Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért ekkora baj, hogy másik...

Miért ekkora baj, hogy másik úton járok haza?

Figyelt kérdés

3-4 hetente járok haza az egyetemről.

Autóval jövök-megyek, egy kis Fiat 500-zal. Városban tökéletes, de 180 km-en, városok között nem igazán. Nem gyorsul, nehéz vele előzni, 120-nál már úgy érzem, mindjárt felszáll a kocsi velem.

Több útvonalon lehet jönni haza, ebből egy "népszerűbb", mert egy része négysávos, felújítva is nemrég lett. Itt a legnagyobb a forgalom, sok a kamion is.

Van egy másik út, ami kb. a tanyavilágon visz át, pár falun keresztül. Viszont semmi forgalom nincs, pár autó, ha szembejön, ma konkrétan egy autót kellett megelőznöm csak. Én jobban szeretek ott menni, nyugisabb, kényelmesebb. Nem kell kamionsort előznöm, nem villog mögöttem a terepjárós, hogy előzzek már.

A szüleim viszont utálják, ha ott megyek, mert az a pusztaság, ott bármi történik, hogy találnak meg? Rossz az út, tönkreteszem a kocsit (nem az, egy szakasz van, ahol rosszabb, de ott az út közepén megyek és nincs baj).

Ma is jöttem haza, hívott anyukám, hogy hazafele menjek be egy másik városban lévő boltba. Mondtam, hogy nem tudok, mert nem arról jövök. Kiakadt, hogy ő ezt nem hiszi el, "elpofázta" már nem egyszer, hogy onnan ne jöjjek, mi szükség volt erre?! Itthon is ezt hallgattam, hogy mi szükség volt rá, hogy azon az útvonalon jöjjek. És ezt kérdezgetik, hogy erre mi szükség volt... Ha mondom, hogy semmi, nekem ott volt kedvem jönni, nem tudom ezt egy 20.000 karakteres esszében megindokolni, akkor hallgatom, hogy tiszteletlen vagyok.

jan. 17. 19:45
1 2 3 4
 21/37 A kérdező kommentje:
19-es, konkrétan minden megyében szerintem. 😂
jan. 18. 07:35
 22/37 anonim ***** válasza:
7%
18, hiába játszod itt az eszed. Anyuval szemben miért nincs ekkora szád?
jan. 18. 09:00
 23/37 A kérdező kommentje:
Mert ő kevésbé lúzer. 💗
jan. 18. 09:03
 24/37 anonim ***** válasza:
67%
Ahelyett, hogy örülne az ostoba, hogy nem a gyilkológép kamionok közt kell, a kis Fiatoddal élet-halál harcot vívni...
jan. 18. 10:07
 25/37 anonim ***** válasza:
72%

Anyádéknak az égvilágon semmi beleszólásuk abba, hogy merre mész, és tök lényegtelen, hogy ki vette az autót.

Hogyha őedig nekiállnának ezen hisztizni, akkor közölném velük, hogy oké, ha ekkora probléma, merre járok haza, NEM megyek haza. És nem mennék. Nonszensz, hogy még azt is meg akarnák szbni, hogy pályán közlekedhetsz vele.

jan. 18. 11:30
 26/37 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy mind a kettejük autója nagy és erős. Azokkal nem gond előzni, odalépek és 150-nél vagyok rögtön. Egyikben sem féltem soha, pont azért, mert tudtam, hogy simán megelőzöm a 85-tel előttem tötymörgő mazsolakocsit vagy kamiont.

De az én kocsimmal még azt is megérzem, ha szemből jön egy kamion, kb. lesodor a menetszél.

Ők nem érzik át, milyen, mikor a szembesávban vagyok előzés közben és alig megy az autó, de szemből már jönnek. Vagy az autópályán beszorulni két román kamion közé.

jan. 18. 11:35
 27/37 anonim ***** válasza:
33%

Kerdes: Miért ekkora baj, hogy másik úton járok haza?

Valasz: A szüleim viszont utálják, ha ott megyek, mert az a pusztaság, ott bármi történik, hogy találnak meg? Rossz az út, tönkreteszem a kocsit (nem az, egy szakasz van, ahol rosszabb, de ott az út közepén megyek és nincs baj).

jan. 18. 11:56
 28/37 anonim ***** válasza:
62%

26.

És ennyi ésszel keresik meg a nagy és erős autóikra valót? 😂

jan. 18. 18:20
 29/37 anonim ***** válasza:
84%

Ültesd be őket egy kicsit a kocsidba, te meg menj mögöttük a nagy bengával. Én így értettem meg apóssal, hogy mi a különbség a bmw-je meg a toyotám közt. Azóta nem okoskodik.

Ja és tessék kiguglizni a statisztikát: az autópálya veszélyesebb, monoton.

jan. 19. 00:18
 30/37 anonim ***** válasza:
Forgalmi alapján kinek a tulajdonában áll a nevezett Fiat 500? Mert ha a forgalmiban nem a te neved szerepel, akkor bizony kuss a neved, örülj, hogy az autót ingyen használhatod, azon az útvonalon, ahol azt a jármű tulajdonosa neked megengedi. Ha nem tetszik, add vissza az autót, és önállóskodhatsz a buszon meg a vonaton.
jan. 23. 15:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!