Szerintetek kinek van igaza? Oda kellene adnom anyámnak a pénzt?
20 éves vagyok, egyetemre járok, most lesz az utolsó évem. Anyukám egyedül nevel engem és a húgomat (ő 15). Sajnos elég szegények vagyunk, ezért kénytelenek vagyunk felvenni a diákhitelt. Emellett kapok szociális ösztöndíjat is. Az anyám most kijelentette, hogy amint elkezdődik a suli, menjek diákmunkára! Mégpedig azért, mert hónapok óta el van maradva a villanyszámlával! Nem elég, hogy a diákhitelemet folyamatosan neki adom, a szociális ösztöndíjamból élek az egyetemen, de még diákmunkára is fogna. A húgomat persze védi, neki naponta mindig ad 2-300 ftot, de tőlem még azt is sajnálja, hogy hetente legalább egyszer elmenjek és vegyek magamnak valami ruhát (a ruhák a szenvedélyem). Tavaly is a házban az áramellátási rendszer (nem értek hozzá) tönkrement, és a diákhitelemből akarta anyám kifzetni. De én venni akartam egy laptopot, legalább ennyi jár nekem! Meg is vettem! Az anyám persze kiakadt! Pedig ő is folyamatosan butikokba jár, sokszor kajára sincs itthon pénz, de ruhákra igen. Szerintetek mit csináljak?
lenne időm egyetem mellett diákmunkára, de nem akarom, hogy az ott szerzett pénz is az anyám kezébe kerüljön!
"És nagyon vicces hogy a pasik tartsanak el, de sajnos nekik is csak addig vagyok jó, míg lefekszem velük."
Egy ilyen hülye csajjal nem csodálom, hogy senki nem akar élni...
Én csak 4 évvel vagyok idősebb nálad, de esküszöm, nem értelek.
Költözz el, vagy jussatok egyezségre. Panaszkodni felesleges, a megoldásokat előttem már felsorolták.
Látom utolsó kommentelő ennyi eszed nincs. Nyáron itthon vagyok (hova a f**szomba menjek NYÁRON koliba?? ami ráadásul pluszpénz lenne, és nyáron se diákhitel, se ösztöndíj nincs), tehát most még itthon vagyok..de amint elkezdődik a suli, megyek koliba! Szóval ez a nagy helyzet! Ha levelezős lennék, nem mehetnék koliba, hanem itthon kellene lennem!
Egyébként azért nem dolgozom, mert
1. a diákhitelt felvettem, és ha le is mondom, anyám kiakadna, mert tudja, hogy mennyit vettem fel, és azt mondaná, hogy takarodjak itthonról.
2. ha dolgoznék, akkor tudja hogy dolgozom, és követelné a pénzt, szintén ugyanazzal fenyegetve mint a diákhitelnél.
Édesem, én is apa nélkül nőttem fel, anyám tartott el engem és a húgomat. 15 évesen elmentem dolgozni suli mellett, és hazaadtam a fizetésem kb. 50%-át, de sokszor többet is. Sőt, egyetemre sem mentem, mégis különélek, van munkám, és fizetem a hiteleimet. És csak 2 évvel vagyok nálad idősebb. Na, erre varrjál gombot. Nem panaszkodom, hisztizem idegen embereknek az interneten. Nekem is van ám hobbim (pardon, szenvedélyem!), mégis a számlák és a kaja fontosabb.
Pazarolsz te is, anyád is. Inkább vásároltok, minthogy egyetek, és legyen fizetve a villanyszámla.
Üdv az életben.
Akkor nem kell az orrára kötni, hogy dolgozol.
Az miért nem jó megoldás, hogy felesben fizettek mindent?
Te agyatlan liba! (csak felvettem a stilusod)
"Ha megemlítem neki, hogy nem adom oda, akkor azt mondja, hogy takarodjak el az ő házából (egyébként ő is dolgozik. Azt nem merném megtenni, hogy kollégiumban lakjak, mert nyáron mit csináljak? Főleg ha kijártam a sulit és nem kapok egyből munkát, a diákhitelt meg pár hónapon belül fizethetem."
Ebbol mertem kovetkeztetni, hogy nem koliban laksz. Egyetem helyett inkabb megtanulhatnal fogalmazni. Meg gondolkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!