Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Brutálisan felidegesítettek a...

Brutálisan felidegesítettek a szüleim, most mit csináljak?

Figyelt kérdés
Most 16 éves vagyok. Naggyából 3 évvel ezelőtt történhetett, hogy megállapodtam a szüleimmel abban, hogy minden héten 2 ezer forintot fogok kapni zsebpénznek Nos nekem mindig is egy erős laptop volt az álmom ami 400 ezer forintba került, ezért elhatároztam, hogy szép lassan összegyűjtögetem a pénzem amig el nem érem a 400 ezer forintot. Ez így is történt szép lassan türelemmel fokozatosan egyre több pénzem lett, azonban k.b 1 éve a szüleim hallgatnak dolog felöl és amikor kikérem a zsebpénzt akkor mindig arra hivatkoznak, hogy most nem érnek rá kiadni mert ilyen meg olyan dolguk van jelen pillanatban, és mindig ezt mondták amikor rákérdeztem a dologra, na mindegy bár nyugtalanított a dolog, de úgy gondoltam, hogy végülis majd akkor kikérem egész összegben a pénzt ha majd összegyűlt a 400 ezer forint, így is tettem és a mai nap sikerült önfegyelemmel, és kitartással összegyűjtenem a szükséges összeget, ezért beszéltem az anyukámmal, és kértem, hogy adja ki a pénzem, de ő erre elkezdte, hogy a nem adja oda, és fogadjam el mert a szülő a vezér a családban és a gyerek nem szólhat bele semmibe, én erre brutálisan nagy haragra gerjedtem és megmondtam neki, hogy megállapodtunk valamiben, és így utólag mi az, hogy csak így visszavonja ő ezekre nem reagált semmit majd amiután befejeztem a mondandómat bevonult a szobájába és magára zárta az ajtót, hogy még véletlenül se tudjak utánna menni követelni a jogosan járó pénzem, ezután én az ajtón keresztül is folytattam tovább a beszédemet, de nem értem el vele semmit, ezért dühből azt mondtam, hogy akkor tartsa meg a rohadt pénzt, és az összes többi amit hosszú időkön át összegyűjtőttem, és karácsonyra meg szülinapomra meg semmilyen alkalomból sem kérek tőletek semmit sem, majd dühösen elvonultam a szobámba, most nagyon tanácstalan vagyok borzalmasan nagy bennem a harag, és úgy tűnik a laptopról is egy életre le kell mondanom, meg a 3 év alatt összegyűjtött pénzemről is

dec. 13. 20:37
1 2 3 4 5
 21/50 anonim ***** válasza:
82%
3 év alatt heti 2ezerrel hogyan lett 400e?
dec. 13. 22:09
 22/50 anonim ***** válasza:
74%
Az a gyanúm, hogy simán kaptál heti kétezret mozira, erre-arra. Miből gondoltad, hogy a heti kétezret félreteszik?
dec. 13. 22:13
 23/50 anonim ***** válasza:
71%

Mennyi pénzt gyűjtöttél össze 3 éve alatt, és hova tetted azt a pénzt? Ha esetleg megbeszéltétek, hogy majd egyben kéred a 400 ezret, az hiba volt. A pénz, még ha azt apránként gyűjtögeted is, mindig legyen a te birtokodban, akkor az a tied, az már nem lesz része a családi kasszának.

Más: a szülőknek nem kell tudniuk, hogy te most éppen gyűjtögetsz, vagy venni akarsz valamit, ugyanis egy összegyűjtött nagyobb összegre lehet fájna a foguk (vagy nem adnának a megbeszéltek ellenére sem, ha hülyeségnek tartják), hiába a tied. Ilyenkor szépen csendben gyűjtögess, azt' rendben is lesz.

dec. 13. 22:29
 24/50 anonim ***** válasza:
19%
23, szerintem a szülők azt mondták, heti 2e. A kérdezőnek meg se fordult a fejében, hogy akkor elhord szórakozni, stb, az ez a kétezer...
dec. 13. 22:35
 25/50 anonim ***** válasza:
67%
3 éve 400 ezer volt a laptop és most is? 😀
dec. 13. 22:39
 26/50 anonim ***** válasza:
28%

Figyelj, akárhogy is, nincs amiért te anyukádat kérdőre vond a pénzzel kapcsolatban. Ebbe igazat adok én neki. Amíg az alapszükségleteid ki vannak elégítve, egy szavad se lehet. Segítettél te neki valamit azért a pénzért? Én pl csak akkor adnék a gyerekemnek zsebpénzt, (főleg 16 évesen) ha esetenként elmosogatna, takarítana a saját szobájába egyedül, illetve levinné a szemetet és társai. Akkor tényleg megérdemli. De ha nem csinál semmit és a pénzt is követeli, amihez nincs semmi köze, olyan pofot levágnék neki, hogy a fal adná a másikat. Létezik olyan, hogy diákmunka. Arról hallottál? Ha nem is suli idő alatt, de nyáron nyugodtan el lehet menni ennyi idősen és nem anyukától várni a zsebpénzt. Akkor talán megtudod venni azt amit akarsz.

Amúgy meg a számokba nem akarok belemenni. Értelmetlen az egész,legalábbis a jelenlegi amortizálódodtt 48 órája nem alvó agyam azt mondta, hogy ne akarjam felfogni.

dec. 13. 23:11
 27/50 anonim ***** válasza:
91%
Itt valami nagyon nem kerek.
dec. 13. 23:40
 28/50 anonim ***** válasza:
69%
16 évesen nyáron irány dolgozni.... adómentes vagy.... 1 nyár alatt megvan
dec. 14. 00:44
 29/50 anonim ***** válasza:
18%
Örülj neki, hogy vannak szüleid, és hogy jól vannak. Szeresd őket nagyon, és ne veszekedj velük, és főleg ne haragudj rájuk. Ők a szüleid, szeresd őket, és vigyázz rájuk. Vigyázzatok egymásra, imádkozzatok egymásért. Kérjétek az Istent, hogy segítsen nektek, hogy adjon nektek bölcsességet, egészséget, szeretetet, türelmet. Imádkozzatok Istenhez, hogy tudjátok követni Jézus Krisztus szavait. Imádkozzatok Istenhez, és higgyetek benne. Bízzatok benne, és legyetek jószívűek, megbocsátóak, csak az Istent imádjátok, és imádkozzatok hozzá sokat. Olvassátok az Újszövetséget.
dec. 14. 02:07
 30/50 anonim ***** válasza:
27%
Nem is tudom hogy lehet így élni. Szerintem költözz el, az lesz a legjobb. Dolgozz, fizess albérletet, rezsit, stb. Sok sikert!
dec. 14. 02:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!