Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Brutálisan felidegesítettek a...

Brutálisan felidegesítettek a szüleim, most mit csináljak?

Figyelt kérdés
Most 16 éves vagyok. Naggyából 3 évvel ezelőtt történhetett, hogy megállapodtam a szüleimmel abban, hogy minden héten 2 ezer forintot fogok kapni zsebpénznek Nos nekem mindig is egy erős laptop volt az álmom ami 400 ezer forintba került, ezért elhatároztam, hogy szép lassan összegyűjtögetem a pénzem amig el nem érem a 400 ezer forintot. Ez így is történt szép lassan türelemmel fokozatosan egyre több pénzem lett, azonban k.b 1 éve a szüleim hallgatnak dolog felöl és amikor kikérem a zsebpénzt akkor mindig arra hivatkoznak, hogy most nem érnek rá kiadni mert ilyen meg olyan dolguk van jelen pillanatban, és mindig ezt mondták amikor rákérdeztem a dologra, na mindegy bár nyugtalanított a dolog, de úgy gondoltam, hogy végülis majd akkor kikérem egész összegben a pénzt ha majd összegyűlt a 400 ezer forint, így is tettem és a mai nap sikerült önfegyelemmel, és kitartással összegyűjtenem a szükséges összeget, ezért beszéltem az anyukámmal, és kértem, hogy adja ki a pénzem, de ő erre elkezdte, hogy a nem adja oda, és fogadjam el mert a szülő a vezér a családban és a gyerek nem szólhat bele semmibe, én erre brutálisan nagy haragra gerjedtem és megmondtam neki, hogy megállapodtunk valamiben, és így utólag mi az, hogy csak így visszavonja ő ezekre nem reagált semmit majd amiután befejeztem a mondandómat bevonult a szobájába és magára zárta az ajtót, hogy még véletlenül se tudjak utánna menni követelni a jogosan járó pénzem, ezután én az ajtón keresztül is folytattam tovább a beszédemet, de nem értem el vele semmit, ezért dühből azt mondtam, hogy akkor tartsa meg a rohadt pénzt, és az összes többi amit hosszú időkön át összegyűjtőttem, és karácsonyra meg szülinapomra meg semmilyen alkalomból sem kérek tőletek semmit sem, majd dühösen elvonultam a szobámba, most nagyon tanácstalan vagyok borzalmasan nagy bennem a harag, és úgy tűnik a laptopról is egy életre le kell mondanom, meg a 3 év alatt összegyűjtött pénzemről is

dec. 13. 20:37
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
45%

Tehát a szüleid az alap ellátáson kívül nyilván fizetik az egyéb szórakozásaidat is, mozi, bulika, haverok, buli, fanta, márkás rucika stb, különben nem tudtad volna a heti zsebpénzt is félrerakni. Tudod, más gyerek a zsebpénzt úgy kapja, hogy ossza be, ha elszórja a diszkóban, nincs több.

Szóval nulla jogod van bármit követelni. Ha más egy havi fizetésébe kerülő laptop kell, el lehet menni dolgozni érte.

dec. 14. 02:51
 32/50 anonim ***** válasza:
63%

Tehát ha jól értem, te 3 éve nem voltál moziban, buliban, strandon, pizzázni, forró csokizni stb amikre a szüleidtől kaptál pénzt?

Amúgy meg, ha nekem így hisztizne a gyerekem mondanám, hogy szuper, legalább megspóroltad nekem a pénzt amit az ajándékaidra költöttem volna.

dec. 14. 05:36
 33/50 anonim ***** válasza:
63%

"...követelni a jogosan járó pénzem, ..."

Az azért meg van, hogy neked nincs semmi jogosan három pénzed?

dec. 14. 06:51
 34/50 anonim ***** válasza:
66%
Engem meg csak az érdekel ebben a (kamu) történetben, hogy jön ki 3 év alatt a 400e Ft? 🤣 Válaszolj kérdező ha már ekkora öntudatod van. Na?
dec. 14. 09:50
 35/50 anonim ***** válasza:
40%

Valamilyen szinten megértem a haragodat, ami a rossz kommunikáció miatt van elsősorban szerintem, ezbtényleg nem korrekt a szüleid részéről. Követelni azonban nincs jogod.

