Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A legújabb trend szerint nem...

A legújabb trend szerint nem kell segíteni egy szülőnek, ha idős, egyedül van és beteg?

Figyelt kérdés

Sok helyen, itt is, olvasom, hogy ha a gyermek már felnőtt, nem kell, hogy törődjön a szülőjével.

Inkább teljesen le kell róla válni, sőt, jól megkritizálni azt, amit valaha tett és most tesz, a legjobb szándéka ellenére.

Jól van ez így?

tegnap 09:38
1 2 3 4 5
 21/47 A kérdező kommentje:
12-es: akiről beszélek, soha nem volt verve, soha nem volt bántalmazva, amit egyáltalán meg lehetett neki tanítani, mindent megkapott.
tegnap 12:47
 22/47 A kérdező kommentje:

15-ös: bántalmazásról, alkoholizálásról, odaköltözésről szó sincs. Nem is írtam ilyet. Normális szülő.

16-os: toxic anyáról szó sincs. Nagyon rendes életvitelű, és mindent megtesz a gyermekéért.

Nem a szélsőségekről beszélek, hanem művelt szülőkről, művelt gyermekről, normális életvitelről, és a pszichológiai olvasmányok által felvett magatartásról, hogy nem kell törődni a szülőkkel akkor sem, ha betegek. Ezekre az olvasmányokra való hivatkozásról.

Többet segít egy futár, mint az illető saját gyermeke.

tegnap 12:51
 23/47 A kérdező kommentje:

17-es: akiről beszélek, csak akkor várta volna el a segítséget, amikor a gyermeke éppen hazalátogatott. De meg sem kérdezte, hogy például nem kell-e letörölni a port a szobájában, amire jelenleg képtelen.

Nem évek hosszú során történő segítésről van szó. Egyáltalán nem.

tegnap 12:53
 24/47 anonim ***** válasza:
93%

Én mostanában itt azt olvasom inkább, hogy egyesek szerint minden szülő tiszteletet érdemel és mindenáron segíteni kell, nem számít, hogy egész életében leszarta a gyereket, molesztálta, verte stb.

Hidd el, az a szülő, aki jó szülő volt, annak szó nélkül és pláne gyakorikerdesek.hu posztok nélkül segítenek a gyerekei, ha rászorul, kevés kivétellel.

tegnap 12:58
 25/47 anonim ***** válasza:
93%

19, ez az eseteknek az 1%-a mondjuk.

A valósagban meg csak a szülő hiszi, hogy jó szülője volt a gyereknek. Az, hogy ad neki enni meg vesz ruhát, nem jo szülőseg.

A szeretet, lelki támogatás, közös minöségi idő, meghallgatás, bátorítás, ettől lesz valaki jó szülő az alapok megadásán túl.

Az én anyámnak pl. soha egy jó szava nem vt hozzám, csak a cseszegetes, bántas ment, megis azt hiszi, ő mindent megtett és jó szülö volt, mert felnevelt.

Ugyan már! Az anyósomtól 10szer annyi szeretetet kaptam, neki hamarabb segítenék, mint a saját anyámnak.

Ez, amit te leírsz, nem igaz.

tegnap 13:00
 26/47 anonim ***** válasza:
95%

Adott a rendes, dolgos, tiszta, karrierépítő anyám, aki minden túlórát vállalt, hogy jusson nekem külön foglalkozásokra, nyelvórára és nyári táborra. Így sok pénzt költött a jövőmre, kora reggeltől este 8-9-ig nem is találkoztunk. Hétvégén a nagyszülők jöttek, nyáron hetekre kiköltöztem a mamáékhoz, oda jött 2 hetente egy délután meglátogatni.

Ahogy nőttem, egyre több dolgom lett volna otthon, de semmi nem volt elég jó, mindent elismételt utánam (újra mosogatta a tányérokat) és közben panaszkodott, hogy minek hagyta, hogy csináljam, megint neki van ezzel is dolga ...

Évek alatt elérte, hogy egy tűt nem teszek arrébb nála, mert 1000% rosszul csinálom azt is. Amikor majd nem bírja a kertet csinálni vagy megfőzni magának, akkor vajon megfelelne neki, amit én csinálok? Biztos, hogy csak kritikát kapnék. Házhoz meg nem megyek a pofonért. Marad az, hogy az sündöröghet körülötte, akivel a gyerekkoromat töltötte helyettem.

tegnap 13:02
 27/47 A kérdező kommentje:

Ez nem igaz. Bár minden gyereknek olyan sorsa lett volna, mint a szóban forgónak. Csak az utóbbi időben a könyvek hatása alá került. Ráadásul nagyon önző ezek szerint. A saját problémáit közli, megbeszéli, elpanaszolja, de meg sem kérdezi, hogy hogy van az öreg szülője.

Szerintetek mindig mindenben csak a szülő lehet hibás? Ez borzasztó. És kegyetlen.

Ráadásul nem is igaz. Egy ember ha szülő lesz, azonnal bűnös lesz, a gyereke meg szent. Aztán ha a gyerek lesz szülő, ő lesz a bűnös, és az unoka lesz a szent. Stb. stb. Roppant igazságtalan.

Miért feltételezitek, hogy a szülő rossz volt? Kapásból ezt írjátok. Borzasztó.

tegnap 13:02
 28/47 A kérdező kommentje:

Bár minden gyerek annyit kapott volna, mint a szóban forgó. Saját maga is elmondja ezt, mégsem törődik a szülőjével.

Talán az lehet a baj, hogy a szülő nagyon erős, mindent elbír, és fel sem tételezi róla, hogy egy életben egyszer ő szorul segítségre?

Azt hiszem, ez lehet a probléma.

tegnap 13:06
 29/47 anonim ***** válasza:
80%
Kérdező, lehet, te úgy láttad, hogy mindent megtettek a gyerekért, de honnan tudod, mi volt a négy fal között? Lehallgattad őket, mint A mások élete c. filmben? Honnan tudod, hogy ugyan kifizettek a gyereknek mindent is, evvel áthárítva a másra a felelősséget és onnantól úgy érezték, hogy olyan destruktívan viselkedhetnek a gyerekkel, ahogy akarnak? Onnantól már nem kell embernek nézni a gyereket, "mert mindent megtett érte", ami egyenlő avval, hogy amit pénzen lehet, megvett neki és szerinte onnantól már kuss a neve a kölyöknek. Ilyenkor is van, hogy elfordulnak a szülőtől a gyerekek később, hiába kapott meg mindent, amit pénzen lehet.
tegnap 13:30
 30/47 anonim ***** válasza:
92%

Kérdező, elég nyilvánvaló, hogy magadról ömlengsz.

Megkérted a gyerekedet, hogy vásároljon be? Vagy csak vártad, hogy magától eszébe jut?

Valami elszúródott a kapcsolatotokban, ez tény.

Nem, nem az újságban olvasott össze mindent, hogy a "szülőt nem kell pátyolgatni" Ilyet nem irkálnak. De a szülő se várja el, hogy - miközben a lábára nem bír ráállni és elmenni vásárolni -, a gyereke törölgesse le a nippjeiról a szart.

Nem mindegy, hogy poros vagy nem poros? Ez mióta elvárás?

Az igen, hogy lapátolja el legalább a kiskapuig a havat, mielőtt az idős ember elcsúszik és nyakát szegi.

tegnap 13:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!