Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak ha a szüleim...

Mit csináljak ha a szüleim sosem nem főznek?

Figyelt kérdés
Konkrétan heti egyszer egszer csinálnak valami kaját pl túrós tésztát, többi nap pedig kenyeret eszek sonkával vagy szalonnaval, és konkrétan reggelire is ezt eszem és iskolaban is. Már kezdem unni kissé. Nem azért nem főznek mert nincs pénzünk hanem azért mert nincs kedvük, lusták és ezt meg is mondják. Én pedig szinte állandóan éhes vagyok mert nincs itthon kenyeren kívül semmi
tegnapelőtt 19:21
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/154 anonim ***** válasza:
78%

48, kérdező. Az csak egy dolog.

A felnőtt élet nem csak abból áll...

tegnapelőtt 21:32
 52/154 anonim ***** válasza:
30%

"képes vagy te is fözni,"

Ahhoz bevásárolni is kéne.

A sonka, szalonna, felvágott és minden feldolgozott, füstölt húsipari termék nagyon egészségtelen.

Nehogy már a gyereknek kelljen bevásárolni és főzni.

tegnapelőtt 21:32
 53/154 anonim ***** válasza:
69%

52, reméljük, hogy azt is felfogod, hogy itt jelenleg nem éhezik a gyermek...

Pénzt is kap, menza is van, otthon is vannak dolgok.

Emellett nem igen kommunikál a szüleivel.

Az ami itt megy kb olyan, mint amikor az 50ezres xiaomi telefonos gyerek rinyál az iphone-ért, de hisztin kívül semmit nem tesz, hanem elvárja, hogy megkapja.

Csak egy kicsit is mozduljon meg. Senki nem halt bele.

Bolba lemenni se nagy ügy.

Minket is küldtek le szüleink vásárolni. 🤣

S megjegyzem, nem boomer vagyok.

Le ne törjön a kisujja, hogy sulin kívül is van élet basszus...

tegnapelőtt 21:39
 54/154 anonim ***** válasza:
62%
Akkor fizessetek be máshova ha az iskolai annyira sz.r...nem hiszem amúgy de legyen. Kihozzák mire hazaérsz
tegnapelőtt 21:40
 55/154 anonim ***** válasza:
66%
53 tuti te is a millenniumi generációhoz tartozol. Engem is rengetegszer küldtek a szüleim 5-6 éves koromtól boltba. Még kis kosarat is kaptam, mert panaszkodtam, hogy a nagy mindig odaverődött a lábamhoz. XD
tegnapelőtt 21:43
 56/154 anonim ***** válasza:
27%

Ettetek mostanában iskolai menzán? Vagy tudjátok milyen?

Ízetlen, a legrosszabb és leggagyibb alapanyagokból van mellé nagyon kevés.

Inkább abból a pénzből főzz meg. Erre nem tudom miért nem válaszolsz, miért nem opció? Kérsz pénzt, elmész vásárolni és megfőzöl 2 felé ételt az 5 napra.

Csinálj egy rakott krumplit, vagy rakott káposztát, rakott karfiolt; elrontani se lehet.

A másik két napra meg egy rántott hús krumplipürével.

tegnapelőtt 21:45
 57/154 anonim ***** válasza:
20%

Komolyan a kérdező a hibás, mert nincs főtt étel, plusz igényes? Hát ti normálisak vagytok? Nem, nem lehet egy gyereket felvágotton plusz kenyéren nevelni. Aki helyesli a szülőket, az remélem, hogy élete végéig croissan-on fog élni.

A menzás kaja sem összevetése egy otthoni, sült csirkével vagy társaival. Tudom, voltam menzás, borzasztó ami ott folyik. Plusz undorító(olyan volt, hogy kukacokat szedtünk ki a rizs mellől, hangyák voltak a tészta között, FAGYOTT VOLT A HÚS A RAKOTT KÁPOSZÁBAN MÉG) Szóval aki menzára ítéli a még fejlődésben lévő gyerekét, rohadtul felelőtlen szerintem. Egy szülő dolga megteremteni a normális étkezést a gyermeke számára. És igen, anyuka ha hazaér a munkából, ő kezdjen már neki főzni, mert rohadtul az a dolga, hogy a családját ellássa becsületesen. Megértem , hogy sok nő lusta dög ezt elvégezni, így kapják a kifogásokat, de a tényen nem változtat. A férfi dolga az anyagiak megteremtése, a nő dolga az élhető környezet kialakítása. Ami valljuk be, egy férfinak nem gyakran sikerül. Jobban megy ez a nőknek.

Kérdező, mondd el a szüleimnek, hogy mi a helyzet. Neked kell a rendes kaja, nincs mese.

tegnapelőtt 21:45
 58/154 anonim ***** válasza:
84%
Én ugyan csak a gyerekem iskolájának menzáját ismerem, de az van olyan mint bármelyik normális kifőzde. Rengetegszer van bulgur, teljes kiőrlésű tészták, chilis bab, rántott sajt. Nem olyan mint az én időmben. Pedig állami suli.
tegnapelőtt 21:50
 59/154 anonim ***** válasza:
63%
Sajnálom a kérdezőt,ha ilyen korán haza érnek a szülők, és anyagilag is megengedhető, nem értem, miért lusták főzni. Szülőként alap, hogy megkérdezem a gyerekemet, éhes-e, mit enne? Nyilván nem állok neki hétköznap 3 fogásos vacsorának, de egy egytál ételnek simán. És nem azért csinálom meg, mert ő nem tudná, hanem mert neki még a tanulás a dolga, plusz ha későn is ér haza, hadd lazítson kicsit. Ez nem túl kényeztetés, hanem gondoskodás.
tegnapelőtt 21:50
 60/154 anonim ***** válasza:
80%
59 ha be van fizetve a menzán minek főznének? Amikor én sulis voltam mindig volt pár gyerek aki játszotta az eszét hogy fújjj, pedig jó kajákat adtak. Ilyen esetbem én sem főznék rá. Nekem bűzlik ez a kérdező. Gondolj bele be van fizetve hideg ennivaló van...szerintem csak válogat
tegnapelőtt 21:54
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!