Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Brutálisan felidegesítettek a...

Brutálisan felidegesítettek a szüleim, most mit csináljak?

Figyelt kérdés
Most 16 éves vagyok. Naggyából 3 évvel ezelőtt történhetett, hogy megállapodtam a szüleimmel abban, hogy minden héten 2 ezer forintot fogok kapni zsebpénznek Nos nekem mindig is egy erős laptop volt az álmom ami 400 ezer forintba került, ezért elhatároztam, hogy szép lassan összegyűjtögetem a pénzem amig el nem érem a 400 ezer forintot. Ez így is történt szép lassan türelemmel fokozatosan egyre több pénzem lett, azonban k.b 1 éve a szüleim hallgatnak dolog felöl és amikor kikérem a zsebpénzt akkor mindig arra hivatkoznak, hogy most nem érnek rá kiadni mert ilyen meg olyan dolguk van jelen pillanatban, és mindig ezt mondták amikor rákérdeztem a dologra, na mindegy bár nyugtalanított a dolog, de úgy gondoltam, hogy végülis majd akkor kikérem egész összegben a pénzt ha majd összegyűlt a 400 ezer forint, így is tettem és a mai nap sikerült önfegyelemmel, és kitartással összegyűjtenem a szükséges összeget, ezért beszéltem az anyukámmal, és kértem, hogy adja ki a pénzem, de ő erre elkezdte, hogy a nem adja oda, és fogadjam el mert a szülő a vezér a családban és a gyerek nem szólhat bele semmibe, én erre brutálisan nagy haragra gerjedtem és megmondtam neki, hogy megállapodtunk valamiben, és így utólag mi az, hogy csak így visszavonja ő ezekre nem reagált semmit majd amiután befejeztem a mondandómat bevonult a szobájába és magára zárta az ajtót, hogy még véletlenül se tudjak utánna menni követelni a jogosan járó pénzem, ezután én az ajtón keresztül is folytattam tovább a beszédemet, de nem értem el vele semmit, ezért dühből azt mondtam, hogy akkor tartsa meg a rohadt pénzt, és az összes többi amit hosszú időkön át összegyűjtőttem, és karácsonyra meg szülinapomra meg semmilyen alkalomból sem kérek tőletek semmit sem, majd dühösen elvonultam a szobámba, most nagyon tanácstalan vagyok borzalmasan nagy bennem a harag, és úgy tűnik a laptopról is egy életre le kell mondanom, meg a 3 év alatt összegyűjtött pénzemről is

dec. 13. 20:37
1 2 3 4 5
 1/50 anonim ***** válasza:
75%
Valószínűleg rosszul állnak anyagilag. De ezt neked látnod kellene.
dec. 13. 20:40
 2/50 A kérdező kommentje:
Nem, nagyon nem. Sőt! Pont, hogy egyre jobban élünk
dec. 13. 20:43
 3/50 anonim ***** válasza:
59%

Elsőnek:

Aki olyan anyagi helyzetben van, hogy havi 8 ezer forint számít, és emiatt bizalomvesztést is megkockáztat a gyerekével, az nem kellett volna gyereket vállaljon.

dec. 13. 20:44
 4/50 anonim ***** válasza:
39%

Nem érzed, hogy van egy kis bibi, a "ne tudjam követelni a jogosan járó pénzemet" résszel?

Amúgy elmész dolgozni, és veszel laptopot.

dec. 13. 20:45
 5/50 anonim ***** válasza:
56%
És ha 10 évvel ezelőtt még jól ment nekik, és 6 éve nem állnak jól, akkor a gyereket vissza lehet váltani? Remélem viccelsz ketteske.
dec. 13. 20:46
 6/50 anonim ***** válasza:
59%
De könyörgöm, keres mondjuk 300 ezret valaki, abban 8000Ft számít tényleg, hogy azt vedd el a gyerektől? Előbb mondanék le két streaming szolgáltatást, vagy valami… és ne kezdjétek el hogy olyan mélyszegénységben élők is vannak, ahol ez fel sem merül, mert a napi ételre sincs pénz, mert a kérdező családja egyértelműen nem ilyen…
dec. 13. 20:48
 7/50 anonim ***** válasza:
22%
Persze te már csak tudod milyen.
dec. 13. 20:50
 8/50 anonim ***** válasza:
75%

"úgy tűnik a laptopról is egy életre le kell mondanom"

Soha az életben nem tervezel majd dolgozni? 🤔

dec. 13. 20:51
 9/50 anonim ***** válasza:
69%
A szüleid nagyon nem tudják kezelni a konfliktusokat. Én igazat adok neked. Nem lehet azt mondani, hogy "a gyerek nem szólhat bele semmibe". Persze jogos, hogy a szülőnek kell nevelni és irányítani, de ez az irányítás folyamatosan veszt az erejéből egészen 18 éves korig, ahol már teljesen egyenlő félnek kellene lennie a gyereknek és a szülőnek. A pénz egy nehéz téma, de még ha nem is tudnak adni neked most, nem az a megoldás, hogy magukra zárják az ajtót. Amúgy meg kicsit túlzás, hogy le kell mondanod a laptopról, nyári munkát is végezhetsz már, elmész egy jobb helyre , de már a meki sem fizet túl rosszul, nyáron 2-3 hónapot letolsz és még a 600.000-es laptopot is megveheted magadnak.
dec. 13. 21:07
 10/50 anonim ***** válasza:
76%
Egyébként a karácsonyt megvárnám a helyedbe, mert netán az a tervük, hogy megveszik neked a laptopot akkor lehet most azért nem akarnak adni...
dec. 13. 21:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!