Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy tudnám ezt a helyzetet...

Hogy tudnám ezt a helyzetet megoldani? (többi lenn)

Figyelt kérdés
Anyám ötvenes korosztály, folyton mondogatja huszonkét éves létemre, legyen már párom, gyermekem. Mondtam már hogy egyiket sem szeretnék. Szerinte az életnek csak úgy van értelme, sőt muszáj egy társ aki majd gondomat viseli (összekeveri a bejárónővel, de nem mai korosztály, és vidéki). Kínomban már egy lány havert hazudtam barátnőnek, sőt bevallottam, hogy aromantikus vagyok. Erre kicsit csalódott volt, de utána erősködött hogy apám sem szereti őt, de nélküle nem lehettem volna a húgommal, ráadásul szeretem a gyerekeket.Igen, öt percig elviselem őket, dédelgetem, de az nem egy plüss, a gyermekvállalás többől áll. Köszönöm, nem szeretnék hajnalban kelni, vagy feláldozni a szabadidőmet rájuk pihenés helyett, ráadásul magától nem lesz gyerek. Már komolyan a meddőket irigylem, hogy van elfogadható okuk a társadalom számára. De ha akarnék gyereket sem maradnék egy szeretetlen kapcsolatban azért. Mit tudnék tenni? Gyakran tanulás közben csak ezért odahív magához, marha idegesítő. Lécci ne írja senki hogy álljak a sarkamra, már elmondtam anno százszor ahogy fent írtam, de arra is van válasza, egy idiótával nem lehet mit kezdeni.

2021. okt. 30. 13:56
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
A férfimeddőség dolgon gondolkodtam, de az egészségügyben dolgozik, nem tudom, hogy reagálna...
2021. okt. 30. 13:57
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Miért kell erről beszélgetni? 22 éves vagy, párkapcsolat nélkül, nem kell magyarázkodni. Majd lesz, ha úgy alakul, ha meg nem, akkor nem, egyik füleden be, a másikon ki a baszogatása.
2021. okt. 30. 14:15
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem nagyon tudsz mit csinálni,csak kitartóan magyarázni,hogy neked nem kell se kapcsolat, se gyerek.Esetleg cikkeket mutatni róla, hogy mit jelent aromantikusnak lenni. Elmagyarázni neki,hogy mi minden más lehet az élet értelme.

üdv:egy aromantikus aszexuális

2021. okt. 30. 14:19
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

háát elég komplikált. nincs sok opciód csak a következők:

- egyszerűen le*szarod amikor elkezdi ezeket. ha tanulás közben lehív és lemész és újra ezt kezdi következőre ne menj le . ezt addig csináld amíg rá nem jön arra hogy semmit nem ér el

- leülsz vele előre átgondolod és jó komoly érvekkel beszélsz vele tényleg olyanokkal amiket te sem tudnál megcáfolni, tudom írtad h ilyeneket ne írjunk de próbáld meg tényleg előre megtanult komoly beszédet mondani

(mivel 22 éves NAGYKORÚ vagy így ha téged tényleg ez ennyire brutálul zavar akkor költözz el kezdd el az életed.)

nagyon több lehetőség nincsen sajnos és ne hazudj pl.férfimeddőséget hidd el nagyon hamar lebuknál mert tuti hogy beszélne doktorokkal és hogy még az egézségügyben dolgozik az még jobban lebuktat

2021. okt. 30. 14:24
 5/13 A kérdező kommentje:

Próbáltam már vele százszor beszélni, tényleg csak azt értem el, hogy azt mondja, éljek boldogtalan házasságban (ahogy fent írtam).

Mostanában ezt csinálom, hogy ühümözök, aztán ennyi...

Ha elköltöznék, nyilván jönne látogatni vagy telefonálna...

2021. okt. 30. 15:05
 6/13 anonim ***** válasza:
85%
hát sajnos akkor nem maradt opció...
2021. okt. 30. 15:11
 7/13 anonim ***** válasza:
58%

Szerintem ez nem a társadalom nyomása, hanem anyukád nyomása.

Amúgy igaza van, de erre ráérsz még rájönni magad is. Nekem is csak 33 évesen született gyerekem. (persze akkor már azt kívántam, hogy bár 10 évvel korábban jött volna)

Ez van, majd alakítod a sorsodat, ahogy akarod. Anyáddal meg ne foglalkozz. Megváltoztatni nem tudod a gondolatait. Eltűröd vagy elköltözöl, ezek az opcióid.

2021. okt. 30. 16:51
 8/13 anonim ***** válasza:
Idövel csak megunja.
2021. okt. 30. 17:45
 9/13 A kérdező kommentje:
Remélem...
2021. okt. 31. 08:27
 10/13 A kérdező kommentje:
Esetleg megoldás lenne ha elmennénk család teraeutához? Ha csak én beszéltem vele nem vett komolyan, azóta azt hajtogatja, nosuljek meg csak a gyerek vállalásért.
2021. okt. 31. 08:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!