Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Brutálisan felidegesítettek a...

Brutálisan felidegesítettek a szüleim, most mit csináljak?

Figyelt kérdés
Most 16 éves vagyok. Naggyából 3 évvel ezelőtt történhetett, hogy megállapodtam a szüleimmel abban, hogy minden héten 2 ezer forintot fogok kapni zsebpénznek Nos nekem mindig is egy erős laptop volt az álmom ami 400 ezer forintba került, ezért elhatároztam, hogy szép lassan összegyűjtögetem a pénzem amig el nem érem a 400 ezer forintot. Ez így is történt szép lassan türelemmel fokozatosan egyre több pénzem lett, azonban k.b 1 éve a szüleim hallgatnak dolog felöl és amikor kikérem a zsebpénzt akkor mindig arra hivatkoznak, hogy most nem érnek rá kiadni mert ilyen meg olyan dolguk van jelen pillanatban, és mindig ezt mondták amikor rákérdeztem a dologra, na mindegy bár nyugtalanított a dolog, de úgy gondoltam, hogy végülis majd akkor kikérem egész összegben a pénzt ha majd összegyűlt a 400 ezer forint, így is tettem és a mai nap sikerült önfegyelemmel, és kitartással összegyűjtenem a szükséges összeget, ezért beszéltem az anyukámmal, és kértem, hogy adja ki a pénzem, de ő erre elkezdte, hogy a nem adja oda, és fogadjam el mert a szülő a vezér a családban és a gyerek nem szólhat bele semmibe, én erre brutálisan nagy haragra gerjedtem és megmondtam neki, hogy megállapodtunk valamiben, és így utólag mi az, hogy csak így visszavonja ő ezekre nem reagált semmit majd amiután befejeztem a mondandómat bevonult a szobájába és magára zárta az ajtót, hogy még véletlenül se tudjak utánna menni követelni a jogosan járó pénzem, ezután én az ajtón keresztül is folytattam tovább a beszédemet, de nem értem el vele semmit, ezért dühből azt mondtam, hogy akkor tartsa meg a rohadt pénzt, és az összes többi amit hosszú időkön át összegyűjtőttem, és karácsonyra meg szülinapomra meg semmilyen alkalomból sem kérek tőletek semmit sem, majd dühösen elvonultam a szobámba, most nagyon tanácstalan vagyok borzalmasan nagy bennem a harag, és úgy tűnik a laptopról is egy életre le kell mondanom, meg a 3 év alatt összegyűjtött pénzemről is

dec. 13. 20:37
1 2 3 4 5 6
 51/52 anonim ***** válasza:

A szüleid a szüleid, felnőtt emberek és amiért megfolgoznak pénzért azt nem kérheted tőlük számon, hogy mire költik, mire adnak-e neked vagy sem...

Emellett egy laprop nem olyan életbevágó dolog, mint az alap megélhetéshez szükséges kiadások.

Albérlet, rezsi (víz, gáz, villany, egyéb dolgok, mint pl internet, telefon stb),kommunális adó, étel ital, hitel, ha van autó, akkor az se kevés kess. Benzin egyre drágább, biztosítás, szervíz , karbantartás stb.

Iskoláról ne is beszéljünk... Meg a gyerek ellátásról. No és ruha, cipő stb mindenkinek kell. Akkor tisztálkodási szerek, tisztítószerek. Olyan dolgok, amik neked gyerekként fel sem tűnnek, mert adott és megszokott, hogy van.

Attól, hogy pl szépen alakulgat otthonlét minősége az nem azt jelenti, hogy nincs jelen a hónapról hónapra való filléres kicentizgetés.

Pl zsíros kenyér helyett mindennap sonka, saláta stb van.

Becsüld amid van, értékeld a jelent! S ne követelőzz többlet dolgokért.

Figyi, jómagam pl alkotó ember voltam s vagyok és bizony nekem is voltak vágyaim, amit nem várhattam el szüleimtől.

16évesen kellene annyi józan paraszti eszednek lenni, hogy mit hogyan kezdj el megoldani az életben, hogy ne anyuci-apucitól akard kihisztizni.

