Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg normális, hogy az...

Tényleg normális, hogy az emberek "majd megélünk valahogy" hozzáállással vállalnak gyereket?

Figyelt kérdés

Tegnap feltettem egy kèrdèst, hogy engednètek-e a minimálbères szülölet gyereket vállalni (persze csak elmèletben), mire kb. kèt oldalon keresztül taglalták, hogy a minimálbères is ember, alig aladt olyan, aki felelötlensègnek tartotta a dolgot. Söt, mikor leírtam, hogy gyerekkènt sokszor meleg ètel helyett csak kenyeret ettünk, az volt a válasz, hogy az ia kaja...

Nem èrtem, mièrt jò az egyeseknek (ès itt nemcsak a minimàlbèresekröl beszèlünk), akik nehèz anyagi helyzetbe szülnek. Megèrtem, hogy ök is vágynak gyerekekre, de szeretettel nem lehet jóllakni, ès ez a "majd lesz valahogy" olyan felelötlen hozzáállás

Vagy tènyleg bìzzuk a szerencsère?

2013. aug. 17. 15:52
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/82 anonim ***** válasza:
14%

"tudattal nem rendelkező magzatot"

Ha hiszed hanem minden embernek lelke van és annak a kis magzatnak is van lelke. Most nagynak hiszed magad, hogy megmondod a tutit, de nem, ilyen érthetetlen emberrel sem találkoztam még és egyáltalán nem értek veled egyet.

2013. aug. 17. 21:57
 52/82 anonim ***** válasza:
61%
Kedves kérdező! A tegnapi kérdést is olvastam, nem irtam rá, de látom még mindig ezen a témán lovagolsz. Az volt a kérdésedben hogy két minimálbérért dolgozó ember... A személyes véleményem az hogy elitélni senkit nem lehet azért mert minimálbért keres, megtiltani hogy gyereket vállaljon meg egyáltalán nem. Sajnálatos, hogy neked ez egy fájó pont az életedben és haragszol, a véleményed alapján elitéled, megveted a szüleidet. Nem tudom hány éves vagy csak tippelni tudok ha az érettségid megvan, viszont azt szeretném neked mindenképpen leirni, hogy mindenki a saját maga sorsának a kovácsa! Csak te törhetsz ki a rossz helyzetedből magától megoldódni a dolgok nem fognak, keresni kell a lehetőségeket a jobb élet reményében. Minden ember más, más adottságokkal rendelkezik, viszont aki határozott, eltökélt, nem adja fel annak előbb utóbb jobb lesz. Én csak a saját életemből tudok kiindulni, amikor Leérettségiztem elmentem részmunkaidős, bejelentett munkára egy hipermarketbe pénztárosnak. Minden nap 17-22-ig dolgoztam H-Pig. A hétvégéim szabadok voltak. A minimálbért igy is megkerestem. Emelett beiratkoztam egy ingyenes Okj-s tanfolyamra, 2 évig csináltam ezt igy. A suli végeztével szerettem volna a munkahelyen feljebb lépni, miután hónapokig hitegettek és a végén flegmán beközöltek egy nemet, beadtam a felmondásomat és megtakaritott pénzemmel megindultam külföldre. Nem részletezem hogy milyen volt az első időszak, nőként, egyedül mert úgysem hinnéd el. A lényeg, eltelt 5 év és mindenem megvan amire szükségem van, biztos anyagi háttér, szerető párom és pár hét múlva a babánk. Mindenért meg kell dolgozni és sosem szabad feladni és igenis sokat kell szenvedni ha arról van szó, de csak az jut előrébb az életben aki tesz érte. Ha nincs lehetőséged külföldre menni, az sem baj, magyarországon is lehet találni olyan munkát ami többet fizet az átlagnál, csak akkor ne 4-6-8 órás munkahelyekben gondolkozz, hanem légy hajlandó 12-14 órákat dolgozni egy nap duplaannyi fizetésért. Érettségim sem volt még amikor a nyári szünetben elmentem étterembe felszolgálónak és napi 14 órákat dolgoztam, és nem a minimálbért kerestem meg. szóval hiába sajnálkozol, hogy milyen rossz, nehéz az élet tenni kell érte hogy megváltozzon! Képezd magad, tanulj nyelvet és nézz olyan munkát ami nem minimálbért fizet! Sok szerencsét kivánok!
2013. aug. 17. 22:07
 53/82 anonim ***** válasza:
63%

48%-os, éhező gyerekekről nem linkelsz be semmit? Ahogy sírnak, mert éhesek és betegek?

Lényeg, hogy megszülettek, igaz? Az, hogy szar az életük, az mindegy.

Elég hányadék ember vagy.