Rengeteg a komment, nem olvastam el, hogy írták-e már, de ha eltartanak egyébként a szüleid, akkor miért nem mentél el diákmunkára nyáron - vagy akár év közben is hétvégenként? Már régen összegyűlt volna az áhított gépre a pénzed, hidd el nagyon jó érzés (sőt!) az is, ha te magadnak tudod megszerezni rá valót. Amit már eddig összegyűjtöttél, azt is beforgatod, és pikk-pakk meglesz, ne add fel!

dec. 14. 11:13
 36/50 anonim ***** válasza:
21%
Amúgy meg, oké, hogy adjunk zsebpénzt a gyereknek, hogy tanulja meg kezelni a pénzt. Ilyen szempontból nem rossz. De ha csak úgy adjuk, kb a semmiért, ez lesz az eredménye, hogy konkrétan követelőzik. Ha tudna, hogy a pénz a való világban nem csak folyik a csapból, hanem még kell érte dolgozni, biztos nem írna ki ilyent a kérdező. Ha meg az lenne, hogy segít nekik, és esetleg ilyen egészség volt, hogy megdolgozik érte(mosogatás, takarítás, sepregetés) szerintem leírná. Gondolom mást mindent magadnak a szülők, csak nem hajlandóak egy vagyont kiadni egy olyan eszközre, amire lehet nincs is olyan nagy szüksége. Ha nem így lenne, mást venne a pénzből. Nyárimunkával szerintem simán kikereshette volna. 15 évesek is már járnak nyáron szezonba dolgozni pl felazolgálni vagy hasonlók. Aki nagyon rá van szorulva, nem ingyen várja el. Szóval gondolkozz el kérdező, hogy itt ki is a rossz. A szülő, aki 3 éve megígérte,( csak hát 3 év alatt a gazdasági helyzet eléggé nagyot változott) hogy ad neki havi 80k-t, amit elkölthet bármilysn hülyeségre, vagy a gyerek, aki azt hitte, hogy élete végéig ezt fogja kapni örökjáradékként. Ha annyira felnőtt lennél, azt is tudhatnád 16 évesen, hogy ami 3 éve x forintba került most majdnem 2x forint. Lehet a keresetek sokat nem változott, így nem tudja fizetni, csak egy kisgyerek vagy, és nem fogod fel az anyagi helyzetet
dec. 14. 11:32
 37/50 anonim ***** válasza:
79%
Nem csak nem kerek a történet, de egyenesen kamu. Komolyan nem veszitek észre? Hol van a kisgyerek kérdező?
dec. 14. 11:55
 38/50 anonim ***** válasza:
35%
#37 ha kamu, ha nem kamu, adott egy helyzet. Egyik elvem az, hogy megválaszolok egy adott kérdést, ha igaz, ha nem. Tapasztalatból mondom, hogy nekem is volt egy kérdésem, amire rámondták egyesek, hogy kamu. Pedig valós volt, és jól jött volna egy normális válasz, de egy se volt. Emiatt mindent megválaszolatlan. Felőlem írhassa 50+ ember, hogy kamu, engem nem érdekel. Leírom a véleményem és ha olyan a helyzet a megoldást, aztán megyek tovább.
dec. 14. 12:06
 39/50 anonim ***** válasza:
17%

1 ez egy hiszti egy tinitöl.

2 ha jol értem 2 évig kaptál heti 2 ezret .

Utolso évben nem kaptál Mert gondolom nem Volt pénzük erre Most te egybe akkarsz 1 évnyi zsebpénzt elkérni a szüleidtöl.

dec. 14. 12:22
 40/50 anonim ***** válasza:
65%

"Amúgy meg, oké, hogy adjunk zsebpénzt a gyereknek, hogy tanulja meg kezelni a pénzt. Ilyen szempontból nem rossz. De ha csak úgy adjuk, kb a semmiért, ez lesz az eredménye, hogy konkrétan követelőzik."

Ha nem csak a "semmiért" adjuk, hanem valamit tennie is kell érte, akkor is simán lehet, hogy követelőző lesz - egyszerűen azért, mert kamasz. Úgyhogy azzal sincs megoldva a probléma, ha pl. házimunka fejében kap csak zsebpénzt - sőt, azzal még ártunk is, hiszen nem csak akkor kell majd házimunkát végeznie élete során, ha valaki fizet neki érte, márpedig ezzel valami ilyesmire neveljük rá...

"Nyárimunkával szerintem simán kikereshette volna. 15 évesek is már járnak nyáron szezonba dolgozni pl felazolgálni vagy hasonlók."

Illegálisan, ha jól tudom, hiszen csak 16 év fölött lehet törvényesen felvenni valakit munkahelyre...

"havi 80k-t"

Havi 8k-t. Nem ugyanaz!

dec. 14. 12:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!