Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan lehetne megoldani a...

Hogyan lehetne megoldani a helyzetet?

Figyelt kérdés
31 éves vagyok, de a szüleim úgy kezelnek mint egy gyereket (főleg anyukám). Nagyon szeretem őket és tényleg nagyon jó szülők, de... akármit csinálok, akármit szeretnék az soha nem jó. Volt egy vitánk a héten mert mondtam nekik hogy leszeretnék válni tőlük, elszeretnék költözni külfödre és ezt nem akarják. Jött a blablabla meg a sírás hogy biztos nem szeretem őket stb. ezekután eléggé elment a kedvem még az élettől is. Szeretem őket és nem akarom őket megbántani de tényleg a saját életemet akarom élni és nem azt amit ők kigondoltak nekem. a legrosszabb az egészben hogy ők is fiatalok (49 évesek) de a felfogásuk valahogy a 70es-80as években maradt és nem tudom ezzel a helyzettel mit lehetne tenni úgy hogy senki ne sérüljön meg, mert ezt tényleg nem szeretném.
tegnap 17:16
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
50%

"leszeretnék válni tőlük, elszeretnék költözni külfödre"

Gondolj ki egy konkrét tervet, és írd le magadnak.

Mit szeretnél, és hogyan képzeled a jövődet, mit tehetsz most érte, lépésről lépésre.

Ha jónak találod a tervedet, kezdd el megvalósítani. Lépésről lépésre.

Ha a szüleid látják, hogy ez komoly, és sikeresen beindult, támogatni fognak, főleg, ha tudják és érzik, hogy őket is szeretnéd még látni a jövőben.

tegnap 17:40
 2/17 anonim ***** válasza:
81%

Már régen a saját életedet kellene élni. Aki sérülni fog és már sérült is valamennyire, az te vagy. Minél tovább irányítanak akaratod ellenére, annál nehezebb lesz leválnod, mert annál jobban sérülsz és a végén beletörődsz. Így aztán a végén egyáltalán nem lesz életed, a szüleid életét fogod élni.

Külföld nagyon jó választás, mert elég messze leszel tőlük. Előbb-utóbb megnyugszanak, remélhetőleg. Az pedig közönséges érzelmi zsarolás a részükről, hogy nem szereted őket, ezzel akarnak magukhoz láncolni. Ideje a saját lábadra állnod. Kitartást és sok szerencsét kívánok!

tegnap 17:40
 3/17 anonim ***** válasza:
80%
Így elejük állsz, hogy le szeretnél válni (igen, elválós igekötő és mennyie illik a helyzetedhez), akkor mégis mit vártál?
tegnap 18:22
 4/17 anonim ***** válasza:
0%

ezekután eléggé elment a kedvem még az élettől is

Blablabla.

Kifogás kifogás hátán.

tegnap 18:42
 5/17 anonim ***** válasza:
48%

Ha csak ezért szeretnél külföldre menni, akkor nem biztos, hogy ez a legjobb megoldás.

Amúgy az nekem fura, hogy most beszéled ezt meg a szüleiddel 30 éves korodban.

Sokan mások is kénytelenek voltak ezt megbeszélni, de megtették 18-20 éves koruk környékén.

Nekem más taktikám volt férfiként. Míg otthon éltem, abban az 1-2 évben a keresetemből vettem dolgokat a háztartásba, vagy ha pl. valami meghibásodott akkor vagy azonnal megjavítottam, vagy ha olyan speckó hiba volt, hívtam ki szakembert. Segítettem ahol csak tudtam, miközben a saját életemet teljesen önállóan éltem. Nem vitattam meg az életem megoldandó dolgait a szülőkkel, hanem mentem és megoldottam. Egy idő után látták, hogy totál önálló vagyok, és soha semmibe bele nem szóltak többé. Mondjuk akkoriban én lepődtem meg ezen a legjobban.

Aztán rájöttem hogy egyszerűen megnyugodtak, megértették, hogy felnőtt lettem, hogy meg tudok állni a saját lábamon, és nyugodt szívvel "elengedtek".

Lehet, hogy esetedben nem látják a szüleid, hogy önállóan jó döntéseket hozol, és félnek elengedni a kezed? Rég meg kellett volna beszélnetek ezt a helyzetet, már bő 10 évvel ezelőtt.

A szavaidból azt veszem ki, hogy nagyon szeretitek egymást a szüleiddel. Akkor nyugodtan beszéljétek meg ezt, nem kell azonnal a külföldben gondolkodni.

Itthon is meg lehet oldani a külön élést, miközben akkor találkoztok mégis, amikor csak akartok. Egy jó kommunikációval mindent a helyére tudtok tenni.

Sok sikert! )

tegnap 18:49
 6/17 anonim ***** válasza:
75%

"de a felfogásuk valahogy a 70es-80as években maradt"

Biztos, hogy nem. Ők a te korodban már rég önállóan éltek felnőttként és te 13 éves voltál.

Tettél valamit a cél érdekében? Előbb nézz körül, keress munkát, szállást, tedd meg a szükséges lépéseket, és akkor tájékozttasd őket, mert ahogy lejön a dolog, tev csak tervezgetsz, aztán nem lesz belőle semmi.

tegnap 19:02
 7/17 A kérdező kommentje:
Meglenne a munkahelyem és lenne hol laknom, ha nem lennének terveim akkor nem hoztam volna fel a dolgokat. 10 éve a cégükben dolgozok (családi vállalkozás), de az utobbi egy évben rájöttem hogy én nem ezt az életet akarom élni. Szeretnék valami újba kezdeni és ezt Németországba szeretném megtenni.
tegnap 19:36
 8/17 anonim ***** válasza:
57%

Akkor fixáld le munkahelyedet és szólj, de időben, ha nekik dolgozol, legyen idejük felvenni valakit.

Az a sejtésem, hogy azért nem akarják, hogy bárhova is menj, mert te nem kapsz annyi fizetést és/vagy nem rendesen vagy bejelentve. Ha mást vesznek fel, akkor az többe fog nekik kerülni és nem bármikor ugráltatható.

tegnap 19:40
 9/17 anonim ***** válasza:
32%
felőlem pirospacsizhattok, de a kérdező csak tervez, tervez és lóizét nem csinál ezen kívül.
tegnap 19:43
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

'ehet, hogy esetedben nem látják a szüleid, hogy önállóan jó döntéseket hozol, és félnek elengedni a kezed? '

Ez 25 alatt még érthető, de a kérdező 31 éves!

tegnap 19:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!