Tényleg normális, hogy az emberek "majd megélünk valahogy" hozzáállással vállalnak gyereket?
Tegnap feltettem egy kèrdèst, hogy engednètek-e a minimálbères szülölet gyereket vállalni (persze csak elmèletben), mire kb. kèt oldalon keresztül taglalták, hogy a minimálbères is ember, alig aladt olyan, aki felelötlensègnek tartotta a dolgot. Söt, mikor leírtam, hogy gyerekkènt sokszor meleg ètel helyett csak kenyeret ettünk, az volt a válasz, hogy az ia kaja...
Nem èrtem, mièrt jò az egyeseknek (ès itt nemcsak a minimàlbèresekröl beszèlünk), akik nehèz anyagi helyzetbe szülnek. Megèrtem, hogy ök is vágynak gyerekekre, de szeretettel nem lehet jóllakni, ès ez a "majd lesz valahogy" olyan felelötlen hozzáállás
Vagy tènyleg bìzzuk a szerencsère?
Tegnap is válaszoltam a kérdésedre, sőt, összevitatkoztam egy buta, állítólag külföldön élő analfabétával.
Nem értem miért lovagolsz a témán, és hogy miért számít az interneten irkáló ismeretlen emberek véleménye. Én továbbra is tartom a tegnapit, igenis vállalhat két minimálbért kereső ember gyereket.
Nem a putris cigányokra gondolok, akik segélyből élnek és gyereket-gyerekre szülnek, nulla háttér, iskolázottság mellé!
De vegyünk példaként két magyar embert, az egyik dolgozik egy Auchanban, a másik mondjuk egy biztonsági őr. Van fedél a fejük felett, dolgoznak rendesen, nincsen hitelük, fizetik a számlákat, normális emberek, akik a mai világban nem tudnak annyit keresni, amennyit szerinted egy gyerek eltartása megkövetel.
Miért fáj az neked, hogy vállalnak gyereket?
Kérdező: érzek némi ellentmondást a soraidban. Egyrészt panaszkodsz, hogy nincs jó munkád, másrészt nem teszel azért, hogy jobb legyen.
Levelezőn is lehet képzést végezni, illetve a diákhitel egy elég kedvező piaci finanszírozási forma. Számos hasonló helyzetben levő ismerősöm fektetett be így a jövőjébe. Azóta jól keresnek, hitelt is visszafizették.
Igen, nagyon melós, sok időt és energiát igényel, de kifizetődik.
Szerintem az ilyen simán gyerekkínzásnak minősül. Ezek alapdolgok, aminek MINDIG lennie kell, ha az ember gyereket vállal.
- megfelelő étkeztetés: nem az a lényeg, hogy a kaja eltelítsen, hanem hogy tápláljon. Különben jön a sok betegség, elhízás.
- megfelelő ruháztatás: NEM márkás ruhák, csak évszaknak megfelelő, nem lyukas, nem szakadt, strapabíró ruházat.
- a minimális, rendes, tiszta, normális életkörülmény biztosítása: legyen télen fűtés, ne legyen dohos, penészes, koszos a lakás. Legyen hideg-meleg víz, fürdőszoba, tiszta, rendes ágy, biztonság.
És ez csak az abszolút minimum. Ha ezt sem tudnám biztosítani a gyerekeimnek, nem vállalnám őket.
A kérdésben minimálbéres szülő áll, nem munkanélküli. És azokat sem értem akik 3-4 gyerekről beszélnek, a kérdés az,hogy egyáltalán normálisak-e ha gyereket vállalnak. Igen normálisak, fiatal vagyok de ismerek több minimálbéres családot. Megvan mindenük ami kell, a reggeli nem a legdrágább szalámiból áll de van mit enniük.
A ruhájuk nem vadiúj a H&M-ből hanem az amit anyuka vaterán és turkálókban vadászik, de egyébként meg nem mondanád, hogy azt már hordta előtte egy gyerek.
Egyébként mi sem voltunk soha gazdagok, de a szüleim törekedtek arra, hogy mindenem meglegyen. Azt is csak utólag tudtam meg, hogy volt olyan időszak amikor ennünk alig volt mit, de erről nekem semmilyen emlékem nincs.
Szóval két stabil minimálbérből is meglehet oldani a gyereknevelést, ahhoz hogy egy gyerek egészségesen felnőjön nem alapfeltétel a nutella és az adidas cipő.
Némi kreativitással úgy vélem fellehet tisztességesen nevelni egy gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!