A legújabb trend szerint nem kell segíteni egy szülőnek, ha idős, egyedül van és beteg?
Sok helyen, itt is, olvasom, hogy ha a gyermek már felnőtt, nem kell, hogy törődjön a szülőjével.
Inkább teljesen le kell róla válni, sőt, jól megkritizálni azt, amit valaha tett és most tesz, a legjobb szándéka ellenére.
Jól van ez így?
Az exem gazdag családban nőtt fel, 2 gyerek, mintaszülők, mindent megkapott. Jó volt a kapcsolat a szülőkkel. Vagyis inkább ez látszódott kívülről, amikor elkezdett nálam aludni, akkor nem egyszer arra keltem, hogy rémálmai vannak. Hónapok teltek el (majdnem egy év), mire kiderült miért.
A mintacsaládban apuka verte anyukát és a két gyereket, ügyes volt, mert csak ott kaptak, ahol nem látszott, mert puha rész vagy ruha alatt volt. Az exem akkor volt majdnem 30 éves férfi, soha egy hosszabb kapcsolata nem volt előttem és egyetlen olyan gyerekkori családi élménye nem volt, ami nem arról szólt, hogy vagy őt verték vagy nézhette, hogy az öccsét/ anyját verik. Felnőttként nem tartotta sem ő, sem a testvére a kapcsolatot a szüleivel. Az anyja nem akarta ott hagyni a férjét, azóta csak az apja van. Gondolom, a sok pletykafészek róla és a tesóról is lehúzza a keresztvizet, hogy az apjuk felé sem néznek.
2 évig voltam az exemmel, annyi pozitívuma volt a kapcsolatnak, hogy elértem, hogy menjen terápiára, igaz az sem a kapcsolat alatt, mert akkor kézzel-lábbal tiltakozott ellene, évekkel később, miután külföldre ment akkor kezdett 35+-osan terápiára járni, és most 41 évesen végre van egy olyan kapcsolata, ami évek óta tart és gyereket is mert végre vállalni.
Ha valaki bántalmazó szülőkkel nőtt fel, akkor nyilván nem szívesen segít nekik felnőttként, és szerintem ilyen esetben ez a normális, hogy nem vagy köteles gondoskodni azokról, akik ártottak neked. Ehhez hozzáteszem, hogy jó szándékkal is lehet valaki bántalmazó, attól még a trauma ugyanúgy megtörténik és semmi baj nincs azzal, ha nem tudsz megbocsátani.
Ha meg szeretetben nő fel az ember, akkor többnyire ösztönösen megvan benne az igény, hogy gondoskodjon azokról a családtagjairól, akik önmagukról nem tudnak.
Ez nem trend, hanem annak a függvénye, hogy milyen körülmények között növünk fel. Ha mégis úgy érzed, hogy "trend", annak valószínű az az oka, hogy a környezetedben sok olyan ember él, aki felismerte, hogy bántalmazták/bántalmazzák őt, és szeretne elhatárolódni azoktól, akik ezért felelősek.
Családjogi törvény/ szülőtartás, támogatás
Ahol elvárás van, ott szeretet nincs.
Sok ember 0 önismerettel vállal gyereket, a tudatosság minimálisan sem jellemző rájuk.
És mire megöregednek a gyerekeikre mutogatnak.
Öngondoskodás, sajnos a többség hírből sem ismeri ezt, ellenben mindenre is hitelt vesz fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!