Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi szólnátok, hogyha a lányoto...

Mi szólnátok, hogyha a lányotok elakarna menni utazgatni hónapokra és addig az iskolát félbe hagyná?

Figyelt kérdés

A lányom (18) és a barátja (18) jövő tavasszal halasztani szeretnének az iskolában és egy ilyen európai körútra akarnak menni kocsival.

Ez nagyjából az útitervük.

[link]

Azt mondják körülbelül 3 hónapig tartana a dolog, de ez bizonytalan. A fiú szerint addig tart amíg az utuk végére nem érnek. A pontos útvonal is bizonytalan. Minden bizonytalan. Csak elindulnának nagyjából ezen az útvonalon aztán majd jönnének valamikor.

A fiú szülei elég vagyonosak, ők adnák ehhez a kocsit és az anyagiakat is állnák. Sőt! Még biztatják is őket, hogy igenis menni kell. Világot kell látni, blablabla.

Én nagyon nem örülök ennek! Egyrészt nagyon veszélyesnek tartom. Még olyan fiatalok és tapasztalatlanok. Másrészt az iskola miatt is. Annak kellene az elsőnek lennie! ÉN nagyon azon gondolkozom, hogy kerek perec megmondom a lányomnak, hogy nem engedem el!

Nektek mi a véleményetek?

2013. aug. 25. 11:07
1 2 3 4 5 6
 1/55 anonim ***** válasza:
80%
Én elengedném - jövő nyáron, az iskolaszünetbe. Ezért halasztani baromság.
2013. aug. 25. 11:09
 2/55 anonim ***** válasza:
16%
Nem tilthatod, már nagykorú. Ha menni akar, menni fog.
2013. aug. 25. 11:09
 3/55 anonim ***** válasza:
54%
Szerintem ez tök jó ötlet. Ha elkötelezettek, akkor meg a sulit se fogják félbehagyni.
2013. aug. 25. 11:13
 4/55 anonim ***** válasza:
68%
Én elengedném, hiszen felnőtt, ha akar úgyis megy, de megbeszélném velük, h szünetbe. A sulit ne halassza emiatt! A srácot pedig te ismered mennyire megbízható. Ha az, akkir mehetnek, de nem a suli rovására.
2013. aug. 25. 11:14
 5/55 anonim ***** válasza:
91%
Iskola után nehéz volna menni?
2013. aug. 25. 11:15
 6/55 anonim ***** válasza:
21%
N haragudj, de max javaslatot tehetsz neki. Nagykoru, pont azt csinál, amit akar.
2013. aug. 25. 11:16
 7/55 anonim ***** válasza:
52%
Aha, szóval inkább menjen suliba, aztán egyetemre, aztán legyen munkája, hogy évekig melózzon azért, legyen egy háza, biztos jövedelme, és utána talán eljusson egy-egy országba nyaralás címén, ahelyett, hogy most élne az alkalommal és látna világot sokkal szabadabban. Értelmes vagy...
2013. aug. 25. 11:17
 8/55 A kérdező kommentje:

Azért akarnak halasztani mert nem akarják magukat időhöz kötni. A 3 hónap az ilyen körülbelül. Lehet lesz 4-5 is!

Nem akarnak sietni! Alaposan felakarják fedezni az utukba kerülő látnivalókat. Ezért nem tudják, hogy meddig fog tartani. Ha nem halasztanának sietni kellene, hogy visszaérjenek az iskola kezdésre. Ez pedig már egy megkötés. Ők pedig megkötés nélkül akarnak utazni.

Az rendben van, hogy nagykorú. De amíg nálunk lakik, mi tartjuk el, mi taníttatjuk addig azért csak van némi beleszólásunk az életébe! A másik pedig, hogy attól, hogy valaki betölti a 18-at hivatalosan felnőtt, de gyakorlatilag azért még nem sokkal több egy tapasztalatlan tininél!

2013. aug. 25. 11:22
 9/55 Shai-Hulud ***** válasza:
84%

"Aha, szóval inkább menjen suliba, aztán egyetemre, aztán legyen munkája,"

Igen, hogy legyen egy stabil, biztos háttere, amiből meg tud élni, és a saját lábára tud állni.

Tudom, ez sokaknak egyáltalán nem céljuk.

2013. aug. 25. 11:23
 10/55 anonim ***** válasza:
91%
Fizetősre jár? Mert akkor mondhatod, hogy tovább nem fizeted a sulit és kész.
2013. aug. 25. 11:23
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!