Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak ha a szüleim...

Mit csináljak ha a szüleim sosem nem főznek?

Figyelt kérdés
Konkrétan heti egyszer egszer csinálnak valami kaját pl túrós tésztát, többi nap pedig kenyeret eszek sonkával vagy szalonnaval, és konkrétan reggelire is ezt eszem és iskolaban is. Már kezdem unni kissé. Nem azért nem főznek mert nincs pénzünk hanem azért mert nincs kedvük, lusták és ezt meg is mondják. Én pedig szinte állandóan éhes vagyok mert nincs itthon kenyeren kívül semmi
jan. 13. 19:21
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/157 anonim ***** válasza:
30%
Nyilván egy menzát össze se lehet hasonlítani az otthoni főzött koszttal. Ráadásul ha akkora az adag mint amit hallottam, az egy 8 éves gyerek fél fogára se elég.
jan. 13. 19:54
 22/157 anonim ***** válasza:
81%
Sejtettem, hogy nem ennyire fekete vagy fehér a sztori. XD
jan. 13. 19:54
 23/157 anonim ***** válasza:
34%
Engem nagyon meglepett a válaszadók többsége. Egy fejlődő szervezet nem kap megfelelő ételt és ez rendben van. Hogy tudna főzni egy 16 éves ha a szülei képessége is kimerül egy túrós tésztában. Persze gyakorlással megtanulható. Hétvégén tudnál főzni több adagot amiket szeretsz. Ha a pénz nem akadály akkor ez a megoldás jó lehet. Nagyon sok recept videó van fent a neten. Ezt be tudod vállalni kérdező?
jan. 13. 19:58
 24/157 anonim ***** válasza:
20%
Rengetegféle készételt lehet venni. Pikk-pakk kész, és laktató.
jan. 13. 20:00
 25/157 anonim ***** válasza:
75%
Tervezz meg pár egyszerűbb ételt és kérj pénzt a szüleidtől alapanyagokra (vagy írd fel nekik, mi kell és vegyék meg a legközelebbi bevásárláskor). Amúgy erősen kétlem, hogy kenyeren és felvágotton kívül nincs otthon semmi (sem hagyma, sem krumpli, semmilyen hús...).
jan. 13. 20:02
 26/157 A kérdező kommentje:
Krumplit meg húst akkor veszünk ha másnap olyan kaját csinálunk amihez az kell. És kenyeren meg felvágottan kívül van itthon tojás meg sajt, tejföl és ehhez hasonlók
jan. 13. 20:05
 27/157 anonim ***** válasza:
84%

Na, álljon meg a menet. A kérdező ehet a menzán, kap otthon reggelit, pénzt hogy vegyen magának szendvicset vagy valami mást minden nap. Én ezt nem nevezném elhanyagolásnak.

Iskolás koromban nálunk se volt főzés otthon minden nap: a szüleim a munkahelyi menzán ettek, a tesóm és én az iskolain. Otthon este szendvics volt, vagy max melegszendvics. Hétvégén főztek.

Napi egy meleg étel szerintem elég.

jan. 13. 20:05
 28/157 anonim válasza:
84%
Szóval még egy hazugság a kérdező részéről. Nem csak tészta készül, hanem szokott lenni hús és krumpli. Teljesen úgy viselkedik a kérdező mint 15 évesen a bátyám. Volt otthon 2 féle kaja és anyu nem volt neki harmadikat főzni. Elment a keresztanyjához panaszra, hogy őt otthon éheztetik, nincs semmi kaja.
jan. 13. 20:08
 29/157 anonim ***** válasza:
83%

Semmit. Először úgy állítottad be, mintha nem kapnál meleg ételt. Aztán kiderült, menzás vagy. Ez nem ugyanaz. Edd meg a menzán a meleg ételt és ha otthon megkívánsz valamit, üsd össze.

Valamint a zsebpénzedet se kell mind aznap elkölteni. Ha pl. hetente eyszer hétvégén elmégy egy jó kifőzdébe, akkor az kijön úgy, hogy hétközben nem vásárolsz az iskolai büfében.

Gondoskodnak rólad a szüleid meleg étellel is, nem kötelező naponta főzniük. Ők is fáradtak a mindennapos főzéshez. A mai középkorúak már gyakran nem túl jól főznek, nem így nevelték őket. Ez nem is baj, nem vagyunk egyformák. Az időseknél látni olyan nőt sokat, aki betegre dolgozta magát, mert a munka mellett minden nap meleg vacsorát őzött, mert erre nevelték és a férj is elvárta.

jan. 13. 20:10
 30/157 anonim ***** válasza:
17%

Igen visz szendvicset. Kap 500 Ft-ot

Hűha ez igen. 10 éve se volt egy nagy összeg, most meg aztán kb semmit nem ér.

A menza nem valami jó, ne legyünk álszentek, hogy finom. Persze megvan a napi főtt étel ha ezt nézed. De milyen a minősége?!

Úgy látszik másképp vagyok bekötve, nekem anyám minden nap főzött. Minden nap volt normális, minőségű főtt étel. Plusz az iskolába is normális szendvicset vittem.

jan. 13. 20:12
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!