Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek kinek van igaza?...

Szerintetek kinek van igaza? Oda kellene adnom anyámnak a pénzt?

Figyelt kérdés

20 éves vagyok, egyetemre járok, most lesz az utolsó évem. Anyukám egyedül nevel engem és a húgomat (ő 15). Sajnos elég szegények vagyunk, ezért kénytelenek vagyunk felvenni a diákhitelt. Emellett kapok szociális ösztöndíjat is. Az anyám most kijelentette, hogy amint elkezdődik a suli, menjek diákmunkára! Mégpedig azért, mert hónapok óta el van maradva a villanyszámlával! Nem elég, hogy a diákhitelemet folyamatosan neki adom, a szociális ösztöndíjamból élek az egyetemen, de még diákmunkára is fogna. A húgomat persze védi, neki naponta mindig ad 2-300 ftot, de tőlem még azt is sajnálja, hogy hetente legalább egyszer elmenjek és vegyek magamnak valami ruhát (a ruhák a szenvedélyem). Tavaly is a házban az áramellátási rendszer (nem értek hozzá) tönkrement, és a diákhitelemből akarta anyám kifzetni. De én venni akartam egy laptopot, legalább ennyi jár nekem! Meg is vettem! Az anyám persze kiakadt! Pedig ő is folyamatosan butikokba jár, sokszor kajára sincs itthon pénz, de ruhákra igen. Szerintetek mit csináljak?

lenne időm egyetem mellett diákmunkára, de nem akarom, hogy az ott szerzett pénz is az anyám kezébe kerüljön!

2013. aug. 23. 13:51
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/90 anonim ***** válasza:
Ja, és amúgy: ha nem találsz munkát, mégis miből akarod fizetni a diákhitelt?
2013. aug. 23. 16:50
 72/90 anonim ***** válasza:
Miért nem fogod a diákhiteledet és lépsz le anyukádtól végleg? És akkor nem kell neki adnod a pénzt és dolgozni is tudnál. Amúgy így nekem se lenne kedvem dolgozni menni. Ezt csak az értheti, akinek volt már ilyen szülője.
2013. aug. 23. 16:51
 73/90 A kérdező kommentje:
Mert attól félek, hogy ha kijárom a sulit, utána nem találok munkát és akkor hol éljek? A diák hitel nem örökre elég:/
2013. aug. 23. 16:53
 74/90 anonim ***** válasza:
100%
Azért nem kell elszórni a diákhitelt mert vissza kell fizetni. Nem luxusra van, tanulásra.
2013. aug. 23. 16:54
 75/90 anonim ***** válasza:
100%

A kérdező kommentje:

A sok nagyokos akkor azt is mondja már meg, hogy hova menjek dolgozni? Az oké, hogy elmegyek diákmunkára, de ha kijártam az egyetemet, mit csináljak? Főleg, hogy egyelőre még nyelvvizsgám sincs!

-Akkor nem lesz se diploma se munka csak adósság.

Nyelviskola hasznosabb lett volna a hitelből.

2013. aug. 23. 16:56
 76/90 anonim ***** válasza:
De ha otthon laksz és nincs munka, miből fizeted a diákhitelt??
2013. aug. 23. 16:58
 77/90 anonim ***** válasza:
milyen szakra jársz ?
2013. aug. 23. 17:01
 78/90 A kérdező kommentje:
A diákhitelt törlesztve kell visszafizetni, nem egészben. Ha itthon lakom, és nincs munka (de ugye albérletre sem kellett elköltenem, ugyanis nem költöztem el itthon), valószínűleg több hónapig marad belőle valamennyi,hogy egy darabig törleszteni tudjam...és talán mondjuk 6 hónap alatt hamarabb találok munkát, mint 4 alatt
2013. aug. 23. 17:03
 79/90 anonim ***** válasza:
100%

Én visszafizettem nagyon hamar. Spóroltam és dolgoztam iskola alatt. Javasolt volna nektek is leülni és számolni. Kirak az ismerős és 90 elmegy majd a lakhatásra. Éhezni fogtok.

Akkor jön majd itt a szokásos kérdés (diploma nincs nyelv nélkül): miből éljek, a testemből?

2013. aug. 23. 17:17
 80/90 anonim ***** válasza:
100%

Azért hadd ne keressünk még állást is Neked. annyi megoldást írtunk le, azért csak tán vagy annyira felnőtt, hogy írj egy önéletrajzot és a vadi új szuper laptopodat álláskeresésre is használhatod.

Kifogásokkal tele a padlás.

Nekem nem volt pénzem egyetemre, diákhitelt meg eszem ágába se volt felvenni, hogy tartozzak.

Érettségim van.

Rengeteg helyre keresnek, pl telefonos munkára mindig kell új ember.

De nem kezdem el felsorolni a lehetőségeket, mert arra van a laptopod meg az eszed, hogy keress magadnak.

Ne érts félre nem azt mondom, hogy könnyű munkát találni, sajnos nagyon nehéz, de ha meg sem próbálod, akkor tutira nem is lesz.

2013. aug. 23. 17:38
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!