Brutálisan felidegesítettek a szüleim, most mit csináljak?
Tehát a szüleid az alap ellátáson kívül nyilván fizetik az egyéb szórakozásaidat is, mozi, bulika, haverok, buli, fanta, márkás rucika stb, különben nem tudtad volna a heti zsebpénzt is félrerakni. Tudod, más gyerek a zsebpénzt úgy kapja, hogy ossza be, ha elszórja a diszkóban, nincs több.
Szóval nulla jogod van bármit követelni. Ha más egy havi fizetésébe kerülő laptop kell, el lehet menni dolgozni érte.
Tehát ha jól értem, te 3 éve nem voltál moziban, buliban, strandon, pizzázni, forró csokizni stb amikre a szüleidtől kaptál pénzt?
Amúgy meg, ha nekem így hisztizne a gyerekem mondanám, hogy szuper, legalább megspóroltad nekem a pénzt amit az ajándékaidra költöttem volna.
"...követelni a jogosan járó pénzem, ..."
Az azért meg van, hogy neked nincs semmi jogosan három pénzed?
Valamilyen szinten megértem a haragodat, ami a rossz kommunikáció miatt van elsősorban szerintem, ezbtényleg nem korrekt a szüleid részéről. Követelni azonban nincs jogod.
Rengeteg a komment, nem olvastam el, hogy írták-e már, de ha eltartanak egyébként a szüleid, akkor miért nem mentél el diákmunkára nyáron - vagy akár év közben is hétvégenként? Már régen összegyűlt volna az áhított gépre a pénzed, hidd el nagyon jó érzés (sőt!) az is, ha te magadnak tudod megszerezni rá valót. Amit már eddig összegyűjtöttél, azt is beforgatod, és pikk-pakk meglesz, ne add fel!
1 ez egy hiszti egy tinitöl.
2 ha jol értem 2 évig kaptál heti 2 ezret .
Utolso évben nem kaptál Mert gondolom nem Volt pénzük erre Most te egybe akkarsz 1 évnyi zsebpénzt elkérni a szüleidtöl.
"Amúgy meg, oké, hogy adjunk zsebpénzt a gyereknek, hogy tanulja meg kezelni a pénzt. Ilyen szempontból nem rossz. De ha csak úgy adjuk, kb a semmiért, ez lesz az eredménye, hogy konkrétan követelőzik."
Ha nem csak a "semmiért" adjuk, hanem valamit tennie is kell érte, akkor is simán lehet, hogy követelőző lesz - egyszerűen azért, mert kamasz. Úgyhogy azzal sincs megoldva a probléma, ha pl. házimunka fejében kap csak zsebpénzt - sőt, azzal még ártunk is, hiszen nem csak akkor kell majd házimunkát végeznie élete során, ha valaki fizet neki érte, márpedig ezzel valami ilyesmire neveljük rá...
"Nyárimunkával szerintem simán kikereshette volna. 15 évesek is már járnak nyáron szezonba dolgozni pl felazolgálni vagy hasonlók."
Illegálisan, ha jól tudom, hiszen csak 16 év fölött lehet törvényesen felvenni valakit munkahelyre...
"havi 80k-t"
Havi 8k-t. Nem ugyanaz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!