Digitális rajzoláshoz akartam eszközöket, amik 15évvel ezelőtt keményebb árakon mozogtak és kakibbak is voltak.

Megoldottam.

Jelenleg pedig javaslom:

16elmúltál, tudsz jelentkezni munkára, diákként is. Külföldi melóra is.

Pl én tavaly fiatal diákokkal voltam németben egy Bp-i közvetítőn keresztül.

2 hét melóért kaptam 420ezret.

Hajrá! A lehetőség előtted is nyitva áll.

A jelen anyagi helyzet sokakat megtép, még a vállalkozókat is. Felénk sorba zárnak be az üzeltek pedig megyeváros vagyunk, nem egy pici falu.

Sokan roppannak össze, vannak kétségbeesés közepedte. Sőt az iskolával hamarosan vagy lassan végzős diákokban kb a tehetetlenség forog és folytogatja őket. A felnőtt korba lépő diákok pedig szintén s ki vannak borulva, hogy a fizetés VS külön albérlet milyen nevetséges árakon mozognak.

Fogalmad nincs még a világról, hiszen még semmit nem láttál belőle ezek szerint. Pedig interneted biztos van.

Egy csodás rózsaszín buborékban élsz még. Becsüld s értékeld a jelent s amid van!

Visszatérve kessre. Szóval havi 2000 forint kellene.

Ha van 1000 forintod már abból is tudsz kesst csinálni. Legyél kreatív.

Mihez értesz, van-e valami skilled, amiben jó vagy? Mennyire vagy precíz?

Te is eladhatsz kisebb dolgokat pl suli társakkal bizniszelve vagy online oldalakon, adok-veszek csoportokban.

Vagy pl avon-ozhatsz. Kapod a katalógust, termékeket s neked el kell adni. Minden eladott termék után kapsz részesedést.

(Ezt is csináltam diákként.)

Mellette minden vacakból, ami éppen volt és eszembe jutott miből mit csinálhatok, megcsináltam, eladtam.

Pl boros üvegekből csiszolt üveg karkötőket csináltam. Poharakat, szélcsengőt, nyakláncot, fülbevalókat...

Tudod mi kellett? Egy üvegvágó és egy occo kínai manikűrös gép, mini fúrónak, csiszolónak.

Vagy jön a valentinnap. Rákészülhettél volna. Összeszedni újságpapírokat, tapétaragasztóval pár réteget összeragasztani, préselni, kivágni. Megvan az ajándékdoboz merevítő fala. Venni díszes szép csomagolópapírt és szépen kivágni a doboz formáját, merevítést rá ragasztani és összehajtani doboznak.

Ékszereknek, csokroknak egyéb ajándékoknak...

A neten sok mindent találhatsz még, ami inspirálhat is.

...és egyáltalán nem kell megszakadnod se. Nem kell könyörögni se kessért. Tanulás közben is lehet csinálni.

Pl verstanulásnál felveszed a hangosan felolvasott verset vagy programmal felolvastatod, folyamatos lejátszásra benyomod és a hanganyaggal együtt mondod, közben járhat a kezed.

Mai dolgokat fordítsd előnyödre. Befotózással felolvastatni tananyagot stb.

Lehet itt kreatívan megoldani dolgokat. Csak mozgatni kellene az agyat a tiktok és társai helyett, amik pont hogy lebutítanak. (Még magamon is észleltem a short vidik milyen hatással voltak kreatív énemre. Azóta önkomtroll és tudatosabb internethasználat van.)

Követelés, kamuzás, posztolás helyett megoldást keress és csinálj! Hajrá! Nem lehetetlen. Menni fog.

febr. 5. 09:05
 52/52 anonim ***** válasza:

"...és úgy tűnik a laptopról is egy életre le kell mondanom..."

Ui.:

Ne drámázd ennyire túl a dolgokat, baromi gáz. 16 évesen meg elötted az élet. 🤣

51-es voltam

febr. 5. 09:09
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!