Mit tegyek ha a szüleim tiltanak a barátomtól mert cigány?
A szüleidnek lehet igaza van, de ha csak a származása miatt tiltanak tőle akkor ezt nem értem.
Vannak rendes cigányok is, én barátnőm is, az a családja rendesen dolgozó tisztességesek. Én szüleim is megismerték őket és nagyon kellemesen csalódtak bennük. Barátnőm apja orvos, anyja meg főnővér az egyik kórházban. A bátyja is most nem rég rakta le a kőművesi szakmát, és most tanul ezerrel esti iskolába mert mérnök akar lenni, és nagyon jól halad vele.
A húga meg könyvelőnek készül. Most fogja elvégezni a 11. osztályt és már most szín 5-ös mindenből.
Szóval ha csak a származása miatt ítélik el akkor ne foglalkozz velük majd ha nagykorú leszel akkor leléphetsz vele ha úgy látod jónak, de ha más is van a háttérbe akkor lehet hogy jobb ha rájuk hallgatsz.
A szüleidnek teljesen igaza van !
Majd később ha érettebb leszel te is rá jössz hog igazuk volt!
Nem azért tiltanak tőle, mert cigány, hanem mert 2 évet ült és van 2 gyereke 23 évesen. Ez nekem bőven elég lenne, hogy eltiltsam valakitől a lányomat minden bőrszínre való tekintet nélkül. A roma származás nekem csak hab a tortán.
Elhiszem, hogy beleszerettél, hiszen ezt nem lehet tudatosan irányítani, de ne hagyd, hogy elvakítsanak az érzéseid. Nézd egy kicsit objektíven a dolgot. Van valamilyen szakképesítése legalább? Te mit kezdenél 18 évesen a szüleid nélkül? Egy sima érettségivel egyenes az út a közmunkára, vagy valamilyen gyártósorra és te jobbat érdemelsz ennél. Ezért óvnak tőle ennyire, mert nem akarják, hogy ilyen életed legyen. Bennem most kezd tudatosulni valami, amit 17 évesen még én sem éreztem. Ez az időszak, ami előtt állsz teljesen meghatározza az egész élted. 18-25 között semmit sem szabad feladnod pasiért, barátnőért, kutyafüléért, mert ebben a pár évben van esélyed sikeres felnőtté válni. Most kell tanulnod és karriert tervezned, mert később sokkal nehezebb és göröngyösebb ez az út. (nem lehetetlen, de ne szívasd magad direkt) Ha meg is szöksz és ő valóban megváltozott, akkor is mi a garancia, hogy ti ketten együtt maradtok? Szakítotok 2 év múlva, mert nem kihűl a kapcsolat, elváltok barátságban, aztán mihez kezdesz? Ha rám hallgatsz, akkor elfelejted ezt a pasit, mert senki sem ér annyit, hogy egy életre összevessz a szüleiddel és elrontsd a továbbtanulásod.
1 vagyok
Ok, tegyük fel ,hogy szeretitek egymást, 5 hónap múlva lelépsz vele. Tedd azt:és hova mentek, hol fogtok élni, miből fogsz kaját, ruhát, tisztálkodási szereket venni???
Persze, most ezt mondja. De a romák munkakedve nem olyan folyamatos ám!
Most megy a beetetésed ezerrel: a tenyeremen foglak hordozni, te leszel a királynőm! Szökj csak meg, akkor végre együtt lehetünk! Minden szép és jó!
Ennél annyival jobbat kaphatsz, hidd el! Te is csak az "egzotikum" miatt kellesz neki, de könyörgöm, nézzél mér ki a fejedből: mi a francot akarsz egy olyan emberrel, aki 23 évesen már ült 2 évet egy tipikusan romák által lekövetett bűncselekményért, és már csinált 2 gyereket???
A garázdaság a Btk. szerint kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartás, és hidd el, ha . Magyarul nem tud viselkedni, és agresszív. Feltételezem, semmi iskolázottsága, végzettsége sincs, csak a hű de nagy szerelme.
Térj észhez, és légy őszinte magadhoz: ő eddig az egyetlen, aki érdeklődött irántad, igaz? Hidd el, többen is fognak, sokkal jobbak, hozzád valók. Majd eljön az is! Totál más kultúra, habitus, életstílus. Ne akarj lesüllyedni, jobbat érdemelsz ennél, és a szüleid is ezt próbálják elérni.
Ha full fehér lenne a tag, akkor is tiltanálak tőle, ha a gyerekem lennél. Egy sittes 2 gyerekes taggal, aki bagózik a kölykeire ki a halál jön össze? Hát egy naiv 17 éves lány, aki az első szép szavakra meg udvarlásra ugrik. Majd ha téged is felcsinál, akkor meg szaladnál anyuciékhoz, csak már ott lesz a cigónak a családja is, aki ki tudja mikre képesek.
Persze most ő számodra a szupersztár és nem látsz a szerelemtől, de ezek a palik általában csak kihasználják a magyar lányokat, több vasat is tartanak a tűzben, és csak egy strigula leszel a noteszban, hogy "na ezt a magyar ribit is megbaxtam párszor".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!