Apaságom megállapításánál elkerülhető-e valahogy a DNS-teszt?
A jelenlegi apa, lemond, te pedig elismered. DNS tesztet akkor kérnek, ha akármelyik fél mást állít. Ha pl te tagadnád. De miután nem tagadod, szerintem sima ügy.
Mondjuk soha nem értettem ezt a túlbonyolítást.
Egy rokonomék szüttyögték el a válást, mert a pasi külföldön volt, a nő meg éppen egy rakat munkát kapott, egymást érték a határidős melók.
Már mindkettejüknek új kapcsolata volt. A néném terhes lett az élettársától, na akkor gyorsan válás, apasági stb. Aztán utána kezdődött előről, mert a válás után 3 hónappal szült, és automatikusan az exférj nevére írták a babót. De ami vicces, hogy még házas volt a srác, mikor apasági nyilatkozatot tett az ő élettársa gyerekére. Azzal semmi gáz nincs, ha egy házas férfi tesz nyilatkozatot, de egy nőnél... Szerintem el kéne törölni ezt a "vélelmezett apa" státuszt, mert hülyeség. Ha válás legyen az a rendszer, mint az élettársi kapcsolatban: apasági nyilatkozat.
ha minden fél beleegyezik,ami itt meg is van,akkor átírható a gyerek neve,még akkor is ha nem te lennél az apa(ezt csak azért mondom,h nem muszáj a biológiai kapcsolat).
viszont,ha jól tudom,innentől kezdve neked kell fizetni gyerektartást...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!