A legújabb trend szerint nem kell segíteni egy szülőnek, ha idős, egyedül van és beteg?
Sok helyen, itt is, olvasom, hogy ha a gyermek már felnőtt, nem kell, hogy törődjön a szülőjével.
Inkább teljesen le kell róla válni, sőt, jól megkritizálni azt, amit valaha tett és most tesz, a legjobb szándéka ellenére.
Jól van ez így?
15-ös: bántalmazásról, alkoholizálásról, odaköltözésről szó sincs. Nem is írtam ilyet. Normális szülő.
16-os: toxic anyáról szó sincs. Nagyon rendes életvitelű, és mindent megtesz a gyermekéért.
Nem a szélsőségekről beszélek, hanem művelt szülőkről, művelt gyermekről, normális életvitelről, és a pszichológiai olvasmányok által felvett magatartásról, hogy nem kell törődni a szülőkkel akkor sem, ha betegek. Ezekre az olvasmányokra való hivatkozásról.
Többet segít egy futár, mint az illető saját gyermeke.
17-es: akiről beszélek, csak akkor várta volna el a segítséget, amikor a gyermeke éppen hazalátogatott. De meg sem kérdezte, hogy például nem kell-e letörölni a port a szobájában, amire jelenleg képtelen.
Nem évek hosszú során történő segítésről van szó. Egyáltalán nem.
Én mostanában itt azt olvasom inkább, hogy egyesek szerint minden szülő tiszteletet érdemel és mindenáron segíteni kell, nem számít, hogy egész életében leszarta a gyereket, molesztálta, verte stb.
Hidd el, az a szülő, aki jó szülő volt, annak szó nélkül és pláne gyakorikerdesek.hu posztok nélkül segítenek a gyerekei, ha rászorul, kevés kivétellel.
19, ez az eseteknek az 1%-a mondjuk.
A valósagban meg csak a szülő hiszi, hogy jó szülője volt a gyereknek. Az, hogy ad neki enni meg vesz ruhát, nem jo szülőseg.
A szeretet, lelki támogatás, közös minöségi idő, meghallgatás, bátorítás, ettől lesz valaki jó szülő az alapok megadásán túl.
Az én anyámnak pl. soha egy jó szava nem vt hozzám, csak a cseszegetes, bántas ment, megis azt hiszi, ő mindent megtett és jó szülö volt, mert felnevelt.
Ugyan már! Az anyósomtól 10szer annyi szeretetet kaptam, neki hamarabb segítenék, mint a saját anyámnak.
Ez, amit te leírsz, nem igaz.
Adott a rendes, dolgos, tiszta, karrierépítő anyám, aki minden túlórát vállalt, hogy jusson nekem külön foglalkozásokra, nyelvórára és nyári táborra. Így sok pénzt költött a jövőmre, kora reggeltől este 8-9-ig nem is találkoztunk. Hétvégén a nagyszülők jöttek, nyáron hetekre kiköltöztem a mamáékhoz, oda jött 2 hetente egy délután meglátogatni.
Ahogy nőttem, egyre több dolgom lett volna otthon, de semmi nem volt elég jó, mindent elismételt utánam (újra mosogatta a tányérokat) és közben panaszkodott, hogy minek hagyta, hogy csináljam, megint neki van ezzel is dolga ...
Évek alatt elérte, hogy egy tűt nem teszek arrébb nála, mert 1000% rosszul csinálom azt is. Amikor majd nem bírja a kertet csinálni vagy megfőzni magának, akkor vajon megfelelne neki, amit én csinálok? Biztos, hogy csak kritikát kapnék. Házhoz meg nem megyek a pofonért. Marad az, hogy az sündöröghet körülötte, akivel a gyerekkoromat töltötte helyettem.
Ez nem igaz. Bár minden gyereknek olyan sorsa lett volna, mint a szóban forgónak. Csak az utóbbi időben a könyvek hatása alá került. Ráadásul nagyon önző ezek szerint. A saját problémáit közli, megbeszéli, elpanaszolja, de meg sem kérdezi, hogy hogy van az öreg szülője.
Szerintetek mindig mindenben csak a szülő lehet hibás? Ez borzasztó. És kegyetlen.
Ráadásul nem is igaz. Egy ember ha szülő lesz, azonnal bűnös lesz, a gyereke meg szent. Aztán ha a gyerek lesz szülő, ő lesz a bűnös, és az unoka lesz a szent. Stb. stb. Roppant igazságtalan.
Miért feltételezitek, hogy a szülő rossz volt? Kapásból ezt írjátok. Borzasztó.
Bár minden gyerek annyit kapott volna, mint a szóban forgó. Saját maga is elmondja ezt, mégsem törődik a szülőjével.
Talán az lehet a baj, hogy a szülő nagyon erős, mindent elbír, és fel sem tételezi róla, hogy egy életben egyszer ő szorul segítségre?
Azt hiszem, ez lehet a probléma.
Kérdező, elég nyilvánvaló, hogy magadról ömlengsz.
Megkérted a gyerekedet, hogy vásároljon be? Vagy csak vártad, hogy magától eszébe jut?
Valami elszúródott a kapcsolatotokban, ez tény.
Nem, nem az újságban olvasott össze mindent, hogy a "szülőt nem kell pátyolgatni" Ilyet nem irkálnak. De a szülő se várja el, hogy - miközben a lábára nem bír ráállni és elmenni vásárolni -, a gyereke törölgesse le a nippjeiról a szart.
Nem mindegy, hogy poros vagy nem poros? Ez mióta elvárás?
Az igen, hogy lapátolja el legalább a kiskapuig a havat, mielőtt az idős ember elcsúszik és nyakát szegi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!