Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi szólnátok, hogyha a lányoto...

Mi szólnátok, hogyha a lányotok elakarna menni utazgatni hónapokra és addig az iskolát félbe hagyná?

Figyelt kérdés

A lányom (18) és a barátja (18) jövő tavasszal halasztani szeretnének az iskolában és egy ilyen európai körútra akarnak menni kocsival.

Ez nagyjából az útitervük.

[link]

Azt mondják körülbelül 3 hónapig tartana a dolog, de ez bizonytalan. A fiú szerint addig tart amíg az utuk végére nem érnek. A pontos útvonal is bizonytalan. Minden bizonytalan. Csak elindulnának nagyjából ezen az útvonalon aztán majd jönnének valamikor.

A fiú szülei elég vagyonosak, ők adnák ehhez a kocsit és az anyagiakat is állnák. Sőt! Még biztatják is őket, hogy igenis menni kell. Világot kell látni, blablabla.

Én nagyon nem örülök ennek! Egyrészt nagyon veszélyesnek tartom. Még olyan fiatalok és tapasztalatlanok. Másrészt az iskola miatt is. Annak kellene az elsőnek lennie! ÉN nagyon azon gondolkozom, hogy kerek perec megmondom a lányomnak, hogy nem engedem el!

Nektek mi a véleményetek?

2013. aug. 25. 11:07
1 2 3 4 5 6
 41/55 A kérdező kommentje:

Ki állította, hogy egy forint nélkül menne el külföldre?

Nyilván ha úgy alakul, hogy megy akkor egy bizonyos összeget teszünk a számlájára. De ez is olyan alap dolgoknak számít amit úgy gondoltam nem kell megemlíteni. ezek szerint azonban mégis.

2013. aug. 25. 17:51
 42/55 anonim ***** válasza:
62%
Gondolom nem 1 Ft nélkül menne, szerintem van neki is valamennyi pénze... Nem hinném, hogy elindul úgy, hogy egy fagyit nem tud venni magának, vagy egy vonatjegyet... 25/L
2013. aug. 25. 17:51
 43/55 anonim ***** válasza:
30%
Megkérdeztük adsz e neki pénzt, arra nem írtál semmit. Amúgy itt pár százezerrel nem sokra megy.
2013. aug. 25. 17:53
 44/55 anonim ***** válasza:
91%

Én még mindig nem a pénz kérdést látom problémának. Hülyeség ezen vitázni. Mi nem vagyunk milliárdosok a szüleim még is meghívták a páromat is nyaralni, ők is engem. Eszembe sem jutott, hogy egy r*banc lennék, amiért elfogadom. A kevésbé tehetős anyuka, majd telepakolja a hűtőtáskát májkrémes szendviccsel és tartós kajákkal, ami az első néhány napra elég lesz.

Én még mindig azt nem tartom normálisnak, hogy friss jogosítvánnyal neki mered indítani őket. A lányodnak van jogsija? Mi történik, ha a srác csak rosszul lép valahol és kificamodik a bokája? Ki fog tovább vezetni? Vagy amíg meg nem gyógyul egy helyben maradnak? Nem hiszem, hogy olyan tapasztalt sofőr lehet, én emiatt néznék az egészre ferde szemmel és emiatt nem merném a lányomat elengedni vele.

Ezen felül az is sokat nyomna a latba, hogy mióta vannak együtt. Ha csak néhány hónapja, akkor nem kockáztatnám. Ha valamin összevesznek útközben akkor mi lesz? Nektek van annyi spórolt pénzetek, hogy ha a legtávolabbi úticéljukon ragad a lányotok, akkor haza tudjátok hozni? Biztosítást tudtok kötni ennyi hónapra rá? Vagy van annyi pénzetek, hogy kifizettessétek a kezelését és hazahozatalát, ha arról van szó? Ilyeneket nem várhattok el a srác szüleitől.

Azért csak úgy tesztként feltennék neki keresztkérdéseket. Mit tenne, ha Spanyolországban két város között a semmi közepén kiteszi a csávó!?

