Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek kinek van igaza?...

Szerintetek kinek van igaza? Oda kellene adnom anyámnak a pénzt?

Figyelt kérdés

20 éves vagyok, egyetemre járok, most lesz az utolsó évem. Anyukám egyedül nevel engem és a húgomat (ő 15). Sajnos elég szegények vagyunk, ezért kénytelenek vagyunk felvenni a diákhitelt. Emellett kapok szociális ösztöndíjat is. Az anyám most kijelentette, hogy amint elkezdődik a suli, menjek diákmunkára! Mégpedig azért, mert hónapok óta el van maradva a villanyszámlával! Nem elég, hogy a diákhitelemet folyamatosan neki adom, a szociális ösztöndíjamból élek az egyetemen, de még diákmunkára is fogna. A húgomat persze védi, neki naponta mindig ad 2-300 ftot, de tőlem még azt is sajnálja, hogy hetente legalább egyszer elmenjek és vegyek magamnak valami ruhát (a ruhák a szenvedélyem). Tavaly is a házban az áramellátási rendszer (nem értek hozzá) tönkrement, és a diákhitelemből akarta anyám kifzetni. De én venni akartam egy laptopot, legalább ennyi jár nekem! Meg is vettem! Az anyám persze kiakadt! Pedig ő is folyamatosan butikokba jár, sokszor kajára sincs itthon pénz, de ruhákra igen. Szerintetek mit csináljak?

lenne időm egyetem mellett diákmunkára, de nem akarom, hogy az ott szerzett pénz is az anyám kezébe kerüljön!

2013. aug. 23. 13:51
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/90 anonim ***** válasza:
100%
Senki nem mondta, hogy finanszírozd. Viszont végtelen ostobaságra vall mindkét részről, ha azon versenyeztek, hogy ki tud feleslegesnél feleslegesebb ruhákra pénzt szórni amikor a házban lassan nincs áram.
2013. aug. 23. 14:38
 32/90 A kérdező kommentje:

Ha nem adok neki pénzt, akkor a saját fizetését költi el felesleges dolgokra, kajára meg megint nem kap...

Szegénynek tartom magunkat, mert elég szegényes házban lakunk, ami nem is a saját házunk, csak egy jó ismerősünk megengedte, hogy amíg nem tudunk elköltözni, itt lakhassunk mert neki úgyse kell (bérleti díjat se kell fizetni). Anyám havonta 90ezret keres, szerintem ez elég kevés 3unkra...Sokszor hó végére 20ezreket szoktunk kölcsön kérni nagymamámtól, néha szerencsére vissza se kéri. Anyámnak kellene máshogy gondolkodnia, nem neki kellene állandóan költekeznie, hiszen ő az anya a házban!

2013. aug. 23. 14:41
 33/90 anonim ***** válasza:
87%

Elköltöd a pénzed arra, amire akarod - mert az a te pénzed.

De ha ő elkölti a saját pénzét arra, amire akarja - akkor bajod van vele.

Mindketten egyformán felelőtlenek vagytok.

2013. aug. 23. 14:42
 34/90 A kérdező kommentje:
Szerintem az is baj lehet, hogy az anyámnak nem volt gyerekkora, 16 évesen szült engem! És szerintem irigy is rám, mert én sok pasinak tetszem, neki meg nincs senkije.
2013. aug. 23. 14:44
 35/90 anonim ***** válasza:
79%

Mi értelme van bármi tanácsot is adni akkor, ha hó végente 20 ezret kértek kölcsönös rendszeresen, és szintén rendszeresen hetente vesztek új ruhákat.

Ez nonszensz!

2013. aug. 23. 14:45
 36/90 anonim ***** válasza:
81%

akkor költözz el, ha ilyen nagylány vagy.

Abba belegondoltál, miből fogod visszafizetni azt a többmillió forintot?

