Tényleg felelőtlenek voltak szüleim, hogy ilyen idősen vállaltak?
25 éves közepesen autista srác vagyok, van egy 15 éves közepesen autista húgom. Anyám 52 éves, apám 72.
Apám egyre valószínűtlebb, hogy megéli, hogy húgom leérettségizik. Húgom hívott, hogy bármikor ha mutatkozik apával, mindenki azt hiszi, hogy a nagyapja van vele (ez velem is így volt mindig is mondjuk, de nekem mindegy volt). Egyszerűen minden ismerősi körünk furán náz ránk és sokszor meg is kaptuk, hogy az autizmusunk is emiatt van és hogy szüleink felelőtlenek voltak velünk nagyon és jól kicsesztek velünk.
Tényleg így lenne?
Húgom 23 évesen szült. A gyerek 3 éves korában derült ki hogy autista(több más dologgal együtt)
Nem kor függvénye.
Szeretnél inkább "nem létezni"?
Amúgy sok autista gyerek van, akiknek fiatalok a szülei, ez nem ezen múlik.
#6-os Itt mondjuk konkrétan nem erről van szó. Amióta az eszemet tudom, mindig is akartak mellém egy lánytestvért, mert egyedüli fiúként szerintük nekem "nem lett volna jó". De tényleg, már 5 éves koromból vannak emlékeim, hogy mondják, hogy szeretnének egy lányt is mellém.
2009-ben, 9 hónappal húgom születése előtt, elküldtek egyszer nagymamához egy hétre, hogy maradjak most ott. Kiderült, hogy akkor intenzíven rajta voltak, hogy összejöjjön húgom.
Amikor észrevettem nyáron anyám kerek hasát, nem hittem a szememnek, mondom ilyen nincs... De mégis és anyám nagyon boldogan mesélte, hogy végre az álmuk sikerült.
Nem az autizmus miatt de annak tartom, mert mint írtad is, nem sok van már hátra az édesapád életéből. És a szülő felelőssége hogy a gyerekeit minimum 18 éves koráig támogassa, de optimális esetben még sokkal tovább is ahogy a lehetőségek engedik. Mai világban meg pláne fontos, mert nem igazán tudnak egyedül önálló életet kezdeni az itteni körülmények közt.
Persze a szüleid biztos nem így gondolják, te meg tőlünk kérdezed hogy gondold.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!