhetnek egyéni tanrendet valamilyen jó indokkal (arra nem fogják megadni, hogy később utazgatni akarnak) és erőltetni, hogy minél előbb letudják zárni a félévet, utána mehetnek.

Így összességében én nem engedném el a lányomat a srác tapasztalatlansága miatt és mert gondolom ez az első évük az egyetemen, szokjanak csak bele. Első évben, ha vége a sulinak, akkor tegyenek egy rövidebb, hazai túrát körbe az országban, avagy a szomszédos országokban, aztán ha ezalatt nem történt semmi probléma, akkor következő évben nyugodt szívvel engedélyezném az Európa túrájukat is.

2013. aug. 25. 12:20
 16/55 anonim ***** válasza:
65%
Ne vedd el a lányodtol ezt az élményt mert gondolom késöbb nem tudnad potolni örülj hogy ilyen lehetősége adódott. És ha nem vagy teljesen csőró azért adj neki valamennyi pénzt az útra ne csak a fiura legyen utalva. E az ut also hangon kb 3 millió ft lesz kettejüknek remlem ezt tudod.
2013. aug. 25. 12:41
 17/55 anonim ***** válasza:
59%

"A fiú szülei elég vagyonosak, ők adnák ehhez a kocsit és az anyagiakat is állnák"

Aha. És a lányka ezt szemrebbenés nélkül elfogadná. Hát... szerencsére nem szemérmes, a kicsike. Majd ledolgozza a fiúnál, mert ha bármire nemet mond, majd kiteszi őt az autóból/hotelból, aztán mehet amerre lát. Nézd, ez is egy szakma, bár én inkább mégis az egyetem felé terelgetném a lányomat, de te tudod..

2013. aug. 25. 12:56
 18/55 anonim ***** válasza:
60%

Én így nem mennék! Ez egy dolog, hogy a fiú szülei állják, de leégne a pofám, hogy kb semmivel sem tudnék hozzájárulni.

Szerintem az a 3 milla, amit egyik válaszoló írt még kevés is! Benzin, autópályadíjak (ezt mondjuk ki lehet hagyni), szállás, étel, ital, szórakozás, belépők a nevezetességekhez! Ez rengeteg pénz!

2013. aug. 25. 12:59
 19/55 anonim ***** válasza:
56%

18 évesen nincs olyan, hogy nem engeded el.

Ennek ellenére azt mondom, előbb fejezze be az iskolát, aztán menjen. Abban igaza van a barátja szüleinek, hogy világot most kell látni, ebben a korban? MIért? Mert ilyen kötetlenül, felelősségek nélkül soha többé nem lesz rá alkalmuk, és egy hatalmas élmény és tapasztalat az életben. Szerintem megéri. Sokat segíthet nekik az önállósodásban, problémamegoldásban is, ha idegen környezetben hosszabb ideig kipróbálják magukat. De mindenekfelett ez egy élmény.

Én nem akadályoznám benne, csak annyit kérnék tőle, hogy a suli legyen az első.

2013. aug. 25. 13:18
 20/55 anonim ***** válasza:
96%
Még valami: az első félévet halasztani sajnos nincs értelme, főleg ilyesmi miatt nem. 2. félévben általában nem indulnak a kezdő tárgyak, így egy év kieséssel indulna. A szünetben valóban lezavarható lenne ez a kiruccanás, próbálják meg akkor.
2013. aug. 25. 13:21
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!