Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan vegyem rá anyukámat,...

Hogyan vegyem rá anyukámat, hogy elengedjen egyedül Budapestre?

Figyelt kérdés

17,5 éves fiú vagyok, egy lány barátomnál szeretném tölteni a szilvesztert, és még pár napot. 250km-re lakok Budapesttől,vonattal szeretnék felmenni. A lányt már egy éve ismerem, és már találkoztunk is,de bármikor felvetem édesanyámnak a kérdést, hogy elmehetek-e a válasza mindig az, hogy: "még túl fiatal vagy", "Budapest veszélyes" stb...

A mai nap megkérdeztem és azt mondta, hogy az egyedüli módja hogy elengedjen az az, hogy megadom neki a lány elérhetőségét, és a lány szüleiét is (Amit nem kifejezetten szereték)

Nektek mi erről a véleményetek, mit tudnátok javasolni.

A válaszokat előre is köszönöm!

tegnap 23:25
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Mert mibe telik megadni az elérhetőségeiket? Szerintem ez korrekt. Kommunikálni azért legyenek képesek, ha már náluk akarsz lenni. Nem vagy felnőtt még.
tegnap 23:30
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is korrekt anyukád feltétele
tegnap 23:31
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Mért nem szeretnéd? A legmagától értetődőbb, hogy egy gyerek megadja annak a helynek a telefonját, ahol lesz. Örülj neki, hogy ilyen feltétellel elenged. Ő felelős érted.
tegnap 23:32
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Sztm is így korrekt.
ma 03:09
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen rendben lévő kérés anyukád részéről.
ma 06:13
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Anyukád kérése teljesen rendben van. Gyerek vagy, tudnia kell hol leszel, én előtte a szülőkkel is beszélnék.

De akkor is max szilveszterre engednélek el, elsején miután kicsit pihentél irány haza.

Mi az hogy szilveszter meg pár nap? Ez pontosan mit fed? Hol lennél, kivel és legfőképp miért? A lány hány éves? A szülei helyében tuti nem örülnék, ha napokig ott lenne egy idegen fiú.

ma 07:19
 7/13 anonim ***** válasza:
80%
Az alap, hogy beszélek a szüleivel, mielőtt ottalszik a kamasz gyerekem bárhol. Ez a te érdekedet szolgálja, ugyanis téged elvakít a lila köd meg az éretlen gyerek-agyad, anyukád meg próbálja megakadályozni, hogy eladjanak a szervkereskedőknek.
ma 08:56
 8/13 anonim ***** válasza:

"egyedüli módja hogy elengedjen az az, hogy megadom neki a lány elérhetőségét, és a lány szüleiét is (Amit nem kifejezetten szereték)"

Miért nem szeretnéd??? Valami miatt neccesek? Van valami rejtegetnivaló dolog anyukád elől? Ha kiderülne róluk valami akkor nem engednének el? Felelőtlen, piás szülők? Drogos a "kislány"? Ha valami gáz van velük, te is jobban jársz, ha nem mész oda, akármennyire is szeretnél. Ha meg nincs velük semmi baj, akkor tök alap, hogy megadod a számukat anyukádnak, hogy tudja merre, hol keresse a saját gyerekét, ha valami baj van. És ha ilyen feltételekkel elenged anyukád, hogy tudja hol keressen, még legyél hálás is neki és köszönd meg, hogy megbízik benned. Alap, hogy megadod az elérhetőségeiket. Adott esetben a te életed is múlhat rajta vészhelyzetben.

ma 09:49
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Ismerős gyereke így bukott bele a sztoriba, mert kiderült, hogy a vendéglátó szülők nem is tudtak a saját gyerekük által szervezett náluk alvós összejövetelről, így viszont már nem is engedélyezték.
ma 10:06
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Én 20 évesen is elmondom a szüleimnek ha messzire utazok valakihez. Igenis bármi történhet és nem árt ha legalább anyáék tudják merre induljanak ha baj van.

Teljesen korrekt kérés a szüleidtől, hiába vagy majdnem 18, gyerek vagy még akkor is. A lányt 1 éve ismered “ÉS MÁR TALÁLKOZTATOK IS” nekem ebből azért az jön le, hogy nem túl szoros a barátság, a szüleid számára meg kb vadidegen ezek szerint, teljesen érthetőek az aggályok

ma 10:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!