Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Aki párkapcsolatban él és az...

Aki párkapcsolatban él és az egyik szülőjét otthon ápolja, hogyan tudja úgy megoldani a helyzetet, hogy emiatt a párkapcsolatban ne legyen probléma esetleg veszekedés?

Figyelt kérdés
máj. 30. 19:32
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
87%

SEHOGY, ez nem megoldható.

A szülöhöz vagy hivatalos ápolót kell fogadni, vagy ha nagyon idös, megfelelö otthonban elhelyezni, a saját életét emiatt feladni nem szabad

máj. 30. 19:37
 2/30 anonim ***** válasza:
22%

Normális párt kell választani, ennyi az egész.

Ép lelkületű ember tudja, hogy mindenki szereti a szüleit és ha már felneveltek szeretetben, akkor megérdemlik, hogy idősen és betegen meg mi viseljük a gondjukat. Csak a pszichoták hagyják sorsukra a saját szüleiket.

És ép lelkű ember nem irigyli egy idős,beteg embertől a törődést.

Aki emiatt pampog azzak más probléma is van/lesz a kapcsolatban.

máj. 30. 19:38
 3/30 anonim ***** válasza:
17%
#1, Akkor az SNI vagy egyéb betegséggel élő (mozgás, látás,hallássérült, amputált stb) élő kisgyerekeket is otthonba vagy bentlakásos iskolába kell adni, mert nem szabad a szülőnek a saját életét feladni ezért?
máj. 30. 19:41
 4/30 anonim ***** válasza:
86%
3 - Más a gyerek, és más a szülő.
máj. 30. 19:44
 5/30 anonim ***** válasza:
78%
3-as: ha nem tudod, mi a különbség egy gyerek és egy szülö közt, akkor nagy a baj veled.
máj. 30. 19:46
 6/30 anonim ***** válasza:
11%
Miért, mi a különbség a szülő és a gyerek között?
máj. 30. 19:47
 7/30 anonim ***** válasza:
82%

A gyereket a szülő vállalta, a gyerek viszont nem kérte, hogy megszülessen.

De bizony, gyerek részére is vannak nappali intézmények.

máj. 30. 19:49
 8/30 anonim ***** válasza:
59%
#3-as: én az ilyen gyerek esetén megfontolnám, hogy intézetbe adjam-e, főleg ha van testvére
máj. 30. 19:53
 9/30 anonim ***** válasza:
18%

De a szülőnek sok mindent köszönhet az ember, érzelmileg, anyagilag és szellemileg is sokat tett érte.

A gyereket azért vállalja, hogy büszke lehessen rá, lássa felnőni, lássa a sikereit,szeretet kapjon tőle.

Egy SNI-gyerektől meg ezeket nem várhatja, feleslegesen feláldozza az életét.

máj. 30. 19:54
 10/30 anonim ***** válasza:
68%

3-as én veled vagyok.

Kérdező: Nehezen megoldható,és a fő kérdés az, hogy a párkapcsolat alapból milyen, mióta tart, enélkül is lenne konlfiktus, csak ez most felerősít minden mást stb.

Mert sok helyen ugye, ha péládul a nő szülőjét kell ápolni és amiatt, mert ő az anyjára/apjára kezd el több időt és törődést szánni (pl. odamegy fürdetni, mosni, takarítani, rendbetenni vagy h amár súlyos az eset egész éjszaklákat ott tölteni, akkor kezdődik általában otthon a pasinál, hogy ide miért nem főztél, miért nincs tiszta ingem, gatyám, miért nincs szex, hol is vagy pontosan, én nem vagyok már neked fontos? - azaz a beteges hule gyerekbe megyek át, mert anyuci nem engem ajnároz.

Vagy péládul oda kell költöztetni a mamát és bizony zavar a pisiszag, a rohadó hús szaga vagy egyebek és akkor meg mit van nekem itt az anyósom betegen....vagy éjszaka kiabál, jajgat és akkor meg nem tudok pihenni.

Szóval nagyon sokrétű lehet a probléma forrása és az időtényező a nem mindegy. Mert sokmindent ki lehet bírni és elviselni, h avan konkrét határidő vagy elképzelés, hogy mi lesz az a pont, amikor már ezt nem lehet tovább csinálni, mert akkor apárkapcsolat tényleg szétmegy és nem biztos, hogy azt akarja a pár.

Nálunk a testvérek ápolták pl. körforgóban a beteg szülőt, amjd eljött az a pillanat, amikor meghalt vagy amikor nem volt testvér vagy nem tudtak tovább maradni a gyerekek egyike se, akkor otthonkeresés és beköltözés. Ez utóbbiról tudni kell, hogy irdatlan nehéz helyet találni és sokba is kerül ám. Vannak kifejezetten kihalásos alapon működő otthonok, vagy várólistásak, vagy x milla beugróval. Vagy a világhaján van és vagy hát nem túl megbízható a hely.

A másik, ha valaki ápolási díjra megy, akkor nagyjából éhen is halhat, hiába az ápolt segélye, nyugdíja vagy akármije, ilyenkor a feszültség egyre nő a párban a pár másik felében.

De ápolót se könnyű fogani és olyan horror áron dolgoznak, és közben heti szinten hallani, hog ymit lopnak el vagy mit csinálnak az ápolttal, hogy hát negyon nem egyszerű találni valakit.

Ha a ti otthonotokban ápoljátok, akkor sajnos ki kell találni valami kompromisszumot és ez ilyen esetben csak a határidő lehet, hogy 2024 december 31-ig ápolom itthon a szülőmet, addigra segíts otthont keresni, ahova beveszik és utána kérlek segíts előteremteni a rávalót is. Addig bírjuk ki. Ha addig kíbirja szeret és oké lehet minden.

De az valóban nem elvárható, hogy sok-sok hónapig, évig így menjen az otthon ápolás, h amár most feszkó van belőle.

máj. 30. 20:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!