Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogosan haragszom apámra?

Jogosan haragszom apámra?

Figyelt kérdés
Nem rég volt egy szívinfarktusa, amitől úgy tűnt, hogy megijedt. Évek óta dohànyzik, azt mondta leteszi a cigit, erre rajta kaptam, hogy ugyanúgy csinálja titokban. Hogy lehet ennyire felelőtlen valaki? Azóta hozzá sem szólok, jogos szerintetek?

ma 14:23
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
91%

Nem. Felnőtt, ő rendelkezik az egészsége felett. Leszokni nem fog, mert nem szólsz hozzá.

A hülyeséget meg nem lehet orvosolni.

ma 14:33
 2/12 anonim ***** válasza:
40%
Igen, jogosan. De ha ebbe akar belehalni, akkor az az ő döntése. A legsz@rabb csak az, hogy a dohányzásával másokat is megbetegíthet (passzív dohányzás)
ma 14:41
 3/12 anonim ***** válasza:
67%

Azért az hogy nem szólsz hozzá, kicsit gyerekes.

Felnőtt ember, az ő döntése mennyire károsítja az egészségét.

Elmondhatod neki hogy csalódtál benne és hogy nem helyesled, de ezzel csak saját magának árt. Te helyette nem tudsz egészségesen élni. Ha neki fontosabb a cigi mint az egészsége akkor csinálja.

ma 14:41
 4/12 anonim ***** válasza:
68%
Várható a következő szívroham, na, nem a cigitől, hanem ha ilyen gyermeteg hisztikkel, meg korlátozásokkal bosszantod a felnőtt Édesapádat. Plusz poén hozzá, ha ezt úgy csinálod, hogy te is felnőtt vagy.
ma 14:46
 5/12 anonim ***** válasza:
27%

#2 ha stikában dohányzik, ott nincs passzív dohányzás.

Ajánlj neki leszokás segítő eszközöket duzzogás helyett.

Vagy elfogadja vagy nem.

ma 14:50
 6/12 anonim ***** válasza:
70%
Nem. Es kozod sincs hozza, mit csinal. De az jo lenne, ha nem zsarolnad es idegesitened ezzel. 🤫😉
ma 15:01
 7/12 A kérdező kommentje:
Ja xd legyek én a hibás, amikor köztudott, hogy a dohányzás a legnagyobb rizikófaktor a szívroham kialakulásában.
ma 15:55
 8/12 anonim ***** válasza:
41%
És ha nem állsz vele szóba, akkor nem így lesz?
ma 15:58
 9/12 anonim ***** válasza:
39%

Tévedsz nem a legnagyobb rizikóforrás.

A stressz nagyobb te pedig most stresszeled az öreged, folytasd csak tovább a hisztidet sokat segítesz neki.

ma 17:12
 10/12 A kérdező kommentje:

Ja a dohányzás érelmeszesedést okoz :) a stressz is kàros igen, de ha a szèp szóból nem tanul majd akkor ebből fog. Figyelj én máshogy állok az élethez, ha a jó isten adott neki még egy esélyt, akkor miért nem ragadja meg?

Nekem volt egy balesetem, amit túléltem és az alkohol miatt történt, azóta benőtt a fejem làgya és nem iszok eszetlenül, csak nagyon ritkán, akkor is mèrtékkel. Ha én tudtam változtatni egy halál közeli élmény után, akkor neki is tudnia kellene…

Én eddig mindenbe maximálisan támogattam, de ha neki nem fontos az egészsége…

ma 17:47
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!