2013. aug. 23. 14:46
 37/90 anonim ***** válasza:
100%

Kezdem azt gondolni, hogy ez a kérdés kamu. Vagy csak nagyon szeretném.

Szerintem minden komment felesleges. A csaj úgyis csak azt szajkózza, hogy ő 20 évesen márpedig nem fog dolgozni, és ruhákat is vesz, és az anyja ne is várja, hogy bármiben segítse. Valamiért úgy sejtem, hogy szegény (?) asszony még sokáig ad otthont (már ha lesz...) idősebb, munkanélküli leánykájának.

2013. aug. 23. 14:46
 38/90 anonim ***** válasza:
100%
Ezt is irtak mar paran, hogy akkor ne penzt adj neki, hanem fized be a csekket, toltsd fel a hutot. Valoban nem sok az a penz, neked pedig kotelesseged segiteni, hogy megtudjatok elni. Ha nekem lenne idom suli mellett, biztos elmennek dolgozni, ugy meg talan a ruha is beleferne csak nem hetente, hanem havonta.
2013. aug. 23. 14:47
 39/90 anonim ***** válasza:
92%

Hát, nem vagy semmi, kérdező, nem is tudom, mivel kezdjem. xD

Vedd észre, és tudatosítsd magadban, hogy ugyanolyan vagy, mint anyukád. Ő butikokba jár kajavásárlás helyett, te meg laptopot veszel kaja meg áramjavítás helyett, mert "ennyi jár" neked? Miből gondolod, hogy ez neked (vagy bárki másnak) JÁR? Majd ha nem szorulsz anyukádra, hogy eltartson (még ha ügyes-bajosan is, de ezt teszi), szépen elmész DOLGOZNI, és veszel a TE SAJÁT pénzedből, akkor oké. Pofám leszakad, jár a laptop, mik vannak... xD

Ne haragudj, de én elsüllyednék szégyenemben, ha 20 évesen egy percet nem dolgoztam volna a körülményeink teljes tudatában, miközben anyám 3 műszakban kidolgozza a belét. És hidd el, tudom, miről beszélek, már a középiskolában ellógtam a nap végi órákat, hogy időben beérjek a munkahelyemre...

Egyébként elárulom, diákként jobb, és jobban fizető(!) munkalehetőségeid vannak, mint anyukádnak. Elmész pl. egy diákszövetkezeten keresztül korrepetálni, 8-900 Ft-os órabérekért (feketén 1200 körül is kérhetsz), miközben az átlag órabér 500 Ft körül mozog.

Közlöm veled, kedves kérdező, hogy egy éretlen, önző, és eszméletlenül hálátlan gyerek vagy, kívánom, hogy rájöjj erre magadtól is, mielőtt 10-20 év múlva a saját bőrödön tapasztalod meg.

2013. aug. 23. 14:48
 40/90 anonim ***** válasza:
100%

Remélem, hogy ez kamu, de ha nem, akkor egy SZÁNALMAS és ÉLŐSKÖDŐ család vagytok.

Belegondoltál már, hogy mit csináltok?

Kaptok szociális ösztöndíjat, diákhitelt, szegény nagymamától kölcsönt és mire költitek? Kutyakozmetikusra, shoppingolásra, laptopra, miközben se kaja nincs, se villanyszámla. Szánalmas, őszintén megmondom, én utálom az ilyenfajta élősködőket. Szerinted nagymamád mire adja a kölcsönt? És az állam a diákhitelt? Megsúgom nem heti új ruhára és nem is kutyakozmetikára.

Ilyen hozzáállással a legtöbb, amire viheted, hogy majd egy gazdag pasi eltart.

Azon már meg sem lepődök, hogy saját házatok sincsen, hanem másvalakiében élősködők.

És persze azon sem, hogy dolgozni sem vagy képes, hisz akkor a saját pénzedből kéne költeni, és nem a nagyi/állam/anyád pénződ élősködhetnél tovább.

2013. aug. 23. 14:54
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!