Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg normális, hogy az...

Tényleg normális, hogy az emberek "majd megélünk valahogy" hozzáállással vállalnak gyereket?

Figyelt kérdés

Tegnap feltettem egy kèrdèst, hogy engednètek-e a minimálbères szülölet gyereket vállalni (persze csak elmèletben), mire kb. kèt oldalon keresztül taglalták, hogy a minimálbères is ember, alig aladt olyan, aki felelötlensègnek tartotta a dolgot. Söt, mikor leírtam, hogy gyerekkènt sokszor meleg ètel helyett csak kenyeret ettünk, az volt a válasz, hogy az ia kaja...

Nem èrtem, mièrt jò az egyeseknek (ès itt nemcsak a minimàlbèresekröl beszèlünk), akik nehèz anyagi helyzetbe szülnek. Megèrtem, hogy ök is vágynak gyerekekre, de szeretettel nem lehet jóllakni, ès ez a "majd lesz valahogy" olyan felelötlen hozzáállás

Vagy tènyleg bìzzuk a szerencsère?

2013. aug. 17. 15:52
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/82 anonim ***** válasza:
59%

Nem normalisvde ezt csinalja a sok csürhe.anyam is ezt csinálta szenvedtem is eleget most is kivagyok mert a hitelekbe belehajszolt engem is.

Gyerekkoromban sose volt új ruhám mindig használtat kaptam.1 cipőm volt amíg szét nem ment. Ősszel is sokszor szandálba jártam .nagyobb koromba meg nem volt csizmám és sportcipőben nyomtam sokat betegeskedtem. Gyógyszerem kiváltani nem tudták. Mikor baleset ért otthon fektettek nem vittek orvoshoz. Csoda hogy életben maradtam. Gyűlölöm anyámat. És a poén az hogy ő jó anyának tartsa magát.

Kölcsönt kölcsönre halmozott sikkasztott amit újabb hitelekből fizetett stb. Csúfoltak a gyerekek mert nem voltak ruháim csak más levetett göncei.egy farmerom volt az is narancssárga valami turiból évekig. Nem is fürdetett minket ő sem fürdött 14 évesen szembesültem koliban hogy minden nap fúrdenek az emberek mi 2hetente fürödtünk és mostunk hajat azt is egymás vizébe. Pokol volt a koli mindenki bántott a ruházatom miatt.aztan hazakerültem gyerekágyba aludtam szekrényem nem volt dobozokból öltöztem. Folyton egér volt nalunk rettegve aludtam mikor mászik rám. A tesóm kapott szobát engem a padlástérbe raktak csak egy gyerekágy volt a sok doboz és az egerek. Nem birtam 16 évesen elmentem az akkori pasimhoz.anyám kényszeritett hogy járjak be vizsgakra hogy felvehesse utánam a csaladit árvaellátást. Vert kiskoromba stb. 17 éves koromba azt. Mondta menjek el prostinak ne ingyen D...ak a pasimmal kérjek 5 ezret alkalmanként. Már nem laktam ott de felvette utánam a családit az árvaellátást és nem adta oda. 17 évesen elhelyezkedtem dolgozni hivatalosan és ő rákényszerített hogy kamubol iratkozzam be sulikba hogy ő felvehesse az árvaellátást aláiratott velem papirokat mintha saját névre kérném 18 évesen közbe odament neki az ő címére csak naív voltam és nem tudtam kérhetném magamnak is de nem is járt volna! Csalt anyám mikor erre rájóttek rajtam hajtottak be az én fizetésemből. Alairattatott velem hitelpapírokat belehajszolt a hitelekbe elvesztettem így az örökségem is amit aputol örököltem. Mivel házasság elött apámé volt a ház miörókólrük de ő megterhelte hitellel. Estin leérettsegiztem akkor már pasimmal nem voltam együtt albérletekbe laktam de csak szobara volt pénzem így cuccaim otthon voltak mindig fenYegetett hogy kidobja a cuccaim és nem enged be a házba. Aztán felvetette velem a diákhitelt és elszedte mikor fősulira mentem.egy gennyláda az anyám. Probidentre is rákényszerített hogy irjam alá stb. Adostárs legyek neki ha nem nem enged be a házba aztán ezután kidobott. Kizárt. Itt tartok. A saját házambol amit hitellel terhelt meg. Annyira gyűlölöm!!!

