Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek kinek van igaza?...

Szerintetek kinek van igaza? Oda kellene adnom anyámnak a pénzt?

Figyelt kérdés

20 éves vagyok, egyetemre járok, most lesz az utolsó évem. Anyukám egyedül nevel engem és a húgomat (ő 15). Sajnos elég szegények vagyunk, ezért kénytelenek vagyunk felvenni a diákhitelt. Emellett kapok szociális ösztöndíjat is. Az anyám most kijelentette, hogy amint elkezdődik a suli, menjek diákmunkára! Mégpedig azért, mert hónapok óta el van maradva a villanyszámlával! Nem elég, hogy a diákhitelemet folyamatosan neki adom, a szociális ösztöndíjamból élek az egyetemen, de még diákmunkára is fogna. A húgomat persze védi, neki naponta mindig ad 2-300 ftot, de tőlem még azt is sajnálja, hogy hetente legalább egyszer elmenjek és vegyek magamnak valami ruhát (a ruhák a szenvedélyem). Tavaly is a házban az áramellátási rendszer (nem értek hozzá) tönkrement, és a diákhitelemből akarta anyám kifzetni. De én venni akartam egy laptopot, legalább ennyi jár nekem! Meg is vettem! Az anyám persze kiakadt! Pedig ő is folyamatosan butikokba jár, sokszor kajára sincs itthon pénz, de ruhákra igen. Szerintetek mit csináljak?

lenne időm egyetem mellett diákmunkára, de nem akarom, hogy az ott szerzett pénz is az anyám kezébe kerüljön!

2013. aug. 23. 13:51
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 81/90 anonim ***** válasza:
100%

De most komolyan annyi ötletet kaptál Te meg csak a kifogásokat gyártod. Nem veszed észre,hogy vágod magad alatt a fát? Pénzt nem keresel, viszont egyre jobban adósítod el magad.Ha ennyire félsz,hogy majd hogy fogsz elhelyezkedni a hitel után, legalább arra lenne eszed,hogy addig diákmunkával,meg spórolással (a ruhák meg laptop helyett) összegyűjtenél valamennyi pénzt,hogy addig tudjad fizetni amíg nem találsz munkát,vagy legalább csökkenteni a hiteled.Nem helyette otthon malmozol és sajnálod magad.Azt hiszed csak Neked van rossz sorsod? Én végig a főiskola a tanulmányi ösztöndíjamat(amiért keményen tanultam) is hazaadtam,mert itthon kajára se volt pénz,3 év alatt egyszer vettem belőle egy farmert,mert már nem volt mibe járnom. És rengetegen vannak így!

Ezzel a mentalitással a büdös életbe nem fogsz kitörni a szegénységből. Ha így folytatod még a diplomát se fogod megszerezni.De komolyan kezdem úgy érezni meg is érdemelnéd.

2013. aug. 23. 17:45
 82/90 anonim ***** válasza:
100%
Ez tuti kamu kérdés nem hiszem el hogy egy egyetemistának ennyi esze van. Ha meg mégis akkor szerintem ásd el magad...
2013. aug. 23. 17:53
 83/90 anonim ***** válasza:
Egyikőtöknek se a luxuson járjon az esze, amíg a számlákat is alig tudjátok fizetni. Más kérdés, hogy egyikőtök kezébe sem szabadna pénzt adni, ha így gazdálkodtok.
2013. aug. 23. 18:48
 84/90 anonim ***** válasza:
100%
Azt azért megnézném, hogyan tudtok majd áram nélkül számítógépezni. A mieink még azzal működnek.
2013. aug. 23. 19:07
 85/90 anonim ***** válasza:
Ne csak diákmunkában gondolkozz! Rendes állást is kereshetsz! vagy keressünk mi neked? :)
2013. aug. 23. 21:35
 86/90 anonim ***** válasza:
100%
Bicskanyitogató stílusod van kisanyám!
2013. aug. 23. 21:59
 87/90 anonim ***** válasza:
100%

Az a bank pénze ,kicsim ;)

"Jó, de a diákhitelt én vettem fel! az az én pénzem!"

2013. aug. 23. 22:08
 88/90 anonim ***** válasza:
100%

Ugye ezt most te sem gondoltad komolyan?

Oké, értem hogy szükséged van a laptopra, de kb ez az egyetlen amit meg tudok érteni abból amit itt összehordtál.

Csak 2-3000 forintot költesz ruhára hetente? Hát gratulálok, belegondoltál abba hogy ebből a pénzből mondjuk pont ki tudnátok fizetni a villanyszámlát?

Nem azért, de én max kéthavonta egyszer veszek magamnak egy pár ruhát, és akkor is csak azt amire szükségem van, nem összevissza akármit.

És igen, nem szép dolog ha anyukád is összevissza költi a pénzt, de ez még nem jogosít fel arra, hogy te is ezt tedd! Ha meg akkora szükséged van ruhákra meg minden "hülyeségre", akkor igenis menj el dolgozni hogy abból megvehesd amit saját magadnak szükségesnek tartasz.

A diákhitel meg ahogy már sokan írták nem a saját pénzed, egyszer vissza kell majd fizetned és ilyen hozzáállással szép kis összeget fogtok felhalmozni addigra.

És egyébként nem azért mondom de 20 évesen már sok fiatal beszáll az otthoni költségekbe ha a családja rossz helyzetben van, én például rendszeresen kifizetem a számlák felét. Ez arra is jó hogy elkülönül a kettőtök pénze és anyukád sem fog állandóan pénzt kérni ha tudja hogy te minden hónapban oda adod a rád eső részt, a fennmaradóval meg azt csinálsz amit akarsz.

19/l

2013. aug. 24. 14:34
 89/90 anonim ***** válasza:

Ha jól értem azért nem mész el melózni, mert anyád elveszi?

Akkor találj vezze valami bnőt vagy akárkit aki alibit ad arra az időre mikor dolgozol. Vagy ha ez nem megy akkor hazudj, hogy csak a fizud felét kaptad meg, stb így amiről nem tud azt elteszed. Ha közös a számla nyiss magadnak egyet. Ha ez sem tetszik akkor keresd meg a testeddel a lóvédat, mert látom azt is próbáltad...

És felezzétek el a kiadásokat és mindenki azt vesz a másik pénzéből amit akar.

2013. aug. 24. 15:11
 90/90 anonim ***** válasza:
Egyszeruen nem akarsz elmenni dolgozni, maradjunk ennyiben. Van itt olyan valaszolo is, akit szemelyesen is ismerek, jogot vegzett munka (es gyerek) mellett. Tehat egy bsc kepzesbe ne akarj belerokkanni, el lehet menni dolgozni, es berelni egy szobat. Ennyi. A tobbi meg csak kifogas. Gyk helyett pedig tanulhatnal valami nyelvet, hogy mire vegzel, nyelvvizsgad is legyen, bar, a mentalitasodat tekintve nem fogsz akarmilyen allast elvallalni.. Igy marad a diakhitel, es hidd el nekem, ha elkezded torleszteni, akkorra minimum 5x megbanod azt, hogy vettel feleslegesen egy laptopot. Az sem magyarazat, hogy mert a tesod vagy anyad a gep elott ul.. Nyilvan a szakdolgozat fontos, es nem cirkuszoltak volna azon, hogy ki uljon ott, ha egyszer neked azt meg kell irni. Egyszeruen meg lehetett volna ezt beszelni.
2013. aug. 24. 16:37
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!