Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak ha a szüleim...

Mit csináljak ha a szüleim sosem nem főznek?

Figyelt kérdés
Konkrétan heti egyszer egszer csinálnak valami kaját pl túrós tésztát, többi nap pedig kenyeret eszek sonkával vagy szalonnaval, és konkrétan reggelire is ezt eszem és iskolaban is. Már kezdem unni kissé. Nem azért nem főznek mert nincs pénzünk hanem azért mert nincs kedvük, lusták és ezt meg is mondják. Én pedig szinte állandóan éhes vagyok mert nincs itthon kenyeren kívül semmi
tegnapelőtt 19:21
 101/154 anonim ***** válasza:
34%
Plusz a menzákon tény, hogy előírások vannak, de azért ott se nagyon vetik el. A minimum az egy olyan szintfenntartás, ami mellett az ember nem hal éhen éppen, de annyi. Én bentlakásban voltam, szóval a suli kantinjára voltam ítélve. Vagy fonom kaja volt, amibol kicsit adtak, vagy bűnrossz, de abbol lehetett repetázni. Lányként annyi adagokat kaptam, hogy az 5 éves unokaöcsém otthon többet evett. Mindig melegszendvicset csináltam vacsira, mert ha az nem lett volna, meghaltak volna azalatt a 4 év alatt áz éhségtől.
tegnapelőtt 23:28
 102/154 anonim ***** válasza:
53%

Kêrdező, elég volt a hisztis picsogásból. Bőven kifejtettem alternatív megoldásokat is, ahogy azt is javasoltam, hogy tessék a szülőkkel közös megoldást kitalálni...

Képzeld... Manapság is vannak normális helyek, ahol a gyerek (családunkban,baráti körökben is) tanul és mellette otthon önállósul, be van vonva mindenbe. Főzésbe és munkamegosztásba.

Ez nem egy olyan "mi időnkben" dolog... Hanem normális neveltetésben részesülés, ahol kortól nemtől függetlenül mindenki a maga szintjén besegít, együtt működik.

Pl nálunk a pici 3-7 évesek golyózták a kókuszgolyót, forgatták bele a kókuszba. A keksztekercs masszát ők gyúrták ki cuki kezeikkel. Mézeskalácsot ők szaggatták ki formákkal és cukormázazták be.

Stb.

Tizenévesen meg nem ördöngösség főzni, sütni.

Nyafizol, holott nem éhezel és csak sulid van.

Ha kaját se vagy hajlandó csinálni, gondolom minden házi munka is kikerül a képből. Anyád mossa a dolgokat stb.

Elég volt a hisztiből, kifogásokból. Elég volt az ujjal mutogatásból és szüleid számonkéréséből, főleg úgy, hogy korrekten le se ültél velük beszélgetni, ötleteket, megoldásokat felhozni.

Gyere hozzám, megmutatom milyen egy család... Van itt kaja minden nap, ám a diákléted nem csak abból állna, hogy eljársz suliba, hazamész, tanulsz és off... Minden más leszarva...

...és még te ilyen hozzáállásal sírsz, szólod meg a szüleidet...holott te magad vagy a lusta és visszataszítóan hisztis.

Csak magaddal foglalkozol, hogy nincs mindennap főzve, de közben, menza, reggeli kess, szendóka megvan...

Tedd már félre a hisztis formádat...

Vagy menj dolgozni, amint elmúlsz 16, majd 18évesen eredj utadra. Akkor nem tudsz mutogatni másra, csak önmagadra.

Vagy csak tapasztalj meg egy egész nyári szünetet külön költözve 3 hónapra. Lássuk mennyire lesz kedved mindennap főzöcskézni.

A magadfajta az, aki inkább kifizet 5000-15000 ft -ot, de az istenért se főz meg magának.

Mondva azt a de én tanulok helyett a "de én dolgozok".

Ergo, ha igaz az amiket írtál szüleidről, TE se vagy különb... Vágod, kis hisztigép?

tegnapelőtt 23:32
 103/154 anonim ***** válasza:
61%
Veled, kérdezővel már szépen se lehet beszélni.. egyik füleden be másikon ki.
tegnapelőtt 23:35
 104/154 anonim ***** válasza:
23%
#102 neked sincs érettségi, mi?😆 Ha lenne, tudnád, hogy az iskola jobban kifáraszt, mint a munkahely.
tegnapelőtt 23:38
 105/154 Darius- ***** válasza:
10%
Csinálj rumlit a konyhában főzés közben. Majd rájönnek, hogy kevsebb munkával járna számukra az étel elkészítése, mint utánad takarítani.
tegnap 01:03
 106/154 anonim ***** válasza:
49%
Augusztus es december kozott osszesen 24 napot toltottem korhazban. A hiresen rossz es mindenki altal fikazott korhazi koszt nekem izlett, pedig valogatos vagyok. Volt kozte pl zoldseg/gyumolcs/husleves, rakottas etelek, csirkepaprikas, kulonfele fozelekek, tesztas-krumplis-husos etelek. Elegge valtozatos volt, talan egyszer fordult elo, hogy valamit nem ettem meg, pedig mondom, sok mindent nem szeretek. Nem tudom elhinni, hogy a menzan rosszabbul foznek.
tegnap 01:25
 107/154 anonim ***** válasza:
40%

"és még te ilyen hozzáállásal sírsz, szólod meg a szüleidet"

Hát de ezt látta a szüleitől 😅...mégis milyen legyen.

Nekem akkor is égnek a pofám, ha nem lenne otthon majdnem minden nap meleg kaja, nem kell naponta főzni se. Én gyereket nevelek, dolgozom, tanulok, vannak állataim, itt a kért mégis 2 naponta főzök.

Se a tanulás, se a munka nem kifogás.

106 én is megettem a kórházi kaját, semmi bajom nem volt vele...de azért folyamat azt enni 😆.

tegnap 01:34
 108/154 anonim ***** válasza:
33%
Ugyanez volt nálunk is. Ne aggódj vége lesz ennek, majd ha magadat kell eltartanod. Csak ne kövesd a példámat, hogy hirtelen bepótolod és 50 kilóval leszel nehezebb. :D
tegnap 02:18
 109/154 A kérdező kommentje:
98! Akkor fizess be te is vlami menzára oszt egyél onnan erre csak ennyit tudok mondani
tegnap 04:47
 110/154 A kérdező kommentje:
Senki nem mondta hogy minden nap kéne főzni a szüloknek... csak mondjuk hogy mindig legyen otthon kaja, úgy 3 naponta... Akik ide irkálnak ti sem foztok a gyerekeiteknek? Mert az elég nagy probléma.
tegnap 04:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!