2013. aug. 17. 22:11
 54/82 anonim ***** válasza:
37%
Nemrég került a gyomromba az, ami a férjem örömére távozott. Akkor tömeggyilkos kannibál vagyok, ugye?
2013. aug. 17. 22:14
 55/82 anonim ***** válasza:
41%

Kb 13-4 lehettem, amikor egy családi beszélgetésen valahogy szóba került a halál. Persze a szüleim tiltakoztak, hogy olyan velem nem történhet meg, de mondtam, hogy baleset érhet, súlyos beteg is lehetek, hadd nyilatkozzak, hogy mit szeretnék, ha cselekvőképtelenné válok.

Ha már gépek tartanak életben, vagy teszem azt nyaktól lefelé lebénulok, akkor teljesen komolyan mondtam, hogy valaki legyen olyan jószívű és nyomjon belém egy káliuminjekciót.

Most 30 vagyok és tartom magam hozzá, hogy bizonyos körülmények között ne tartsanak életben, mert nekem nem lenne öröm. Csak nem feltétlenül leszek olyan állapotban, hogy akkor és ott nyilatkozhassak erről.

2013. aug. 17. 22:18
 56/82 anonim ***** válasza:
40%

"mindenki a saját maga sorsának a kovácsa! Csak te törhetsz ki a rossz helyzetedből magától megoldódni a dolgok nem fognak, keresni kell a lehetőségeket a jobb élet reményében"

Kamaszkor után, felnőtt korban ez 100 %-ig igaz.

De addig??

Mit mondasz egy éhes, szomorú szemű 4 évesnek?

Hogy majd ha felnősz, akkor ehetsz rendesen?

Tényleg nem azokkal van a baj, akik enni tudnak adni rendesen, ismét hangsúlyozom MINŐSÉGI ételt a gyermekeiknek, és minőségi ruhákat (48 %-os abortusz ellenes válaszolónk itt rögtön márkás ruhákra gondol, pedig a minőségi jelenthet például egyszerűen csak tiszta, nem agyonkopott, rossz közérzetet adó meleg ruhát is!!), hanem azokkal akik semmit nem tudnak megadni a gyereküknek.

De látod milyenek, inkább szán neki éhezést és nélkülözést.

Az ilyen gyereknek míg kicsi, és nem képes a maga szerencséjének a kovácsa lenni, baromi nehéz élete van, és az a legszörnyűbb, hogy ezt a saját szüleinek köszönheti.

2013. aug. 17. 22:40
 57/82 Pötyös Panni ***** válasza:
67%

Kedves Kérdező!

Más dolog két fizetésre(nevezzük a kedvedért minimálbérnek)egy gyereket vállalni és megint csak más segélyre, családi pótlékra és egyéb juttatásokra szülni, ráadásul úgy, hogy a napi létszükséglet élén a cigaretta és az alkohol állnak.Véleményem szerint lehet két minimálbérre egy gyereket vállalni.Engem Édesanyám egyedül nevelt fel. Nem tobzódtunk de soha nem volt kifizetetlen csekk vagy éhes gyomor.Különórákra is járatott ami a részéről nyilván sok lemondással járt.Amellett hogy egyedül nevelt fel egy fizetésből(minimálbérből) még gyűjteni is tudott nekem és többet mint amennyit a nem minimálbéres, nem csonka családban nőtt kortársaim szülei.Beosztás és akarat kérdése is a dolog.Ott még jobb a helyzet ahol vannak fiatal ötvenes éveiben járó nagyszülők,sok helyen dédszülők is akik tapasztalatom szerint lehetőségükhöz mérten örömmel besegítenek anyagilag a fiataloknak.

2013. aug. 17. 22:47
 58/82 anonim ***** válasza:
63%

"mindenki a saját maga sorsának a kovácsa! Csak te törhetsz ki a rossz helyzetedből magától megoldódni a dolgok nem fognak, keresni kell a lehetőségeket a jobb élet reményében"

Én ezt sem gondolom feltétlenül, mert ha suli mellett el kell menni dolgozni,nem biztos annyit tud tanulni nem telik nyelvvizsgára szinte esélytelen az állami szak főleg a mostani rendszerben. Sima érettségivel meg azért nem lesz világmegváltó munkája, főleg Magyarországon.

Persze tudom ebben is vannak kivételek most nem a millióból az egyről beszéljünk.

2013. aug. 17. 22:48
 59/82 anonim ***** válasza:
17%

"48%-os, éhező gyerekekről nem linkelsz be semmit? Ahogy sírnak, mert éhesek és betegek?

Lényeg, hogy megszülettek, igaz? Az, hogy szar az életük, az mindegy.

Elég hányadék ember vagy.=miért is megmondanád?

Mit ítélkezel felemet ismersz nem! Nem érted az abortusz és az éhezés, nélkülözés között mi a különbség. De mindegy egyszer úgyis megtudod mi az igazságot mert azt itt hiába keresed. A világon minden életnek joga van élni.

2013. aug. 17. 23:15
 60/82 anonim ***** válasza:
32%

48 %-os ezt is neked küldöm:

http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__395..

Támogasd Te az ilyeneket, én inkább már nem fizetek adót Magyarországon.

2013. aug. 17. 23:59
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!