Miért ekkora baj, hogy másik úton járok haza?
3-4 hetente járok haza az egyetemről.
Autóval jövök-megyek, egy kis Fiat 500-zal. Városban tökéletes, de 180 km-en, városok között nem igazán. Nem gyorsul, nehéz vele előzni, 120-nál már úgy érzem, mindjárt felszáll a kocsi velem.
Több útvonalon lehet jönni haza, ebből egy "népszerűbb", mert egy része négysávos, felújítva is nemrég lett. Itt a legnagyobb a forgalom, sok a kamion is.
Van egy másik út, ami kb. a tanyavilágon visz át, pár falun keresztül. Viszont semmi forgalom nincs, pár autó, ha szembejön, ma konkrétan egy autót kellett megelőznöm csak. Én jobban szeretek ott menni, nyugisabb, kényelmesebb. Nem kell kamionsort előznöm, nem villog mögöttem a terepjárós, hogy előzzek már.
A szüleim viszont utálják, ha ott megyek, mert az a pusztaság, ott bármi történik, hogy találnak meg? Rossz az út, tönkreteszem a kocsit (nem az, egy szakasz van, ahol rosszabb, de ott az út közepén megyek és nincs baj).
Ma is jöttem haza, hívott anyukám, hogy hazafele menjek be egy másik városban lévő boltba. Mondtam, hogy nem tudok, mert nem arról jövök. Kiakadt, hogy ő ezt nem hiszi el, "elpofázta" már nem egyszer, hogy onnan ne jöjjek, mi szükség volt erre?! Itthon is ezt hallgattam, hogy mi szükség volt rá, hogy azon az útvonalon jöjjek. És ezt kérdezgetik, hogy erre mi szükség volt... Ha mondom, hogy semmi, nekem ott volt kedvem jönni, nem tudom ezt egy 20.000 karakteres esszében megindokolni, akkor hallgatom, hogy tiszteletlen vagyok.
Mondtam már.
Anyám azzal jön, hogy "nem is kell kamionsort előzni", meg hogy nem kell gyorsan menni, akkor is hazaérek, ha a busz után megyek végig...
Kinek a pénzéből lett véve és van fenntartva az autó?
Ha a tiédből, akkor megmondod, hogy a magad autójával arra mész, amerre akarsz, nekik meg pofa alapállásba.
Ha ők vették és tartják fenn, akkor meg én a helyedben a békesség kedvéért nem mennék haza, csak nagyon ritkán. Akkor meg nem azt kérdeznék, melyik úton jöttem, hanem örülnének, hogy látnak egyáltalán.
De azt is mondhatod, hogy a nagyforgalmú utat veszélyesnek tartod és neked első a biztonság. Kicsit rá is lehet játszani, hogy ha anyukád arra akar kényszeríteni, hogy azon menjél, akkor biztos azt akarja, hogy egyszer baleset érjen ott. Ezt sértődött mártír-arccal kell előadni olyan beszúrásokkal, hogy "Neked én csak ennyit érek?", vagy "Nem szeretsz, hanem el akarsz veszejteni?". Ha ezt jól előadod, nem merik többet előhozni ezt a témát.
Kérdező arra megy, amerre akar. Pont.
Teljesen mindegy ki vette az autót, ki tartja fent vagy ki fizeti az üzemanyagot. Egyetemista, még a szüleivel lakik, nincs saját jövedelme. Ha ő így érzi biztonságosnak, akkor menjen a biztonságosabb úton! Egyébként teljesen megértem a kérdezőt, szörnyű dolog kamionok mögött vagy éppen azokat előzgetve döcögni a 8-as úton, amikor mehetsz egy másik úton is, ahol lehet ugyanannyi a menetidő de legalább van kilátásod és nyugalmad. Ha lerobban az autó, egy autómentő ugyanúgy kimegy egy mellékútra is, mint egy főútra... tartson magánál autómentős számot? b+ nem a 80-as években vagyunk, beütöd a google-ba vagy 100-at kidob.
Tartsd magad az elveidhez szerintem. A szüleid meg valószínű MINDENBE bele fognak szólni, még abba is, hogy milyen párt választasz magadnak, miért akartok majd elköltözni, miért szexeltek vagy miért mentek el hétvégén kikapcsolódni...
Nem gyorsul, nehéz vele előzni, 120-nál már úgy érzem, mindjárt felszáll a kocsi velem.
Tekintve, hogy nem autópályán mész, nem kell a 120, és szerencsére még az előzést sem tették kötelezővé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!