Brutálisan felidegesítettek a szüleim, most mit csináljak?
De meg volt az beszelve, hogy egy osszegben odaadjak? Mert amit te kigondoltal magadban, az nem tunt fel, hogy nem fog osszejonni, ha 2 ezret se tudnak adni? :D
Na mindegy. Ettol fuggetlenul sajnalom, hogy zsebpenzt se kapsz es ezt az egesz helyzetet, oszinten le kellett volna ulniuk megbeszelni ezt veled.
"Brutálisan felidegesítettek a szüleim, most mit csináljak?"
Ne hergeld magad! Foglalkozz mással!
A saját életedet mindig úgy alakítsd, hogy akkor is boldogan élhess, ha egyeseknek nincs igazuk, vagy tévednek, vagy ártani akarnak valakinek (akár neked, akár másnak), stb.!
Egy csomó mindenkinek nincs igaza, téved, stb., de attól még azok, akiknek igazuk van, akik nem tévednek, stb., nem jó, ha ezen pörögnek. Csak ártanak vele: saját maguknak is - és közvetetten másoknak is.
Kérdező, amikor megbeszélted a szüleiddel, hogy heti 2000 Ft-ot fogsz kapni, akkor megállapodtatok abban, hogy ők ezt a pénzt hetente félreteszik neked, mert te laptopra gyűjtögeted? Nem akarod elkölteni büfére, mittudoménmire, hanem gyűjtsék neked össze?
Ezt a szüleid - úgy tűnik -, elmulasztották.
Most már veszett fejsze nyele, de bölcsebb lett volna elkérni és magadnak félrerakosgatni. Hetente könnyebb zsebpénzként elkérni és kiadni kétezret, mint most (mert nyilván nem gyűjtötték össze...) 400 ezret.
Nagyon sajnállak, hogy így jártál. Nem tudom, hogy mi a jó megoldás, de az anyád durcáskodása és bezárkózása biztosan nem az.
"Én kitartanék a haragommal és csenddel büntetéssel karácsony végéig"
Jó nagy hülyeség lenne. Elrontaná vele a saját karácsonyát, ráadásul jó kis gyomorfekélyt vagy valami hasonlót kezdene kialakítani magának - főleg, ha hosszabb távon is megtartaná ezt a buta szokást.
Kérdező, sosem szabad a haragodat táplálni, mert megbetegít.
Engedd el! Találj ki egy B-tervet: ahogy már írták, nyári munka, vagy hasonló, és simán lesz saját laptopod.
Addig meg használd azt, amit az iskolától kaptál. Az is jobb, mint a semmi.
Egyébként meg egy 3 évvel ezelőtt 400 ezerbe kerülő laptop, meg egy ma 400 ezerbe kerülő laptop között jócskán van különbség. Szóval milyen laptopra is gondoltál?
És hol vennéd meg? Mert pl. felújított laptopot is vehetsz, és akkor ugyanannyi pénzért sokkal jobbat is kaphatsz, mint ha vadonatúj lenne.
"amikor megbeszélted a szüleiddel, hogy heti 2000 Ft-ot fogsz kapni, akkor megállapodtatok abban, hogy ők ezt a pénzt hetente félreteszik neked, mert te laptopra gyűjtögeted?"
És, kérdező, három éve tényleg nem vettél se egy szendvicset, se semmit, vagyis három éve tényleg nem volt egy fillér zsebpénzed sem?
Jogos a haragod. És ezt valószínűleg édesanyád is érzi, ezért nem kommunikál veled. Hibázott, amit nem mer felvállalni. Megértem, hogy nagyon csalódott vagy, hiszen éveken át dolgoztál valamiért, amit most elvágtak tőled előjel és magyarázat nélkül. Én is szörnyen dühös lennék hasonló helyzetben.
A kötekedőkkel pedig ne foglalkozz, ennél jobb tanácsom nincs a szituációra.
Nagyrészt én is egyetértek azokkal akik igazat adnak neked. Nem követelőztél, nem hisztiztél a pénzért (eddig), hanem kitartóan és önfegyelemmel gyűjtögetted.
Szemétség anyádék részéről, hogy így kib@sztak veled. Mindenesetre én meghallgatnám a mésik oldalt is.
Off: a billentyűzeten lévő gomb amin az a kicsi pötty van, nem fog megsértődni, ha használod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!