Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek kinek van igaza?...

Szerintetek kinek van igaza? Oda kellene adnom anyámnak a pénzt?

Figyelt kérdés

20 éves vagyok, egyetemre járok, most lesz az utolsó évem. Anyukám egyedül nevel engem és a húgomat (ő 15). Sajnos elég szegények vagyunk, ezért kénytelenek vagyunk felvenni a diákhitelt. Emellett kapok szociális ösztöndíjat is. Az anyám most kijelentette, hogy amint elkezdődik a suli, menjek diákmunkára! Mégpedig azért, mert hónapok óta el van maradva a villanyszámlával! Nem elég, hogy a diákhitelemet folyamatosan neki adom, a szociális ösztöndíjamból élek az egyetemen, de még diákmunkára is fogna. A húgomat persze védi, neki naponta mindig ad 2-300 ftot, de tőlem még azt is sajnálja, hogy hetente legalább egyszer elmenjek és vegyek magamnak valami ruhát (a ruhák a szenvedélyem). Tavaly is a házban az áramellátási rendszer (nem értek hozzá) tönkrement, és a diákhitelemből akarta anyám kifzetni. De én venni akartam egy laptopot, legalább ennyi jár nekem! Meg is vettem! Az anyám persze kiakadt! Pedig ő is folyamatosan butikokba jár, sokszor kajára sincs itthon pénz, de ruhákra igen. Szerintetek mit csináljak?

lenne időm egyetem mellett diákmunkára, de nem akarom, hogy az ott szerzett pénz is az anyám kezébe kerüljön!

2013. aug. 23. 13:51
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/90 anonim ***** válasza:
94%

Komolyan ezért vettél laptopot?

Ne szórakozz velem, ez nevetséges..

2013. aug. 23. 14:09
 12/90 anonim ***** válasza:
90%

Ez így olyan szép koherens:

"tőlem még azt is sajnálja, hogy hetente legalább egyszer elmenjek és vegyek magamnak valami ruhát (a ruhák a szenvedélyem)... ő is folyamatosan butikokba jár, sokszor kajára sincs itthon pénz, de ruhákra igen."

2013. aug. 23. 14:09
 13/90 A kérdező kommentje:

Nem dolgoztam még soha, a gyakorlaton se kellett csinálni semmit. Nincs más ahova mehetnék.

De turiba szoktam járni, viszont hetente csak ilyen 2-3ezer ftot költök rá. Úgy érzem, hogy a vásárlás megnyugtat, nem szeretnék lemondani róla, ez az egyetlen, ami örömet okoz!

Anyámmal meg hiába ülök le beszélgetni, nem lehet, folyton ordít én meg visszaordítok, sokszor mond rám olyanokat, amiket egy anyának nem kellene. Sokat nincs is itthon, mert 3 műszakban dolgozik.

2013. aug. 23. 14:13
 14/90 anonim ***** válasza:
92%
Száz Máriám, ma már mindenkit beengednek az egyetemekre?! Szomorú....
2013. aug. 23. 14:15
 15/90 anonim ***** válasza:
90%

Heti 2-3000 ft ruhákra.

Laptopot veszel, de amúgy van asztali gépetek.

Nem mész diákmunkára, kifogásod lenne ezer.

És ezek után kiakadsz, hogy anyád a hitelből fizette volna az ÁRAMELLÁTÁSI RENDSZER javítását, meg hogy néha ő is venne magának ruhát.

20 éves vagy??? Egy 10 év alatti gyerek szintjén állsz agyilag! Ébredj már fel csipkerózsika!

2013. aug. 23. 14:15
 16/90 anonim ***** válasza:
100%

Egy beképzelt kis idióta vagy, ez a nagy igazság.

Vagy kamu a kérdés. Remélem, hogy az.

2013. aug. 23. 14:17
 17/90 A kérdező kommentje:
Jaj mert olyan könnyű lehet egy olyan családban felnőni, ahol nincs apa, és az anyád csak ordibál veled, hogy ezt csináld meg azt! Nem fogom magam hagyni, csinálja meg ő! És sok pénzemet odaadtam már neki, de ha én veszek magamnak valamit, arra egyből kiakad!
2013. aug. 23. 14:19
 18/90 anonim ***** válasza:
88%

Heti 2-3 ezer..az igen. Szegény édesanyád meg 3 műszakban dolgozik.

Majd ha szülő leszel, akkor hidd el szégyellni fogod magad.

A másik meg ha az én gyerekem ordítozna velem, biztos, hogy felképelném.

Én soha egyszer sem emeltem fel a hangomat a szüleimmel szemben, hol van már ma a tisztelet?

Tehát Te havi szinten tízezer felett költesz csak ruhára..

Anyukád meg megszakad a sok munkától, és még a rezsibe se segítesz be, és a munka is büdös Neked.

Szégyellhetnéd magad.

Ne csodálkozz, hogy anyukád folyton feszült és kiabál, semmi segítsége nincs, látástól vakulásig dolgozik, és ez a hála.

Hogy a kis lelkednek kell a shoppingolás.

Nem baj, majd egyszer ha Neked kell gondoskodnod másokról, amikor majd számolgatnod kell a pénzed, és a csekkek csak jönnek és jönnek, akkor majd eszedbe fog jutni, hogyan viselkedtél.

Vásárolgassál csak az állam pénzéből, a laptoppal meg sokra mész ha kikapcsolják az áramot.

2013. aug. 23. 14:19
 19/90 anonim ***** válasza:
90%

És mire adtál pénzt drága szívem?? Az ÁRAMELLÁTÁSI RENDSZER JAVÍTÁSÁRA!

Nem tűnik fel, hogy ez fontosabb, mint hetente ruhát venni??

De amúgy anyád meg 20 éve nevel téged. Számold már ki, mennyibe kerül a kajálásod, a rezsid, mindened, aztán pofázz anyádról ilyen hangnemben!

2013. aug. 23. 14:20
 20/90 anonim ***** válasza:
100%

Nem drágám, nem a Te pénzedet adtad oda neki, hanem az államét.

Azt sem tudod mi a munka.

Csodálkozol, hogy szegény ordít, mikor ilyen vagy vele, ő meg otthon sincs annyit dolgozik.

Komolyan én elszégyellném magam a helyedben de nagyon.

Ráadásul nem csak néha veszel magadnak valamit.

Az előbb írtad, hogy te nem tudsz meglenni vásárlás nélkül, heti 3 ezret költesz csak ruhára.

Gondolkozz már el könyörgöm.

És tanuld meg mi az a munka!!!!

2013. aug. 23. 14:21
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!