Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak ha a szüleim...

Mit csináljak ha a szüleim sosem nem főznek?

Figyelt kérdés
Konkrétan heti egyszer egszer csinálnak valami kaját pl túrós tésztát, többi nap pedig kenyeret eszek sonkával vagy szalonnaval, és konkrétan reggelire is ezt eszem és iskolaban is. Már kezdem unni kissé. Nem azért nem főznek mert nincs pénzünk hanem azért mert nincs kedvük, lusták és ezt meg is mondják. Én pedig szinte állandóan éhes vagyok mert nincs itthon kenyeren kívül semmi
jan. 13. 19:21
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/157 anonim ***** válasza:
42%

30.: Egy étkezdés kajálás hétvégén megvan maximum 4000 forintból. Ha napi 500 a zsebpénz, akkor négy napig nem költ belőle és vasárnap bemegy a pláza étkezdéjébe és eszik egy jó vasárnapi ebédet.

Én is menzás voltam kamaszként és szerettem. Eleve nem vagyok egy finnyás, válogatós alkat. De nem is főztek rosszul. Anyukám se volt nagy szakács, de hétvégén ettünk otthon meleg ételt, miért kellett volna naponta főznie?

Te főzöl minden nap több órát, munka meg minden után?

jan. 13. 20:18
 32/157 anonim ***** válasza:
79%
Ha te ennyire igényled a főtt ételt, akkor beszéld meg a szüleiddel, hogy fizessenek be ilyen "menüs" kajára, amit kivisznek minden nap. Volt ismerősöm (bár ő már nyugdíjas volt), aki így kapta minden nap a meleg ételt, sosem főzött ő sem.
 33/157 anonim ***** válasza:
54%
Nem egy kisgyerekről beszélünk. Minimum 16 éves. Már nyugodtan összedobhat magának valamit, sőt a ruháit kimoshatja, be is vásárolhat otthonra, hogy legyen miből főzni.
 34/157 Katona Dius ***** válasza:
81%
Mivel anyám "főztje" inkább méreg, mint étel, én már 14 évesen tanultam főzni, mert normális kaját akartam enni. Simán belefért az időmbe, ha nem, akkor hétvégén megfőztem és lefagyasztottam.
jan. 13. 20:21
 35/157 anonim ***** válasza:
38%

31: igen, munka után én is minden nap főzök. 2 gyerek, férj.

A lányaim is jönnek haza iskolából és ott a főtt étel amit előző nap elkészítettem, csak melegíteniük kell. A férjem is viszi magával munkába. És soha nem főzök több órán át. Hétvégén át beszéljük mi legyen a jövő heti kaja. Max 1,5 óra alatt mindig megvagyok.

jan. 13. 20:23
 36/157 anonim ***** válasza:
32%
Nem értem ezért miért kell le pontozni mert minden nap főtt ételt teszek a családom elé 🤦🏻‍♀️
jan. 13. 20:29
 37/157 anonim ***** válasza:
56%
Ne mondd már nekem, hogy diákként nincs napi egy órád főzni valami egyszerűt (krumplis/káposztás tészta, bolognai, főzelékek, levesek stb.). Sokan ezt megcsinálják meló után.
jan. 13. 20:30
 38/157 anonim ***** válasza:
80%

35.: Nem az a baj, ha így csináljátok, mert ha valakinek van erre energiája, tegye. A gond inkább ott van, hogy sokan azt gondolják, ennek evidensnek kellene lenni és minden asszonynak így kellene élnie. Pedig az életünk, a teherbírásunk, személyiségünk különböző.

Ha a szülő ad enni a gyerekének, akkor már teljesíti a normát, akkor is, ha menzára fizetnek be, ha otthon főz rá, vagy pl. a nagymama a szakács. Én egy időben menzás voltam, de évekig együtt éltünk nagymamámmal, akkor ő főzött rám főleg. Hétköznap, iskola után ő ebédeltetett.

jan. 13. 20:32
 39/157 anonim ***** válasza:
39%
37.: Ez azért bonyolultabb. A szülőnek kell arra is pénzt adnia, valamint sok diák különórákra is jár.
jan. 13. 20:33
 40/157 A kérdező kommentje:
28 as, nem azt mondtam hogy hogy minden héten hús van, hanem hogy szoktunk azt is csinálni. szerinted ez ugyanaz?
jan. 13. 21:08
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!