Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek kinek van igaza?...

Szerintetek kinek van igaza? Oda kellene adnom anyámnak a pénzt?

Figyelt kérdés

20 éves vagyok, egyetemre járok, most lesz az utolsó évem. Anyukám egyedül nevel engem és a húgomat (ő 15). Sajnos elég szegények vagyunk, ezért kénytelenek vagyunk felvenni a diákhitelt. Emellett kapok szociális ösztöndíjat is. Az anyám most kijelentette, hogy amint elkezdődik a suli, menjek diákmunkára! Mégpedig azért, mert hónapok óta el van maradva a villanyszámlával! Nem elég, hogy a diákhitelemet folyamatosan neki adom, a szociális ösztöndíjamból élek az egyetemen, de még diákmunkára is fogna. A húgomat persze védi, neki naponta mindig ad 2-300 ftot, de tőlem még azt is sajnálja, hogy hetente legalább egyszer elmenjek és vegyek magamnak valami ruhát (a ruhák a szenvedélyem). Tavaly is a házban az áramellátási rendszer (nem értek hozzá) tönkrement, és a diákhitelemből akarta anyám kifzetni. De én venni akartam egy laptopot, legalább ennyi jár nekem! Meg is vettem! Az anyám persze kiakadt! Pedig ő is folyamatosan butikokba jár, sokszor kajára sincs itthon pénz, de ruhákra igen. Szerintetek mit csináljak?

lenne időm egyetem mellett diákmunkára, de nem akarom, hogy az ott szerzett pénz is az anyám kezébe kerüljön!

2013. aug. 23. 13:51
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/90 anonim ***** válasza:
84%

Na ez meg a másik fele!!!

Édesanyádnak szerinted milyen lehet apa nélkül két gyereket nevelni,ellátni,eltartani,iskoláztatni, fizetni a rezsit, dolgozni folyamatosan, segítség nélkül???

Mások is nőttek fel apa nélkül.

Sajnos sokan.

De azok többnyire megbecsülik a munkát és a pénzt.

És tisztelik az édesanyjukat!

2013. aug. 23. 14:23
 22/90 anonim ***** válasza:
86%

Különben én 18 éves korom óta dolgoztam suli mellett, eltartottam magamat és a 2 húgomat, mert a szüleink meghaltak balesetben!

Hányszor panaszkodtam szerinted??

2013. aug. 23. 14:25
 23/90 A kérdező kommentje:
Hát szerintem meg ő is tisztelhetne engem! Persze azért nem minden héten veszek ruhát, mert nem mindig engedi. De sokszor volt, hogy úgy jött haza, hogy megint vett magának valamit és ott mutogatta. Ja és sokszor az én ruháimat is felveszi kérdezés nélkül! Igazából egyszer voltam diákmunkán , de csak 1 hétig, és még azt se engedte, hogy legalább a kutyát elvigyem a kutyakozmetikushoz, mert szegénynek olyan hosszú volt már a szőre, meg legalább ő is kapjon valamit...
2013. aug. 23. 14:25
 24/90 anonim ***** válasza:
100%
akinek több esze van, és a legfelelősebben gondolkodó ember a családban, az leülteti a másik kettőt, s megpróbálja őket rábeszélni, hogy: amíg nem jövünk egyenesbe, a butikok zárva. Első a rezsi és az ennivaló, a tanulás és minden más utána következik.
2013. aug. 23. 14:27
 25/90 anonim ***** válasza:
79%

Remélem az én gyerekem nem lesz ilyen hálátlan :(

Bele is halnék a fájdalomba, ha ezt kapnám vissza a gyerekemtől.

2013. aug. 23. 14:32
 26/90 anonim ***** válasza:
82%

Nincs pénzetek, de hetente jártok butikba?

Magas ez nekem!

2013. aug. 23. 14:32
 27/90 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy igazatok van, de ha én nem járok el vásárolni, attól anyám még elfog, én meg nem fogom neki finanszírozni a vásárolgatásait!
2013. aug. 23. 14:34
 28/90 anonim ***** válasza:
82%

Ne anyádnak add a pénzt, te magad fizesd be a számlákat és vegyél ételt.

Menj el diákmunkára és azt a pénzt tedd félre, hogy majd legyen mihez nyúlni amikor el kell kezdeni visszafizetni a diákhitelt. Mennyit vettél fel?

2013. aug. 23. 14:37
 29/90 anonim ***** válasza:
100%
Kár, hogy ilyenek kapják a szociális ösztöndíjat, mint te :( Más meg Mekiben dolgozik, hogy sikerüljön egyáltalán bekerülnie az egyetemre.
 30/90 anonim ***** válasza:
100%

Nem esik messze az alma a fajatol...

Allitasod szerint nagyon szegenyek vagytok, de a kutyat kozmetikushoz viszitek, hetente jarkaltok butikba, meg laptopot veszel, hogy ne asztalnal ird a szakdogat. Ez nekem magas. Vagy nagy bajod van a szegenyseg fogalmaddal, vagy nagyon felelotlenek vagytok mindketten!

Ja, es nekem sincs apam, ongyilkos lett miutan megszulettem. Mivel anyukam fizetese nagyon keves, en tartom el ot az osztondijambol es a szoctamambol. Eszembe se jut ezt a szemere vetni.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!