Az apa feljelnthet azért mert a gyereki nem akarják látni?
Figyelt kérdés
Az lenne a kérdésem, hogy évek óta nem látta a gyerekeit az apa. Most lett egy új párkapcsolata hölggyel aki ügyvéd. Elsőnek az apa ügyvédjének mutatkozott be. Majd a későbbiekben sms-ben leírta, hogy csak segít neki. Az apanák régebben alkohol problémái voktak (ezért váltunk külön) és nem gyakorolta a szülői jogait. Nem fizetett gyerektartást és nem látogatta a gyerekeit. Egy hónapja feléledt benne az apai "ösztön" és szeretné a gyerekekkel tartani a kapcsolatot, megkérdeztem a gyerekeimet de ők nem szeretnék látni az apjukat (soha nem mondtam az apáról negatív dolgokat a gyerekeknek). Az apa párja többször is leírta üzenetben, hogy fel fognak jelenteni a rendőrségen. Ez lehetséges? Hivatkozhatok az apa múltjára, hogy alkoholista és agresszív és ezért nem merem odaadni a gyerekeket? Mi a garancia arra, hogy visszahozza? Mert sajnos kinézem belőle, hogy nem hozná vissza őket. Köszönöm ha érdemben tudsz válaszolnima 13:41
1/43 anonim válasza:
Amikor elváltatok, gondolom született egy bírósági végzés a gyerekek elhelyezéséről, láthatóságáról, kapcsolat tartásról. Szerintem abból kellene kiindulni.
2/43 A kérdező kommentje:
Nem voltunk házasok. Közös szülői felügyelet lett megbeszélve amit a bíróság jóváhagyott. Ez nem gond. De a gyerekek nem akarnak az apjukkal semmilyen kapcsolatot. Rendőrségen feljelenthetnek? Az apa új párja az ügyvédjének adta ki magát most meg már csak barátnő.
ma 13:49
3/43 anonim válasza:
Beszélj egy ügyvéddel. Te is csak ügyvéden keresztül kommunikálj vele. A kérdésedből egy csomó dolog nem derül ki, pl házasok voltatok-e, volt- bíróság által megállapított tartásdíj és kapcsolattartás, hány évesek a gyerekek, stb. Amit ne tegyél az az, hogy ne mondj és ne írj le semmi olyant, amit akár bíróságon ne vállalnál fel. Plusz gyűjts tanúkat az apa viselkedésével kapcsolatban.
4/43 A kérdező kommentje:
21-én megyek az ügyvédemhez vissza. Eddig azt tanácsolta, hogy amíg nincs új bírósági végzés addig ne adjam oda a gyereket ha nem vagyok benne biztos, hogy nem hozná őket vissza. Az apa viselkedésére vannak tanúim, sőt 5 évvel ezelőtt zaklatás miatt fel is volt jelentve. Többa lakalommal is feljelentettem gyerektartás elmulasztása miatt
ma 13:54
5/43 anonim válasza:
Hány évesek a gyerekek?
Ha közös felügyelet lett megbeszélve, akkor SZERINTEM bármikor feltámadhat benne az "apai ösztön", kérheti ennek a gyakorlását. (Nem, nem azt mondom, hogy ez így helyes, csak a jog szerint, gondolom.) De ehhez lehet az is elég, hogy nap közben, az anya jelenlétében találkoznak. Nem kell elvinnie, pláne éjszakára, ottalvósra.
6/43 anonim válasza:
Feljelenteni bárkit bármiért fel lehet, de ha a gyerekek valóban nem akarnak kapcsolatot nem hiszem hogy kötelezik őket.Természetesen nagyban függ a gyermekek korától is, és valószínűleg vizsgálni fogják, mennyire valós amit leírtál:"soha nem mondtam az apáról negatív dolgokat a gyerekeknek"
7/43 anonim válasza:
Akkor viszont 1. lépés az, hogy visszamenőleg jár a gyerektartás, kamatokkal.
8/43 A kérdező kommentje:
6 és 8 évesek a gyerekek. És 2-3 órára szeretnék elvinni de csak úgy hogy én nem vagyok ott. Mert nem rám kíváncsi hanem a gyerekre.
ma 13:55
9/43 A kérdező kommentje:
4 éve nem fizet gyerektartás az apa új párja mondta hogy közösem számoljuk ki a gyerektartást visszamenőleg. De igazából nem érdekel.a pénz mert eddig is megvoltunk a pénze nélkül. Nekem az a fontos, hogy a gyerekeim jól legyenek. A 8 éves emlékszik rá, hogyan viselkedett velem. Szem és fül tanuja volt. És a mai napig összepisili magát ha az apja hangját meghallja vagy meglátja
ma 13:58
10/43 anonim válasza:
Ebben az életkorban még sajnos nem nagyon számít a gyerekek véleménye.
Ha nem rád kíváncsi, akkor te addig a konyhában főzöd a másnapi ebédet. A kapcsolattartás nem feltétlen jelenti azt, hogy ide-oda viszi a gyerekeket. Pláne erőszakos viselkedés esetén. Pláne, ha az ügyvéd is ezt tanácsolta.
Belemennék, hogy hozzánk eljöhet, lássa a bíróság, hogy te nem vagy teljesen elzárkózó.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!