Szerintetek kinek van igaza? Oda kellene adnom anyámnak a pénzt?
20 éves vagyok, egyetemre járok, most lesz az utolsó évem. Anyukám egyedül nevel engem és a húgomat (ő 15). Sajnos elég szegények vagyunk, ezért kénytelenek vagyunk felvenni a diákhitelt. Emellett kapok szociális ösztöndíjat is. Az anyám most kijelentette, hogy amint elkezdődik a suli, menjek diákmunkára! Mégpedig azért, mert hónapok óta el van maradva a villanyszámlával! Nem elég, hogy a diákhitelemet folyamatosan neki adom, a szociális ösztöndíjamból élek az egyetemen, de még diákmunkára is fogna. A húgomat persze védi, neki naponta mindig ad 2-300 ftot, de tőlem még azt is sajnálja, hogy hetente legalább egyszer elmenjek és vegyek magamnak valami ruhát (a ruhák a szenvedélyem). Tavaly is a házban az áramellátási rendszer (nem értek hozzá) tönkrement, és a diákhitelemből akarta anyám kifzetni. De én venni akartam egy laptopot, legalább ennyi jár nekem! Meg is vettem! Az anyám persze kiakadt! Pedig ő is folyamatosan butikokba jár, sokszor kajára sincs itthon pénz, de ruhákra igen. Szerintetek mit csináljak?
lenne időm egyetem mellett diákmunkára, de nem akarom, hogy az ott szerzett pénz is az anyám kezébe kerüljön!
Te elmehetsz hetente ruhát venni, de anyád nem mehet?
Olvasd vissza a kérdésed egy párszor, hátha leesik.. Tudod, másik szemében a szálkát, sajátodban a gerendát sem.
Már ne is haragudj, de a hitel nem a te pénzed, hanem az államé, amit ideiglenesen ad neked, KÖLCSÖN.
Nem arra van, hogy valami ajándékként vagy járandóságként kezeld, és elszórd. A tanulmányaidra van. Se nem a villanyszámlára, se nem ruhákra.
A laptop oké, ha nem a facebook, hanem az egyetem miatt vetted. Hetente ruhákra biztosan nincsen semmi szükséged, más havonta-kéthavonta vesz valamit.
Anyád a saját pénzéből fizesse a számlákat, te pedig ne szórjad el a HITELT, mert az nem fizetés, nem arra való!
Lehet hogy a diákhitelt te vetted fel, és a te pénzed, de ha úgy vesszük akkor sem fair hogy elvárnád anyád fizessen minden rezsi költséget. Otthon élsz, használod a villanyt. télen a melegben vagy, van hol aludnod, és te panaszkodsz hogy elkéri a diákhitelt a villanyszámlába.. Ha kikötik akkor a nem lesz áram a lakásban és akkor a laptop is csak egy doboz lesz..
Tudod te és anyád a tipikus zsák meg a foltja.. Semmivel sem vagy különb anyádnál..
Én a helyedben fognám és befizetném a csekket aztán bevásárolnék kajára. És nem vennék magamnak ruhát.
Édesanyád egyedül nevel titeket.
El kell látnia a húgodat, tankönyvek, beiskolázás, ruhák, cipő, füzetek, osztálypénz, kirándulások.
Ott a többi csekk is, a fűtés, a gáz, ha van net meg telefon,tv akkor ezek is mind mind.
Ha édesanyád dolgozik, akkor neki is fontos, hogy szép ruhában legyen.
Ha ő nem vehet magának ruhát, akkor ne haragudj de te se vegyél.
Laptop jár neked? Miközben a számlák nincsenek befizetve és nincs ennivaló?
Gondolom nem a turkálóban vásárolsz 300f/kg áron ruhát.
Kicsit el kéne gondolkoznod azon, hogy egy család vagytok, és az édesanyád, aki a világra hozott, mennyit küzdött, dolgozott értetek.
Te meg hagyod, hogy ne legyen áram, de lapotpot azt veszel magadnak.
Ha van időd és energiád a diákmunkára akkor menj el, és ha félsz, hogy anyukád olyanra költi a pénzt, amit nem nézel jó szemmel, akkor vásárolj be Te. Vegyél ételt, segíts be a rezsibe.
Én nem akarlak leszidni, vagy megszólni, fiatal vagy, megértem, hogy ezek az igényeid.
Én is csak két évvel vagyok idősebb nálad, hidd el, nekem is jól esne, ha a fizetésemből ruhákat vehetnék magamnak, meg ha a hónapok óta elromlott telefonomat lenne pénzem kicserélni, de édesanya is vagyok, és tudom milyen nehéz.
Le kéne ülnöd anyukáddal és őszintén hangos szó nélkül megbeszélni, hogy Te úgy érzed, hogy amire szükséged van, nem veheted meg, ő pedig szerinted nem arra költi a pénzeteket amire kéne.
Én sose beszélgettem az édesanyámmal komolyan és meg is van az eredménye.
Légy vele őszinte és beszélgessetek sokat!!! Próbáld beleképzelni magad az Ő helyzetébe is!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!