Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apaságom megállapításánál...

Apaságom megállapításánál elkerülhető-e valahogy a DNS-teszt?

Figyelt kérdés
Szitu: a volt párom terhes lett tőlem még 2 éve. (Nyilvánvaló a mai napig is, hogy az enyém, senki nem tagadja), de egy összeveszést követően elhagyott még terhesen, visszament az exéhez, aki elvette feleségül, még mielőtt született volna a kicsi. Így automatikusan a férj nevére anyakönyvezték a lányomat. Jelen állás szerint az exem, én, ill. a férje (akivel már válnak is mellékesen) azt szeretnék, hogy az én nevemet viselje, én legyek végre papíron is az édesapja. Szóval, ha mind a három fél (Exem, (volt)férj, ÉN) állítja, tudja, és nyilatkozik arról, hogy az Enyém a baba, akkor elkerülhető a DNS-teszt? Vagy elég egy nyilatkozat? (Kérem olyanok válaszoljanak, akik jártasak a témában, esetleg hasonló szituban voltak) És ne írjatok olyanokat, kérlek, hogy "biztos tiéd a gyerek?" meg hasonlók, mert:IGEN... köszönöm
2013. jún. 28. 16:34
 1/8 anonim ***** válasza:
2013. jún. 28. 16:37
 2/8 anonim ***** válasza:
Lemond a gyerekről te meg örökbefogadód, onnantól te vagy az apa.
2013. jún. 28. 16:40
 3/8 anonim ***** válasza:

A jelenlegi apa, lemond, te pedig elismered. DNS tesztet akkor kérnek, ha akármelyik fél mást állít. Ha pl te tagadnád. De miután nem tagadod, szerintem sima ügy.

Mondjuk soha nem értettem ezt a túlbonyolítást.

Egy rokonomék szüttyögték el a válást, mert a pasi külföldön volt, a nő meg éppen egy rakat munkát kapott, egymást érték a határidős melók.

Már mindkettejüknek új kapcsolata volt. A néném terhes lett az élettársától, na akkor gyorsan válás, apasági stb. Aztán utána kezdődött előről, mert a válás után 3 hónappal szült, és automatikusan az exférj nevére írták a babót. De ami vicces, hogy még házas volt a srác, mikor apasági nyilatkozatot tett az ő élettársa gyerekére. Azzal semmi gáz nincs, ha egy házas férfi tesz nyilatkozatot, de egy nőnél... Szerintem el kéne törölni ezt a "vélelmezett apa" státuszt, mert hülyeség. Ha válás legyen az a rendszer, mint az élettársi kapcsolatban: apasági nyilatkozat.

2013. jún. 28. 16:43
 4/8 anonim ***** válasza:

ha minden fél beleegyezik,ami itt meg is van,akkor átírható a gyerek neve,még akkor is ha nem te lennél az apa(ezt csak azért mondom,h nem muszáj a biológiai kapcsolat).

viszont,ha jól tudom,innentől kezdve neked kell fizetni gyerektartást...

2013. jún. 28. 16:43
 5/8 anonim ***** válasza:
Az apasag megdontese iranti perre a gyerek 1 eves koraig lett volna lehetoseg. DNS tesztre nincs szukseg. Anyuka elvalik, te felesegul veszed es a hivatalos apa orokbeadja neked. Hazassag nelkul semmi mod nincs ra, hogy a nevedre keruljon.
2013. jún. 28. 16:48
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, megnyugtató, hogy elkerülhető, megtesszük a szükséges lépéseket. De az szerintem butaság, hogy "köteles vagyok elvenni feleségül", hogy a nevemre kerüljön a baba.
2013. jún. 29. 07:07
 7/8 anonim ***** válasza:
Nézd, butaság, vagy sem, a gyamhivatal nem fogja engedelyzeni, hogy la hivatalosan a férj nevére anyakönyvvezett gyereket a te nevedre "átírják". Ilyen nincs. A gyerek születés utani 1 éven belül lett volna erre lehetőség apasag megdöntése perben, erről lemaradtal.innentol csak az orokbefogadas marad, ahhoz pedig az anya házastárs annak kell lenni, ennyi.
2013. jún. 29. 07:31
 8/8 A kérdező kommentje:
Egyrészt, még nincs egy éves a gyerekem, másrészt, az az apa, aki a biológiai apa. Onnantól kezdve semmi köze a gyerekemhez. Ezért is azt kérdeztem, hogy a dns elkerülhető-e. Apasági pert meg akármikor lehet indítani.
2013. jún. 30. 19:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!