Mi szólnátok, hogyha a lányotok elakarna menni utazgatni hónapokra és addig az iskolát félbe hagyná?
A lányom (18) és a barátja (18) jövő tavasszal halasztani szeretnének az iskolában és egy ilyen európai körútra akarnak menni kocsival.
Ez nagyjából az útitervük.
Azt mondják körülbelül 3 hónapig tartana a dolog, de ez bizonytalan. A fiú szerint addig tart amíg az utuk végére nem érnek. A pontos útvonal is bizonytalan. Minden bizonytalan. Csak elindulnának nagyjából ezen az útvonalon aztán majd jönnének valamikor.
A fiú szülei elég vagyonosak, ők adnák ehhez a kocsit és az anyagiakat is állnák. Sőt! Még biztatják is őket, hogy igenis menni kell. Világot kell látni, blablabla.
Én nagyon nem örülök ennek! Egyrészt nagyon veszélyesnek tartom. Még olyan fiatalok és tapasztalatlanok. Másrészt az iskola miatt is. Annak kellene az elsőnek lennie! ÉN nagyon azon gondolkozom, hogy kerek perec megmondom a lányomnak, hogy nem engedem el!
Nektek mi a véleményetek?
Azért akarnak halasztani mert nem akarják magukat időhöz kötni. A 3 hónap az ilyen körülbelül. Lehet lesz 4-5 is!
Nem akarnak sietni! Alaposan felakarják fedezni az utukba kerülő látnivalókat. Ezért nem tudják, hogy meddig fog tartani. Ha nem halasztanának sietni kellene, hogy visszaérjenek az iskola kezdésre. Ez pedig már egy megkötés. Ők pedig megkötés nélkül akarnak utazni.
Az rendben van, hogy nagykorú. De amíg nálunk lakik, mi tartjuk el, mi taníttatjuk addig azért csak van némi beleszólásunk az életébe! A másik pedig, hogy attól, hogy valaki betölti a 18-at hivatalosan felnőtt, de gyakorlatilag azért még nem sokkal több egy tapasztalatlan tininél!
"Aha, szóval inkább menjen suliba, aztán egyetemre, aztán legyen munkája,"
Igen, hogy legyen egy stabil, biztos háttere, amiből meg tud élni, és a saját lábára tud állni.
Tudom, ez sokaknak egyáltalán nem céljuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!