Mit tenne, ha bajba kerülnének? Ha balesetet szenvednének? Kit hív, ha ellopják a pénztárcáját benne a bankkártyájával és irataival. Mit tesz, ha a telefonját lopják el minden hasznos telefonszámmal együtt? Stb.

Azért nem lenne mindegy, hogy ilyen kérdésekre mennyire tud talpraesett választ adni AZONNAL, hiszen a baj is váratlanul jön általában, ahol hirtelen kell reagálni.

2013. aug. 25. 17:58
 45/55 anonim ***** válasza:
48%

Én is voltam már úgy nyaralni, hogy a barátom fizetett szinte mindent. Meglepi nyaralás volt:) Igaz nem hónapok voltak csak egy hét. Na de ő nem is milliárdos!

Nem hinném, hogy emiatt sérült volna bármiben is az erkölcsöm:D

Itt pedig ugyanerről van szó.

2013. aug. 25. 17:59
 46/55 A kérdező kommentje:

A friss jogsis kérdésben bizonytalan vagyok.

Egyrészt nyilván tényleg nem túl tapasztalt sofőr, hiszen nemrég óta van meg a jogsija. Innen nézve tényleg kockázatosabb lehet a dolog.

Másrészt lehet túl misztifikálom. Itthon is kocsival járnak minden hova. Elmennek ide-oda, elhozza-elviszi a lányomat. Jó persze itthon nyilván jóval kevesebb kilométert mennek naponta, de akkor ennyi erővel itthon se lenne szabad elengednem a barátjával kocsival.

Meg azért ha belegondolok lehet több rutinja van mint sok olyannak akinek akár 3-4 éve van jogsija és csak ritkábban van lehetősége vezetni. Neki adott minden. Kocsi, pénz üzemanyagra, pénz elmenni ide-oda. Úgyhogy szaporodik a rutin. Sokan pedig csak ritkán használják az autót. Nyilván szerintem senki sem agonizálna a jogsin ha 3-4 éve lenne meg valakinek, viszont az nem biztos, hogy több rutint is jelent.

A lányomnak még nincs meg jogsija. Most csinálja a tanfolyamot. Körülbelül 1 hónap múlva lesz meg neki.

Egyébként két éve vannak együtt. Jól megvannak, szeretik egymást. Nem nézném ki a srácból, hogy egy esetleges vita esetén kirakná valahol a lányom. Rendes gyerek. Nem tudnék elképzelni mi lehetne oka akkora vitának, hogy kirakja.

Biztosítást természetesen kötnénk!

Ezek a keresztkérdések felrakása jó ötlet! Köszönöm! Összeállítok pár kérdést és rákérdezek majd nála.

2013. aug. 25. 18:31
 47/55 anonim ***** válasza:
38%
Keresztkérdések.. ha bármi baj lesz, akkor majd a fiú szülei küldenek pénzt, ahogyan eddig is tették. Felelősségteljes anyuka vagy, hogy ezek dolgok eddig eszedbe sem jutottak. Képes vagy hónapokig mások nyakába varrni az alig felnőtt gyerekedet, de ilyenekre persze nem gondolsz.
2013. aug. 25. 18:55
 48/55 A kérdező kommentje:
Szerinted egyébként mennyire érdekel a véleményed? Most komolyan azt hiszed, hogy egy fikarcnyit is adok egy nevetséges szánalmas proli beböfögéseire?
2013. aug. 25. 18:59
 49/55 anonim ***** válasza:
21%

Van egy stílusod, hallod e :)

És Apuci merre van? Talán otthagyott, mert ilyen a stílusod?

2013. aug. 25. 19:02
 50/55 anonim ***** válasza:
65%

"Keresztkérdések.. ha bármi baj lesz, akkor majd a fiú szülei küldenek pénzt, ahogyan eddig is tették."

És ha igen? Mit fáj ez neked? Sz@r hogy neked soha senki nem küldött még egy lyukas garast se?

2013. aug. 25. 19:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!