Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A legújabb trend szerint nem...

A legújabb trend szerint nem kell segíteni egy szülőnek, ha idős, egyedül van és beteg?

Figyelt kérdés

Sok helyen, itt is, olvasom, hogy ha a gyermek már felnőtt, nem kell, hogy törődjön a szülőjével.

Inkább teljesen le kell róla válni, sőt, jól megkritizálni azt, amit valaha tett és most tesz, a legjobb szándéka ellenére.

Jól van ez így?

jan. 14. 09:38
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/89 anonim ***** válasza:
74%

"Mirimarika a megértő, de őt persze lepontoztátok"

Mennyire rettentő szánalmas már, hogy szerencsétlennek kellett csinálnia egy kamu regisztrációt, hogy legalább önmagával egyetérthessen... :D:D:D

jan. 16. 09:29
 72/89 anonim ***** válasza:
67%

#72 Igen tudom, az a pszichológiai eset, aki annyira nem tud elszakadni a saját álláspontjától, hogy ugyanazt a "gonosz" renitenst vizionálja az EGYETLEN ellentmondó hozzászóló mögé. És véletlenül sem létezik a jelenség, hogy egy személy több felhasználóval rendelkezik és a saját kérdésére válaszol :)

Itt is érdekes, hogy a kérdező kap 7 oldalnyi választ, de ő érdekes módon csak azzal az egy válaszolóval ért egyet aki gyanúsan ugyanazokat a szavakat használja, mint ő :)

jan. 16. 10:31
 73/89 anonim ***** válasza:
22%

#78 "Csakhogy én nem mondtam sehol, hogy "hülyevaaaagy". :)"

Dehogynem, hiszen te magad írtad, hogy óvodás szinten a "hülye vagy" érvelésedre "te vagy a hülye" érveléssel éltem.

"Csak példának hoztam fel, te meg ráharaptál, mert pont a te szited lenne. :)))"

Tehát továbbra is igazam van: nem tudsz hozzászólni érdemben egy témához, de mégis kényszeresen oda kell böfögnöd valamit. Hiszen ez a te "szited"

jan. 16. 10:58
 74/89 anonim ***** válasza:
45%

"Dehogynem, hiszen te magad írtad, hogy óvodás szinten a "hülye vagy" érvelésedre "te vagy a hülye" érveléssel éltem."

Grat, sikerült alulmúlnod magad. Hajlandó vagy hazudni is.

1. Ez nem érvelés volt, hanem megállapítás. (Érvelni valami mellett szoktak érdemi vitánál. Mi nem vitázunk. Te acsarkodsz, mert nem teszik a váleményem, én meg csak reagálok).

2. Konkrátan sehol sem írtam, hogy hülye vagy, hanem pszichológiai eset, amit tökéletesen igazolsz is a további kommunikációddal. Ezt dobtad vissza óvodás módon rám.

Most próbálod csűrni csavarni, hisz mindig tied kell hogy legyen az utolsó szó és mindig neked van "igazad". :)

Kár, hogy az előzmények ott vannak. Esetleg próbáld töröltetni, hogy kifelé legalább úgy nézzen ki, mintha valóban igazad lenne. Apropó, értelmes embernek véleménye van. Arrogánsnak igaza. ;-)

A végére pedig a klasszikus, kössünk bele az elgépelésbe, ha máshoz kicsik vagyunk. :DDD

Továbbiakban nem válaszolok, egyrészt értelmetlen, másrészt unalmas és időm sincs.

Azért írhatsz, legalább megmosolyogtatsz. Délután ígérem, hogy visszanézek.

jan. 16. 11:34
 75/89 anonim ***** válasza:
72%
Kérdező, tulajdonképpen mi célból írtad ki ezt a kérdést? Azt kérdezted, hogy "jól van ez így?" és aki kifejtette és érvekkel alátámasztotta, hogy szerinte mikor és miért van ez így jól, azt undorítónak nevezed. Mi értelme ilyen hozzáállással kérdést feltenni? Őszintén érdekel.
jan. 16. 11:44
 76/89 anonim ***** válasza:
69%

Kérdező, te a szomszéd vagy, tehát nem tudod megítélni teljesen reálisan a helyzetet, fingod nincs milyen négy fal között a kapcsolatuk, az egyik fél szemszögét ismered. Sőt, én azt mondom, hogy ha meghallgatnád mind a két felet, se tudnád 100% pontossággal megítélni a helyzetet, mert mind a két félnek lesz olyan, amit nem mond el, máshogy mond. Akár tudatos hazugsággal/elhallgatással, akár máshogy emlékezik, akár szégyell valamit a múltból, és azt tudatosan/nem tudatosan elhallgatja.

A teljes igazságot soha nem fogod ismerni, de még az érintettek sem, mert akkor a másik felet is meg kéne érteni, meg saját magát is. Csak az érintett közelebb van a valósághoz, mert ő viszont a másik felet a saját szemszögéből látja, és nem pedig úgy, hogy egy sértődött valaki meséli el.

