Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg normális, hogy az...

Tényleg normális, hogy az emberek "majd megélünk valahogy" hozzáállással vállalnak gyereket?

Figyelt kérdés

Tegnap feltettem egy kèrdèst, hogy engednètek-e a minimálbères szülölet gyereket vállalni (persze csak elmèletben), mire kb. kèt oldalon keresztül taglalták, hogy a minimálbères is ember, alig aladt olyan, aki felelötlensègnek tartotta a dolgot. Söt, mikor leírtam, hogy gyerekkènt sokszor meleg ètel helyett csak kenyeret ettünk, az volt a válasz, hogy az ia kaja...

Nem èrtem, mièrt jò az egyeseknek (ès itt nemcsak a minimàlbèresekröl beszèlünk), akik nehèz anyagi helyzetbe szülnek. Megèrtem, hogy ök is vágynak gyerekekre, de szeretettel nem lehet jóllakni, ès ez a "majd lesz valahogy" olyan felelötlen hozzáállás

Vagy tènyleg bìzzuk a szerencsère?

2013. aug. 17. 15:52
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/82 anonim ***** válasza:
57%

# 29/30

Tudod a mai világban nagyon sok védekezési módszer létezik, hogy megelőzök a gyereket.

Ha nem tudsz ilyeneket olvas utána.

2013. aug. 17. 18:34
 32/82 anonim ***** válasza:
13%

31-es hát ezt nagyon meg mondtad "megelőzök a gyereket"

XDXDXDXDXDXDXD

2013. aug. 17. 18:59
 33/82 anonim ***** válasza:
68%

Az a baj, hogy sokan azt hiszik, az élet számít csak, nem az élet MINŐSÉGE. Igen, ha teherbe esnék úgy, hogy még magamat sem tudom normálisan ellátni, abortuszra mennék, mert nem az számít, hogy él a gyerekem, hanem hogy HOGYAN él.

Lehet élni az utcán is, éhezni, fázni... de az nem élet.

2013. aug. 17. 19:31
 34/82 anonim ***** válasza:
20%
33-mas ha sokan így gondolkodnának mint te akkor már kihalt volna az emberiség és az abortusz akkor is GYILKOSSÁG ha hiszed ha nem.
2013. aug. 17. 20:00
 35/82 anonim ***** válasza:
18%

33-mas még ezt a videót nézd meg ez már embertelenség

http://www.youtube.com/watch?v=F2K6wnU4Hco

2013. aug. 17. 20:06
 36/82 anonim ***** válasza:
59%
Az anyagi biztonság nem állandó.
2013. aug. 17. 20:17
 37/82 anonim ***** válasza:
96%

nem feltétlenül a kereset mennyisége számít, hanem hogy hogyan osztják be, mivel spórolnak, mivel tudnak egy kis mellékest összehozni.

mert aki jól sakkozik a pénzzel, az kevésből is ki tud hozni normális életszínvonalat. vannak turis ruhák, van kert ahol lehet gyümölcsöt, zöldséget termelni, vannak akciók, támogatási lehetőségek.

ismerek olyat aki keveset keres, mégsem sír a szája, inkább keresi, h a szabadidejében miből dúsíthatná a családi kasszát, míg mások viszonylag tűrhető fizuból is relatíve xarul élnek, mert baromságokra megy el a pénz.

a semmire való gyerekvállalást mélységesen lenézem, mert önző, undorító dolog egy ártatlan életet nélkülözésre kényszeríteni.

2013. aug. 17. 20:20
 38/82 anonim ***** válasza:
72%

Sokáig hasonlóan gondolkoztam, aztán megismertem a férjemet. Az előző házassága azért jött létre, mert teherbe ejtette a volt nejét véletlenül. Gyakorlatilag mélyszegénységből indultak, néha az étel és a fűtés is kérdéses volt. Ennek már 20 éve, néhány év alatt feldolgozták magukat, nagy családi ház, jól fizető állás. Mire kamasz lett a gyerek, már lovat is vettek neki, tényleg jó anyagi körülmények között éltek.

A válás annyiból elkerülhetetlen volt, hogy nem elhatározásból házasodtak, hanem a becsúszott gyerek miatt. Amint kikeveredtek a "harcoljunk, hgoy jobb legyen" fázisból, rájöttek, hogy képtelenek együtt élni.

Tehát nem igazán számít, hogy a gyerek milyen körülmények közé születik, hiszen később ez változhat bármilyen irányba. Olyan ismerősöm is van, ahol nagyon jó anyagi körülmények közé vállaltak gyerekeket, majd idővel lecsúsztak. Most ők élnek létminimumon. Ilyenkor nehéz már visszacsinálni a gyerekeket.

2013. aug. 17. 20:40
 39/82 anonim ***** válasza:
59%

Tegnap is válaszoltam és ma is azt mondom, mint tegnap.

Már megint felhozta itt valaki, hogy vannak támogatási lehetőségek.

Nem értitek, hogy én nem azért dolgozok, hogy egy csomó adót levonjanak tőlem és odaadják neked támogatásként, mert előtört benned a gyerekvállalási kedv és majd lesz valami???

Mélységesen elítélem ezeket az önző embereket, akiknek csak az a lényeg, hogy potyogjon belőlük a gyerek, aztán kuncsorognak, panaszkodnak, sírnak, tolják a gyereket előtérbe, hogy adjunk nekik enni.

Részemről ez egyáltalán nem normális hozzáállás, és komolyan azt mondom, hogy ezek a legrosszabb szülők a világon!!!

2013. aug. 17. 20:57
 40/82 anonim ***** válasza:
9%

35-ös, ezeket neked küldöm, nézegesd...

[link]

http://www.youtube.com/watch?v=AGhaKZlLE8c

2013. aug. 17. 21:02
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!