Az apa feljelnthet azért mert a gyereki nem akarják látni?
30: ok. Es mit tud csinalni az anyuka? Ha bortonbe menni nem akar, se a gyerekeit elengedi oda, ahova nem akarnak menni? Es teljesen mindegy, miert. Nem akarnak menni es kesz. 🤷♀️😉
Szemelyeskedes es a demagog valaszaidon kivul, erdemben erre, valami, van? 😈
31-es, látszik, hogy nagyon-nagyon járatlan vagy a témában, de kommentelni szeretsz, meg a szádat jártatni, de minek.
Ez nem személyeskedés (a szót se ismered), hanem a piros gomb villogtatása, figyelemfelkeltés, hogy Houston, baj van!
Anyuka fogjon egy nagyon jó ügyvédet, aki kiváló a családjogban, bizony, be kell izzítani pár gyerekpszichológust, ahol anyuka nélkül hallgatják meg a gyereket, hogy tényleg retteg-e az apjától, és ott gyorsan kiderül, hogy anyuka adta-e a szájába ezeket a szavakat.
Ha minden oké, készül egy szakvélemény, rohanni kell az ügyvédhez, és szóbeli megegyezések helyett hivatalos gyermekelhelyezést kell indítani, a gyerektartás felülvizsgálatával. Mindezekkel akár be is perelni apukát, mielőtt ő perli be az anyukát, sajnos jogosan.
Ez nagyon sok pénz, de ha semmit se mozdul anyuka, akkor el fogja vinni a gyereket az apuka.
Annyi még, hogy tudni kell, hogy a pszichológusi szakvéleményt az apuka megvétózhatja, mondván, hogy anyuka lefizette és azt írta le, amit kértek tőle.
Ilyenkor a bíróság elrendelheti egy új, független gyermekpszichológus másodvéleményét, ahol ugyanúgy köteles megjelenni az anyuka, a gyerekekkel együtt. Ott ugyanúgy anyuka nélkül fogják meghallgatni a gyerekeket egyesével, és ha egyezik a két szakvélemény, akkor nagyjából rendben van a dolog, de ha kicsit is eltér a gyerek reakciója, nyilatkozata, már megfingatják anyukát, és a dolog kimenetele is kétséges.
Ezért érdemes az ügyvéd javaslatára egyből olyan gyerekpszichológushoz menni, akit a bíróság is elismer. Ezt majd az ügyvéd tudja.
Mekkora prolik, az a nő úgy ügyvéd, ahogy én.
Ha nincs semmid papíron, csak az, hogy közös felügyeletet gyakoroltok, ill. nem fizetett gyerektartást (amit hajts be)., sajnos elviheti, mert az nem elég és az, hogy te tudod, hogy a gyerek nem akar menni.
Úgy, ahogy írták, pszichológus, ügyvéd.
Tehet lépést azügyben, hogy a felügyeleti idejét, jogát korlátozod, de amikor éppen megjelenne értük, ti pont "nem vagytok otthon", erőszakkal nem törhet rátok semmiképpen sem.
Ezt addig ki lehet játszani, amíg végére nem jársz.
Az ilyenek hamar eltűnnek, általában valami külső hatásra (itt az új barátnő) hirtelen fellángolnak egy kis időre.
A bírósági végzésben az áll, hogy közös a szülői felügyeleti jogunk. Kéthetente hétvégén elviheti a gyerekeket de csak akkor ha megfelelő körülményt tud nekik biztosítani.
De mivel éveken át nem érdekelte egyik gyereke sem így szinte idegennek minősül számukra.
És nem én adtam a gyerek szájába azt hogy menjenek vagy sem. A kissebik szeretné megismerni mert ő 1 éves volt amikor utoljára látta. A nagyobbik tudja hogyan viselkedett és miket tett ő 5 éves volt amikor utoljára látta.
Természetesen nem tiltom a gyerekeket el az apjuktól ez szabad döntés nekik.
Pszihológushoz jár a nagyobbik ebből az okból is kifolyólag illetve több inger is érte mostanában amivel nem tud egyedül megbirkózni.
Többször mondtam az apának, hogy jöjjön be de ő nem él ezzel a lehetőséggel. Mert ő el akarja vinni a gyerekeket és majd visszahozza ha ő úgy gondolja. Volt már rá példa, hogy elvitte őket a kissebbik akkor volt 10 hónapos és a megbeszélt 2 óra helyett 4 óra lett mert nem volt kedve visszahozni. És csaknazért hozta őket vissza mert mondtam neki, hogy akkor hívom a rendőröket.
Velem szemben többször lépett fel agresszívan és a nagyobbik gyerekemnek többször is mondta, hogy meg kellett volna engem ölnie mikor ott laktunk vele. Ajándéknak vesz nekem egy kötelet amire felakaszthatom magam stb... (Ezekről van hangfelvételem) Rendőrségen zaklatásért és gyerektartás elmulasztása miatt volt többszöri feljelentés és 180 óra közmunkát kapott, amin nem jelent meg. Az hogy ennek mi lett az eredménye azt nem tudom.
Így remélem elég információ hangzott el, hogy miért nem akar a nagyobbik menni vele bárhova is.
Számunkra lényegtelen ez már, ezeket majd az ügyvédnek mondd el, és természetesen vigyed a hangfelvételt is.
Leírtam, hogy mit csinálj. Ügyvéd nélkül nem fog menni.
"A bírósági végzésben az áll, hogy közös a szülői felügyeleti jogunk. Kéthetente hétvégén elviheti a gyerekeket de csak akkor ha megfelelő körülményt tud nekik biztosítani."
Ezt a kérdésnél is leírhattad volna, nincs a 4 oldal ötletelés.
Van érvényes bírósági végzés, viheti, akár akarod/akarják a gyerekek, akár nem.
Meg amúgy, ha most írod, hogy a kicsi akar menni, akkor nem a gyerekek nem akarnak menni, hanem csak az egyik. Ez is ellentmondásos információ volt részedről.
S akkor gyakorlatilag te nem adtad oda a kicsit, s emiatt te kerülhetsz bajba.
"Természetesen nem tiltom a gyerekeket el az apjuktól ez szabad döntés nekik"
Én már rég eltiltottam volna.
Itt nem arról van szó, hogy nem jöttetek ki jól,és bosszút állsz, hanem ez egy állat.
A kicsi nem ismeri az apját így néha menni akar néha nem. Eddig két alkalommal próbálkozott az apa, hogy jönne értük. Én annyit mondtam neki, hogy ha megvan az új végzés akkor asszerint viheti őket. Amíg ez nincs meg addig felügyelt kapcsolattartás van a családsegítő szolgálatnál. De oda nem akar jönni mert ő elvinni akarja őket.
Folyamatban van az ügy de még ennek nincs vége.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!