Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak ha a szüleim...

Mit csináljak ha a szüleim sosem nem főznek?

Figyelt kérdés
Konkrétan heti egyszer egszer csinálnak valami kaját pl túrós tésztát, többi nap pedig kenyeret eszek sonkával vagy szalonnaval, és konkrétan reggelire is ezt eszem és iskolaban is. Már kezdem unni kissé. Nem azért nem főznek mert nincs pénzünk hanem azért mert nincs kedvük, lusták és ezt meg is mondják. Én pedig szinte állandóan éhes vagyok mert nincs itthon kenyeren kívül semmi
tegnapelőtt 19:21
 121/154 anonim ***** válasza:
83%

Ahhoz képest, hogy 8-kor mész aludni, tegnap este még 23. 15-kor itt kúrtad a klavit. Ahogy lecsekkoltam, az a bajod, hogy nem kapsz minden nap rántott húst, amit az anyáddal akarnál bepanírozatni és megsüttetni.

Javasoltad már neki, hogy besegítesz? Vagy csak itt pampongsz a sanyarú sorosod miatt?

tegnap 09:05
 122/154 anonim ***** válasza:
14%

Nézd, nem minden szülőnek prioritás a gyerek egészsege, hogy minőségi étel legyen otthon. Úgy vannak vele hogy ha nekik jó, vagy nekik jó volt, akkor a gyereknek is az. Végső soron nem igazán érdekli a gyerekének az étkezése. Remélem ha majd idősek lesznek azt sem várják majd el hogy te főzz nekik minden nap, mert a kifőzde nekik nem jó, és energiájuk pedig nincs főzni.

Ha most azt mondanád hogy oké, főzől, mert neked van igényed rá, sőt még be is vásárolsz mert ők azt esetleg nem teszik meg, viszont az a tanulásodra megy, akkor remélem nem fognak a szülők pampogni. Elvileg egy gyerek dolga csak az hogy tanuljon.

Végül, sok családnál az otthoni étkezés azért is fontos, amellett hogy a gyereke normális kaját kapjon, mert akkor ül össze a család. Megbeszélik hogy kivel mi volt az nap. Minőségi idő. Legalábbis legalább heti egyszer kétszer beleférne egy ilyen családi beszélgetős vacsora is. Közelebb hozza a családot.

Azt meg hagyjuk már hogy anyuka meg apuka fáradt. Sokan 8 vagy akár 12 órás műszak után is összedobanak valamit otthon. Mint olyan sokan írták, nem nagy dolog, vannak olyan ételek amik fél óra alatt is kész vannak.

Jaaa, hogy az hat óra után sok a szülőknek, hát had ne sajnáltam már őket.

Viszont azzal én is egyetértek hogy esetleg hétvégén próbálkozhatsz nyugodtan a konyhában. Segít önállósodni és ha majd idővel elköltözöl akkor lesz már pár alap étel amit el tudsz készíteni. Sokat segít majd neked ez a tudás.

Amúgy ne egyél nagyon sok pékarut, meg kenyeret stb. nem tesz jót a szervezetnek hosszú távon.

tegnap 09:10
 123/154 A kérdező kommentje:
Ki mondta hogy nem segitek mikor főznek? Másrészt igen ilyen laza a suli hogy nem kell leadnom a telefont. nem kéne minden lényegtelen dologba belekotni
tegnap 09:27
 124/154 anonim ***** válasza:
70%
Ha nm is kell leadnod, azért gondolom, órán figyelni kéne, és nem gyakorit olvasgatni :)
tegnap 09:29
 125/154 A kérdező kommentje:
Nem ez volt a kérdésem tárgya de örülök hogy mindenbe bele kell szólni
tegnap 09:54
 126/154 anonim ***** válasza:
70%
KÉrdező, te akkor vagy iskolás, amikor én királylány. Tanítási időben is itt lógsz a neten, kamuzol jobbra-balra, sajnos hiteltelen vagy. Ez van.
tegnap 10:27
 127/154 anonim ***** válasza:
65%

"Másrészt igen ilyen laza a suli hogy nem kell leadnom a telefont. nem kéne minden lényegtelen dologba belekotni"

Hát persze, kérdező, a tanárok a te kedvedért kockáztatják az állásukat, hogy gyakorizhass iskolaidőben.

tegnap 10:28
 128/154 anonim ***** válasza:
76%

Hogyha főtt ételt akarsz enni, akkor főzöl magadnak. Lehet ezen háborogni, de attól anyád-apád nem fog beállni a konyhába és főzni.

Én ca 13 éves koromtól magamra főztem, mert anya már nem élt, apa sokáig dolgozott, de felfogtam, hogy amennyiben meleg ételt ennék, akkor el kell készítsem.

Nem optimális, persze, de néha hiszti helyett egyszerűbb nekiállni, mert más nem fogja megcsinálni helyetted.

tegnap 10:30
 129/154 anonim ***** válasza:
86%
Ja, most olvasom, hogy ESZEL főtt ételt menzán. akkor mi a hiszti tárgya? Hogy nem sütnek estére neked még rántott húst?
tegnap 10:31
 130/154 anonim ***** válasza:
12%
#129 normális szülők azt teszik.
tegnap 10:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!