Másrészt nem nem várható el a gondoskodás/segítség. Pláne nem gondolatolvasással.

Saját példákat hozok.

Anyámnak úgy istenigazából nincsen hobbija, se szociális élete munkán kívül. Ő akkor beszélget emberekkel a faluban, ha bevásárolni megy, ezért naponta intézi kisebb adagokban a bevásárlást. Egyszer volt egy műtéte, amiatt kiesett a munkából, egy hónapig nem volt javasolt az, hogy nehezet cipeljen. Ekkor még otthon éltem, legalábbis szünetekben, kocsi nincs, anyám nem biciklizhet a műtét miatt. Felajánlottam, hogy intézem a bevásárlást. Nem, az nem jó, hát hogy fog ő beszélgetni, ő megy bevásárolni, és majd szól, hogy menjek vele, ha úgy megy, hogy nehéz cuccokat kell vinni, és majd én cipelem. Oké. Erre anyám a boltba kitalálta, hogy a három kiló kenyér meg a két liter tej és egyéb dolgok mellé vegyünk már HÁROM két literes szörpöt(a fater rá volt függve, mondjuk egy nap alatt nem fogyott volna el ennyi, de lehet úgy volt vele, hogy ne kelljen sokszor hívnia), meg még 3 liter üdítőt. Ami 14 kiló cucc nagyjából alsóhangon, amit cipeljek, ráadásul a rövid fülű szatyrait hozta, amit vállra se lehet akasztani, hogy egyszerűbb legyen, és hazamenni meg 20-30 perc gyalog. Anyám tök jól szórakozott rajtam egész úton, én meg ha már poénkodunk, gondoltam fokozom a viccet erősen ironikus panaszkodással. De hogy annyira ironikus vagyok, hogy nincs ismerősöm, akinek ne esne le, hogy az a panaszkodás IRÓNIA, VICC, még az autista szobatársamnak is leesik, ha ironizálok, pedig ő aztán tényleg nem érti. Abban a helyzetben szerintem anyámnak is leesett, hogy én is poénkodok, nevetett rajta, meg ilyenek. Oké, hazacipeltem a 14+ kilós bevásárlást, anyámmal megdumáltuk, hogy legközelebb viszek hátizsákot, meg vállra akasztható szatyrot, majd szól, ha megint kell cipelni.

SOHA többet nem szólt. Nagymamám volt szomszédja segített neki (pali csak mamámmal beszélgetett, aztán mamám halála után rátapadt anyámra, hogy legyen kivel dumálni) Amint lehetett, az első vitánál a fejemhez vágta, hogy én nem segítettem neki, és azóta is felhánytorgatja minden kbszott vitánál. Én mindig megmondom neki, hogy de basszus, megbeszéltük, hogy ha kell segítség, akkor szólsz, nem szóltál, a te hülyeséged volt, hogy így alakult. ÉS rendre az a válasz, hogy magamtól kellett volna látni.

De mit kellett volna csinálni? Helyette ne menjek el, mert akkor hogy fog ő beszélgetni, meg amúgy is, nem adott pénzt bevásárlásra, mert ő akarta intézni, zsebpénzt meg akkor kaptam ha koliba voltam, és azt mindig visszakérte, akkor volt az első diákmelóm, még az se opció, hogy elbiciklizek egyedül és a fizetésemből kifizetem, ugyanis nem kaptam még meg az eslő fizum. Én hajnali 4-kor munka előtt nem megyek boltba, mint ő, mert hű de fun dumálni a pékségben, amikor senki nincs még ott, ne is várja, hogy ezért én felkeljek háromkor, mint ő. Hétköznap akkor ment bevásárolni, amikor még dolgoztam. Hétvégén meg akkor, amikor még aludtam, ugyanis hajnali 4 és 9 közt letudta.

Mindenki másnak meg elpanaszkodta, hogy nem segítek, külső szemlélőnek ez úgy fog tűnni, hogy egyszer segítettem, akkor is panaszkodtam. Az én szemszögemből meg ez úgy néz ki, hogy megbeszéltük, hogy szól, nem szólt.

jan. 16. 13:46
 77/89 A kérdező kommentje:

Ha valaki segítségre szorul a környezetemben, nem kezdem el vizsgálgatni, hogy milyen ember, milyen a kapcsolata a gyermekeivel stb. stb. Egyszerűen segítek.

A következőket tettem: átmentem a szomszédhoz, akinek el van törve a jobb karja (meg fog gyógyulni, tehát NEM szorul a gyereke tartós segítségére). Kiporszívóztam nála, a port ő is le tudja bal kézzel törölni. Átvettem és elraktam az élelmiszer-szállítmányokat, megmelegítettem az ebédjét, kivittem a kukát, miután kiürítette a szolgáltató, bevittem.

Magamnak is jó érzés volt, hogy tudtam rajta segíteni.

