Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg normális, hogy az...

Tényleg normális, hogy az emberek "majd megélünk valahogy" hozzáállással vállalnak gyereket?

Figyelt kérdés

Tegnap feltettem egy kèrdèst, hogy engednètek-e a minimálbères szülölet gyereket vállalni (persze csak elmèletben), mire kb. kèt oldalon keresztül taglalták, hogy a minimálbères is ember, alig aladt olyan, aki felelötlensègnek tartotta a dolgot. Söt, mikor leírtam, hogy gyerekkènt sokszor meleg ètel helyett csak kenyeret ettünk, az volt a válasz, hogy az ia kaja...

Nem èrtem, mièrt jò az egyeseknek (ès itt nemcsak a minimàlbèresekröl beszèlünk), akik nehèz anyagi helyzetbe szülnek. Megèrtem, hogy ök is vágynak gyerekekre, de szeretettel nem lehet jóllakni, ès ez a "majd lesz valahogy" olyan felelötlen hozzáállás

Vagy tènyleg bìzzuk a szerencsère?

2013. aug. 17. 15:52
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/82 anonim ***** válasza:
31%
Felelőtlenség, utána meg az államot szidják, hogy nincs pénz miközben ők nem dolgoznak meg a pénzért.
2013. aug. 17. 16:38
 12/82 anonim ***** válasza:
51%
Már nem azért, de kinek mi köze hozzá. Miért érdekel mások élete az ő döntésük,felelősségük és kész, foglalkozzál a saját életeddel.
2013. aug. 17. 16:39
 13/82 anonim ***** válasza:
53%
Utolsó pont, hogy van köze hozzá mert a saját élete is erről szól, a szülei hibájából.
2013. aug. 17. 16:41
 14/82 anonim ***** válasza:
55%
11-es hát te is láthatod, hogy munka sincs ember, hogy dolgozzanak ha nincs MUNKA gondolkodj már nem mindenkinek könnyű munkát találni.
2013. aug. 17. 16:45
 15/82 anonim ***** válasza:
75%
12: amíg az én adómat osztogatják nekik segélynek, addig igenis közöm van hozzá.
2013. aug. 17. 16:45
 16/82 anonim ***** válasza:
71%

Az anyagi helyzet terhesség alatt vagy meglevő gyerek mellett is megváltozhat.

No meg alapvető emberi jog a gyerekvállalás. Ki döntené el, hogy mi alapján ad ilyen jogot vagy vesz el?

Ráadásul sok esetben külső körülmények befolyásolják egy család helyzetét. Gondolj a mostani Dunaferr alkalmazottakra. Kétlem, hogy 1500 embert felvennének máshová. Akinek most terhes a felesége, mit csináljon, vetessék el?

Bizonyos szintig pedig működik az, amit mondasz: gyámügy. Ha a gyereket nem látják el megfelelően, akkor közbelépnek.

Ráadásul sokszor sokkal rosszabb helyzetben lehet egy gyerek, mint az anyagi nehézségek. Bántalmazó szülők, elhanyagoló szülők (ez pl. gyakoribb a jómódúak között). Milyen kritériumrendszer alapján osztanád ki a "szülési jogot"?

2013. aug. 17. 16:46
 17/82 anonim ***** válasza:
69%
14: értjük, hogy nincs munka, azt nem értjük, hogy ha nincs munka, akkor miért kell a sokadik gyereket bevállalni, ha az 1-2-t se tudják etetni.
 18/82 anonim ***** válasza:
69%

Oké nincs munka és akkor szülünk egyet gyes-re az a megoldás, nem a továbbképzés, hogy több lehetősége legyen munkát találni?

Nem azt mondom, könnyű munkát találni de azért nem is lehetetlen, főleg akinek nem csak 8 általánosa van.

19/82 A kérdező kommentje:

Igen, nagyon sokszor gondolom úgy, hogy nem kellett volna megszületnem.

Pedig próbálom pozitív oldalról nèzni a dolgokat, de sajnos viselem a nèlkülözès testi-lelki jeleit. A szegènyes táplálkozás miatt mindig vitaminhiánuom volt ès sose nyomtam többet 50 kg-nàl. Vèzna, gagyi ruhákban járôló gyerek voltam, akit a többiek csûfoltak, ezèrt máig megfelelèsi kènyszerem van. Továbbtanulàsról szó sem lehetett, mert dolgozni kell, az èrettsègivel meg nem kapok soha az 3letbem normális munkàt.

Semmi lehetösèg vagy kilátás

2013. aug. 17. 16:47
 20/82 anonim ***** válasza:
57%
18-as már bocsi de nem csak a 8 általános elvégzők nem találnak munkát hanem érettségizettek, szakmunkást végzők, diplomások is stb. Az könnyen beszél akinek van egy jó munka helye!!!
2013. aug. 17. 16:52
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!