2013. aug. 26. 11:13
 72/82 anonim ***** válasza:
60%
Aki szerint normális, hogy ennyire szegények gyereket (sőt, gyereKEKet) vállalhassanak, az nem nézett még szét eléggé az országban. Én meg a bátyám is minimálbéres szülők gyerekei vagyunk, tönkre is ment az életünk már a legelején. A szegény szülők nem olyanok mint a mesében, hogy inkább ők éheznek csak a gyereknek legyen mit enni, ez hülyeség. A szegény szülő frusztrált, elmebeteg, gyakran alkoholista és láncdohányos, nálunk is ez volt. Kajára nem volt pénz a hónap végén, rongyokban járattak minket iskolába, nem taníttattak semmire csak ami kötelező volt, de a napi pia meg cigi az megvolt mindig hiány nélkül. És minden este ment a cirkusz, főleg apám részéről, hogy ő nem azért dolgozott egész életében hogy ilyen csóróságban kelljen élnie, hogy ő méltóbb körülményeket érdemel, stb, és ezt mindig rajtunk verte le. Az igazán szegény (nem cigány) családokban ez az általános, nem a magyar népmesébe illő cukormázas béke és szeretet. Így ne vállaljon senki gyereket, belőlem meg a bátyámból is szorongásos, idegbeteg, kisebbségi komplexusos, depressziós felnőttek lettek. Én őszintén kívánom, hogy bár lett volna legalább az egyik szülőnek annyi esze, hogy nem vállal be egyikünket sem, nemhogy mindkettőnket.
2013. aug. 26. 15:29
 73/82 anonim ***** válasza:

Én még nem olvastam olyan mérőszámot, amiben meghatározzák, hogy ennyi jövedelemmel lehet gyereket vállalni, ennyivel pedig nem. Általában ha valaki az anyagiakra hivatkozva nem vállal gyereket, akkor ott valami más ok is van. Többnyire az, hogy jobban (könnyebben) akar élni és kerüli a nehézségeket.

Valahogy mégis ott szokott a legtöbb gyermek születni, ahol nagy a szegénység, a jómódú társadalmakat pedig a kihalás fenyegeti. A történelem folyamán csak azok szültek volna gyereket, akik jó módban fel is tudják nevelni, akkor ez a bolygó már régen kihalt volna, vagy éppen be se népesedik.

Az igaz, hogy tehetősebb családok gyermekeinek könnyebb az élet, az előbbre jutás, de nem garantált, hogy ettől boldogok és sikeresek lesznek. Szegényebb családoknak nehéz a gyerek felnevelése, de mindenképpen a gyerek a legfontosabb dolog egy családban.

Az más kérdés, hogy ha valaki csak potyogtatja őket, majd ezután kidobja az utcára nevelkedni. Talán inkább ezt nem kéne.

2013. nov. 16. 18:49
 74/82 A kérdező kommentje:

" Szegényebb családoknak nehéz a gyerek felnevelése, de mindenképpen a gyerek a legfontosabb dolog egy családban. "

Ezt a mondatot azért erősen cáfolnám.

2013. nov. 16. 18:51
 75/82 anonim ***** válasza:

Aki szerint elég a szeret az nézze meg ezt a riportot.

Anyuka is elsüti de rajta is látszik, hogy csak magát vigasztalja vele, miközben a gyereke földhöz veri magát az éhségtől.

[link]

2013. nov. 16. 19:02
 76/82 anonim ***** válasza:

Megnéztem a filmet, de…. nem nagyon változtatott a nézeteimen. Amit láttam az nem csak egyszerűen a szegénység, hanem annak egy súlyosbított változata. Ezt nem lehet általánosítani.

A gyerekvállalás idején azért még lehetett apa is, akivel együtt vállalták, csak elváltak. Gyerek éhezés ellen azért többnyire van állami segítség, ha nem is egészen tökéletes.

Nem kéne leírnom, de van egy-két rosszmájú érzésem ettől a riporttól.

- Az RTL-nek le kellett utaznia a déli határ széléig, hogy ilyet találjon?

- Hajnalkán nyoma sincs az éhezésnek és frissen festett vörös haja van.

Én a szegénységet nem keverném össze a „lumpen” életmóddal. Nem szegény Hajnalkára gondolok, hanem a férjére. Hajnalka havi bevételének összesítéséből hiányzik a férje „minimálbérének” az 50%-a. (tartásdíj)

2013. nov. 16. 19:47
 77/82 anonim ***** válasza:

"Gyerek éhezés ellen azért többnyire van állami segítség, ha nem is egészen tökéletes. "

Bocsi a folytatás pont lemaradt.

[link]

2013. nov. 16. 19:58
 78/82 anonim ***** válasza:
53%

Csak ezek a hülye reklámok ne lennének előtte!:-)

Ezek az alapítványok, segélyezések mindig is zűrös helyek voltak. Sajnos az sem ritka a világban, hogy emberek ezen gazdagodnak meg, mert ellopják az adományokat.

A gyerekek legalább 2 db étkezést kapnak általában az iskolában és az önkormányzatok is szoktak valamennyit segíteni. Ennek ellenére előfordul mégis helyenként az éhezés. Ha gyereknél tapasztaljuk az különösen borzasztó és nem vigasztaló, hogy azért mégsem afrikai mértékű az alultápláltság.

Kérdésedre továbbra is úgy gondolom, hogy két jóérzésű, tisztességes és szorgalmas minimálbéres ember vállalhat 2-3 gyereket. (akik nem csak néhány évre házasodnak össze) Nem lesz könnyű életük, de nem lesznek feltétlen boldogtalanok. Ilyen családokból is sokan ki tudnak emelkedni, akikben megvan a képesség és a kitartás.