Az önkormányzat nem küldött segítséget, mert van gyereke, aki nem is messze lakik tőle.

Fizetett segítséget képtelenség volt szerezni, hiába akart, és meg is tudta volna fizetni.

A következő tanulságokat szűrtem le:

1. Életemben először nyugtatott meg az a tudat, hogy nincs gyerekem.

2. Megértettem, hogy a jelenlegi kormány miért uralkodik ennyi ideje. Mert sajnos az emberek mindig az erősebb pártján állnak (jelen esetben a nem segítő gyermekén).

3. A vagyonomat állatokra fogom hagyni, illetve az őket gondozó szervezetekre. Az állatok megérdemlik.

4. Ezt a honlapot úgy fogom olvasni a jövőben, hogy -- tisztelet a kivételnek -- kegyetlen emberek gyülekezete, akik csak gyűlölködni tudnak, a közölt tényeket pedig nem is veszik figyelembe. Csak üthessenek a másikon.

5. Részemről befejeztem. Megvan a véleményem.

82-esnek külön: ha valaki segítségre szorul, nem elemezgetem a gyermekével való kapcsolatát.

Ha esetleg nem jó a kapcsolat, akkor minek járogat haza a fia? Na, minek, ha még a kukát sem viszi ki a törött karú szűlője helyett? Ja, hogy örökölni akar. Aha!

A te eseted egyáltalán nem hasonlít az általam felhozotthoz.

De mód volt rá, hogy panaszkodj az anyádra, mint itt annyian.

jan. 17. 06:11
 78/89 anonim ***** válasza:
72%

#83 A 82-es vagyok.

Nem azt mondtam, hogy elemezgesd a gyerekével való kapcsolatát, amikor segítesz. Annak segítesz, akinek akarsz, le van szrva. Azt mondtam, hogy mivel nem tudsz mindent, ezért nem tudod, hogy milyen valójában a helyzet, semmi jogod nincs ítélkezni a fia felett.

"Ha esetleg nem jó a kapcsolat, akkor minek járogat haza a fia?"

Egy csomóan lelkibetegek a fertelmes szüleiktől, és nem tudják megvágni a kapcsolatot, és azt mantrázzák, hogy de "csak az anyám/apám", aztán még negyvenplusszosan is azon vetyeng, hogy de az anyja mit fog szólni.

"A te eseted egyáltalán nem hasonlít az általam felhozotthoz."

Nem tudhatod. Ahogy írtam, nem tudsz mindent.

jan. 17. 13:04
 79/89 anonim ***** válasza:
59%

"Ha valaki segítségre szorul a környezetemben, nem kezdem el vizsgálgatni, hogy milyen ember, milyen a kapcsolata a gyermekeivel stb. stb. Egyszerűen segítek."

Már az első mondatodban hazudsz, hiszen eddig végig azt bizonygattad, hogy az illető a szar ember és micsoda csodálatos kapcsolata kellene legyen az anyjával.

"A következőket tettem: átmentem a szomszédhoz, akinek el van törve a jobb karja"

Jobb kar töréssel nem vagy mozgásképtelen, ott van a másik kezed amivel pont meg tudsz bármit csinálni.

"Kiporszívóztam nála, a port ő is le tudja bal kézzel törölni."

Eddig azon visongattál, hogy legalább a port letörölhette volna a gyerek, most azt írod ezt maga is meg tudja tenni az anyuka, akkor miről beszélsz? :D

"Átvettem és elraktam az élelmiszer-szállítmányokat, megmelegítettem az ebédjét, kivittem a kukát, miután kiürítette a szolgáltató, bevittem."

Ez szintén megoldható, vagy pár napig/hétig kihagyható munka. Tehát látszat munkát végeztél, hogy elmondhasd a szemét köcsög gyerek mekkora szemét, mert nem csinálta meg azt amit a szülő maga is meg tud, vagy éppen ráér elvégezni.

jan. 17. 13:51
 80/89 anonim ***** válasza:
47%

A következő tanulságokat szűrtem le:

1. Örülök, hogy ilyen embernek nincsen gyereke.

2. Valahol zseniális, hogy még ebben is sikerült belekeverni a politikát.

3. Másra nem is tudod, ha nincs senkid.

4. Igazad van, valóban csak gyűlölködsz, elhordasz ismerőst, ismeretlent minden szarnak, miközben arra nem veszed a fáradtságot, hogy egyáltalán elolvasd a válaszokat és értelmezd őket.

5. Azt látjuk, hiszen a kérdésed sem kérdés, hanem szimpla vélemény nyilvánítás és mindent annak megfelelően ferdítesz, hogy a véleményedhez illeszkedjen.

"De mód volt rá, hogy panaszkodj az anyádra, mint itt annyian."

Wow... Egész végig nyomod az álszent dumát, majd a végén azért csak odaszúrsz rosszindulatúan. Ezzel is minősítve saját magad.

jan. 17. 13:56
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!