Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg felelőtlenek voltak...

Tényleg felelőtlenek voltak szüleim, hogy ilyen idősen vállaltak?

Figyelt kérdés

25 éves közepesen autista srác vagyok, van egy 15 éves közepesen autista húgom. Anyám 52 éves, apám 72.

Apám egyre valószínűtlebb, hogy megéli, hogy húgom leérettségizik. Húgom hívott, hogy bármikor ha mutatkozik apával, mindenki azt hiszi, hogy a nagyapja van vele (ez velem is így volt mindig is mondjuk, de nekem mindegy volt). Egyszerűen minden ismerősi körünk furán náz ránk és sokszor meg is kaptuk, hogy az autizmusunk is emiatt van és hogy szüleink felelőtlenek voltak velünk nagyon és jól kicsesztek velünk.

Tényleg így lenne?

tegnap 15:02
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
27%

Nekünk csak a "szemünk" rossz

#17 Nekem huszonévesen erre megy rá az életem, bár jelenleg "csak" a nagynénémet kell ápolni, de pár éven belül őket is aztán adj fel mindent, meg járj elfekvőkbe, kórházba, pelenkázz, ne kötözz el, mert "felneveltek", se karrier, se élet, se párkapcsolat

tegnap 17:57
 22/41 anonim ***** válasza:
0%
A devianciát sok minden okozhatja, nem feltétlenül a szülők magas életkora.
tegnap 17:59
 23/41 anonim ***** válasza:
0%

Nem szabad ezzel foglalkozni, hogy felelőtlenek voltak-e, hogy megszülettetek.

Hanem örülni a nagy-nagy szerencsének, hogy megszülettetek.

És a lehetőségekhez képest élni az életet.

Mindent köszönj meg nekik, amíg még megteheted, szeresd őket, és örülj nekik!!

Ők is úgy éltek, úgy cselekedtek, ahogy tudtak, ahogy akkor jónak látták.

Tedd te is ezt!

tegnap 18:02
 24/41 anonim ***** válasza:
0%

Azért nem felelőtlenek a szüleid, meg ilyeneket kiírsz, mert a húgodat az unokájának nézték, velem is előfordult, ciki, de szégyellni még cikibb

mondjuk az jó, hogy a húgoddal jóban vagytok, az én öcsém csak kicseszni, bekémprogramozni tudott csak

tegnap 18:06
 25/41 anonim ***** válasza:
27%

Nagybátyám 59 évesen lett negyedszerre Apa, a harmadik felesége akkor volt 32.

Gyönyörű egészséges kislányuk született, aki ma már nyolc éves és nem autista.

Szóval szerintem itt nem a kor játszik. Az persze vitatható, hogy a gyerekkel szemben mennyire korrekt, hiszen az a jó, ha egy szülő minél tovább jelen van a gyermeke életében. Bár teszem hozzá, a mai világban semmi sem garantálja, hogy aki fiatalon vállal gyereket, az biztosan megéri az idős kort.

tegnap 18:12
 26/41 anonim ***** válasza:
64%
Szrj bele nincs jó nincs rossz
tegnap 18:23
 27/41 anonim ***** válasza:
69%

Bizonyos szempontból felelőtlenségnek tartom de nem

az autizmus miatt mert az nem ettől függ. Hanem az apád életkora miatt, minnél idősebben vállal egy szülő gyereket annál kevesebb ideig tud jelen lenni az életében.

Ez az én esetemben is így volt.

Az én apukám 46 éves volt amikor születtem anyám meg 31

amikor a húgom született 4 évvel később meg már betöltötte az

50_ et. Sajnos apukám 16 éves koromban amikor 62 éves volt

meghalt, a húgom csak

12 volt. Nem láthatott minket felnőni. De mi a húgommal

nem lettünk autisták szóval

a lényeg hogy nem ettől függ a dolog.

tegnap 18:24
 28/41 anonim ***** válasza:
100%

Az én szüleim 30-40 között voltak amikor megcsináltak, mégis autista lettem. Egyébként meg pár dologról talán nem tudsz, hogy alakult az életük, stb., mégis szerettek volna gyereket, csak ilyen-olyan okból nem sikerült.

Persze fura, de nem ennyire egyszerű a helyzet, hogy ők most akkor pusztán ezért "felelőtlenek" lennének.

tegnap 18:32
 29/41 anonim ***** válasza:
52%
A kutatások szerint az apai életkor és az autista tesó rizikótényező (utána lehet olvasni aki nem hiszi) de ettől még nem felelőtlenség. Hozd ki magadból a legtöbbet, járj fejlesztésre és függetlenedj tőlük, ennyi
tegnap 23:02
 30/41 anonim ***** válasza:
26%

Utólag már mindenki okos.

Sógorom nem érte meg, hogy a kisebbik gyerekük érettségizzen. 43 évesen, balesetben meghalt. Eszerint tesómék felelőtlenül vállalták a két gyereküket huszonévesen, vagy hogyan ???

tegnap 23:56
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!