Egyébként sem lehet mit tenni. Voltak már a történelemben kísérletek, hogy szabályozzák az emberek szaporodását, de nem váltak be. Sőt! ……

2013. nov. 16. 20:32
 79/82 anonim ***** válasza:
Régen a legvaskosabb réteg szegény volt,még is szültek.Egy csóró is vágyhat gyerekre.Vagy úgy gondolod,hogy ez is a gazdagok privilégiuma?Ugyan már.1-2 gyereket bevállalhatnak,és hidd el,hogy nem a segélyért szülnek,mint sokan.Nagyon szegények voltunk,de mindig dolgoztak a szüleim,ha fóliahúzás,vagy kerti munka volt mindig besegítettünk.Veteményünk volt,állatunk,hol tojást,hol gyümölcsöt árultunk.És hálásan köszönöm a szüleimnek a gyermekkort,ami felkészített az életre,ahol dolgozni kell,akár minimálbérért.Nekem egy gyerekem van és próbálok neki megadni testileg és szellemileg is mindent ha hiszed,ha nem két minimálbérből.Valószínű,hogy nem lesz tablete,meg mobilja 7 évesen,de normális értékrendje az igen.Még 12 évem van,hogy összespóroljam neki a fősulira valót,de 4 éve gyűjtöm.Ha nem akar fősulira menni,akkor beinvesztáljuk egy házba ami addig összejött.Úgy érzem kár lett volna kihagynom mert szerinted nem szép dolog.
2014. márc. 3. 11:23
 80/82 anonim ***** válasza:
91%

El van itt tájolva sok ember. A nyomor és a minimálbér nem ugyanaz. Ahogy az EGYEDÜLÁLLÓ minimálbéres anyuka fillérre leírta, minimálbérből, csp-vel, adókedvezménnyel beosztó és normális élet élhető.

Akik itt éhezésről, mocsokról, száraz kenyérről írnak, azok nem a minimálbéreseknél keressenek, hanem ott, ahol valahol 30 ezer forint körül van az ÖSSZES havi bevétele a családnak. De az meg már megint egy másik történet, hogy ott miért van (annyi) gyerek. Ezek az emberek többnyire valami eldugott faluban élnek, sokszor vezetékes víz nélkül, feltöltő kártyás villannyal - ha van, szemetes, mocskos udvarban (nem csak cigányok!). Gumit nem húz az ura, de ha húzna is, abban az egy kisboltban, ami van, nem lehet kapni, meg különben sem telik rá. A fogamzásgátlóra se telik, de ahhoz, hogy felírassa, ahhoz el kellene utazni a városba, amire szintén nincs. A "hurokra" ugyanaz igaz, mint a tablettára. Megműttetni nem műtteti meg magát, mert "nem beteg" nem is igen érti, hogy miről van szó. Így aztán "vigyáznak", ami nem mindig jön be. Az abortusz árát, már ha akarják, akkor sem tudják előteremteni. Egyszerűen nem. Akkor se, ha kicsit támogatják. A maradékot is esélytelen, nincs miből, nincs semmi. Így aztán majd lesz valami alapon megszüli.

Ez nem jó, nem természetes, de így van. Ezt "normális" ember nem tudja felfogni, ahogy azok az emberek élnek. Aki nem ebben nőtt fel, aki nem ragadt azon a szinten, aki normálisan él, az nem tudja felfogni, ha még 100-200 forint sincs és tényleg nincs és nincs is senki, aki adna. Akit felvilágosítottak, akinek normális élete van, aki nem lát ilyet nap, mint nap, az nem tudja fel se fogni, hogy emberek így élnek és "gondolkodnak", nekik ez a világ, ez az élet és így termelik a következő generációt, akik ugyanebbe születnek, ugyanígy nőnek fel, ugyanígy bedarálja őket a nyomor, és ugyanígy szüli majd a sajátjait.

Őket nem lehet észérvekkel meggyőzni, meg úgy megközelíteni őket, a mi életünkből, mert az egy más világ. Teljesen. Szerintem azon a szinten inkább felvilágosításra, ingyenes fogamzásgátlásra stb. kellene az államnak költeni és nem arra, ha már megszülik akkor ilyen-olyan eszközzel segítse őket, mert a normális élethez, lehetőségekhez, felemelkedéshez úgy is kevés lesz és csak jön majd a következő bajos generáció.

De még egyszer mondom, ezek nem az átlagos, egyszerű, "normális" emberek gyerekei, akik minimálbért keresnek, ezek a 3 fokban, egy szál pulóverben, taknyosan, mocskosan ötöd magukkal a komfort nélküli udvarban rohangáló gyerekek..

Az meg megint más, mikor a kevés pénzt a szülők nem úgy költik, ahogy kéne. A férjem úgy nőtt fel, hogy a szülei az átlag felett kerestek, mégis nekik soha nem volt semmire, soha nem kapott meg semmit, soha nem mehetett táborba, mindig csak az volt a válasz, hogy mi szegények vagyunk, nekünk nincs rá. Lett volna, csak elszórták. Most akkor neki se kellett volna megszületni? Pedig fizetés alapján bőven jó szülei voltak, mégis annyit sem kapott, mint az előzőleg író egyedülálló minimálbéres anyuka kislánya.

2014. márc. 3. 11:24
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!